Презентація до виховного заходу "Екологія та війна"

Про матеріал
- Військова агресія рф проти України як причина екологічної та гуманітарної катастрофи; - Забезпечення екологічної безпеки в рамках виключно національних інтересів неможливе і є загальносвітовим завданням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховний захід на тему: «Екологія та війна» Вчитель хімії : Клюєва Антоніна Василівна

Номер слайду 2

Мета: показати наскільки сильно діяльність людини - новітня зброя та її застосування, хімічні викиди та війни впливають на екологічну обстановку нашої планети, показати наслідки військових дій в Україні, безвідповідальність керівництва російської федерації для майбутнього людства. Завдання:розглянути вплив військових дій на екологічну обстановку довкілля;вивчити поняття екологічної безпеки;виявити злочини росії проти життя на планеті. Актуальність теми: Військова агресія рф проти України як причина екологічної та гуманітарної катастрофи;Забезпечення екологічної безпеки в рамках виключно національних інтересів неможливе і є загальносвітовим завданням.

Номер слайду 3

Історія війн. Якщо запитати людину з вулиці, коли війни почали надавати шкідливий вплив на природу, більшість людей назвуть XX століття, від сили століття XIX. Історія війн - це історія знищення природи. Дві найважливіші обставини, що визначили це – нові потужні снаряди та двигуни.

Номер слайду 4

Зброя масового ураження

Номер слайду 5

Удар по екосистеміВійна та довкілля

Номер слайду 6

Небезпечне море

Номер слайду 7

Хіросіма та Нагасакі

Номер слайду 8

Природа та війна в Україні: як військове вторгнення Росії впливає на довкілля? Від війни потерпають не лише люди, а й навколишнє середовище. Забруднюється повітря, ґрунти, ліси та водойми.

Номер слайду 9

Як війна шкодить навколишньому середовищу?Російські військові спричинили численні випадки шкоди природі . Найбільше постраждали Луганська, Харківська, Київська та Донецька області. нафтова інфраструктураракетні обстріли та пожежі на промислових об’єктахшкода грунтамлісові пожежі

Номер слайду 10

Що буде після війни?Після війни ми будемо пожинати плоди бойових дій — руйнування екосистем, забруднення ґрунтів, зменшення біорізноманіття, зростання кількості шкідників у лісах. Війна — це внесок у зміну клімату, а відновлення країни неминуче буде супроводжуватись значними викидами парникових газів. Хімічне забруднення ґрунтів та вод. Важливо, щоб план відновлення України включав заходи з відновлення та збереження екосистем, а до планів із відбудови населених пунктів включати природорієнтовані рішення та заходи з адаптації до зміни клімату.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 11 клас, Виховна робота
Додано
10 березня 2023
Переглядів
3071
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку