Презентація до виховного заходу квест до Дня синички

Про матеріал

Розповісти дітям про маленьку пташку синичку, улюбленицю багатьох українців, її спосіб життя, харчування, цікаві факти. Виховувати любов і бережливе ставлення до цих пташок, бажання турбуватися про них.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пташка невеличка,В неї білі щічки,Сірі лапки, чорна шапка,Фартушок жовтенький,голосок тоненький.І ця пташка невеличка. Називається синичка.

Номер слайду 2

12 листопада. День синички

Номер слайду 3

День Зиновія Синичника 12 листопада відмічається день пам’яті єпископа Егейського священника Зіновія, якого в народі називають - Синичником. Саме у цю пору синички збираються у зграї і прилітають із лісів ближче до осель людини з надією прогодуватися взимку.

Номер слайду 4

Зустріч зимуючих птахів «День Синички», це початок всеукраїнської екологічної операції «Зустріч зимуючих птахів» − облаштування місць підгодівлі пташок у зимовий період. З давніх давен люди для пернатих друзів майстрували годівниці.

Номер слайду 5

Знайома незнайомка Спина забарвлена у жовтувато-зелений колір, черевце – яскраво-жовте. Крила, хвіст та куприк блакитнувато-сірі. На крилах білі смуги. На голові є шапочка з блискучих чорних пір’їнок. Щоки білі, вздовж грудей тягнеться широка чорна смуга. Лапи тонкі, без оперення, пальців чотири. Дзьоб коротенький.

Номер слайду 6

В Україні зустрічається 8 видів синиць Синиця велика

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

В Україні зустрічається 8 видів синиць Синиця велика. Синиця блакитна. Синиця біла. Синиця чубата. Гаїчка-пухляк або чорноголова. Гаїчка болотяна. Синиця чорна. Ремез

Номер слайду 15

Знайома незнайомка. Гаїчки самостійно роблять собі гніздо, вищипавши гнилу деревину в стовбурі дерева. Синиці не п’ють брудну воду. Навіть у містах, купаючись в калюжах, вони не п’ють з калюж. Літають синиці дуже швидко, але рідко махають крилами і витрачають на політ енергії менше більшості інших птахів. Свою назву вони отримали із-за характерного щебетання «зінь-зінь» або «сі-синь-сі». Синички здатні видавати близько 40 різних звуків. Вага тіла дорослої синиці рідко перевищує 20 грамів, а довжина — 15 сантиметрів.

Номер слайду 16

Знайома незнайомка. Синички мають чудову пам’ятю і запам’ятовують місця, де їм вдалося знайти багато їжі, щоб згодом до них повернутися. Синиці не роблять запаси на зиму, зате вони чудово знаходять і розоряють чужі сховища, зроблені іншими птахами та дрібними тваринами. З 10 синиць – 9 помирає взимку від голоду. Синиці ненажерливі і полюють весь день безперервно, навіть коли вони вже ситі та поїдають 300-400 будь-яких комах за день, навіть тих, якими інші птахи зазвичай не харчуються. Синичкам не можна давати чорний хліб, у ньому міститься багато дріжджів, які здатні їх убити.

Номер слайду 17

Синичка – ворожка Люди кидали крихти хліба, шматочки сала і спостерігали: якщо синичка спочатку стане клювати сало, то в будинку буде вестися живність, якщо стане клювати крихти хліба - то буде в будинку достаток.

Номер слайду 18

Приказки про синичку«Невелика пташка синичка, а своє свято знає». «Синиця - щастя синій птах»«Клопотун синиця - саду захисниця»«Буде більше синиць – буде менше гусениць». «Не багато Зінька їсть – п’є, а весело живе».

Номер слайду 19

Синиця стукає дзьобом у вікно - чекайте хороші звістки або гостей. Залетіла в будинок – обіцяє добрі вісті. Прикмети за синичкою. Синиця сіла на руку - загадують бажання, а спіймана в руки синиця обіцяє втілення в життя найсміливіших мрій. Зграйки синичок з'являються біля будинку - це віщувало швидке похолодання, на годівницях - чекайте хуртовини.

Номер слайду 20

Спів синички

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Жовтогруді спритні пташки потребують вашої турботи і допомоги не тільки в своє свято, але й кожен день взимку. Пам’ятай!

pptx
Додано
14 листопада 2023
Переглядів
239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку