Презентація до виховного заходу "Люди сильні один одним"

Про матеріал

Виховний захід має метою розширити і поглибити поняття дружби і товаришування - цих важливих показників вихованості учнів; виховувати в учнів звичку уважно ставитися до товаришів; вміння бачити хиби у своїй поведінці й виправляти їх.Стимулювати почуття відповідальності за того, з ким дружимо. Почуття значимості існування друга в житті кожної людини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховний захід : у 6-В класі НАВЧАЛЬНО – ВИХОВНОГО КОМПЛЕКСУ "Олімп” «ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ -ГІМНАЗІЯ» Класний керівник ШАПОВАЛ НАТАЛІЯ ВОЛОДИМИРІВНА ЛЮДИ СИЛЬНІ ОДИН ОДНИМ

Номер слайду 2

Виключити з життя дружбу все одно, що позбавити світ сонячного світла. Цицерон. Епіграф: 

Номер слайду 3

ЗАВДАННЯСтимулювати почуття відповідальності за того, з ким дружимо. Почуття значимості існування друга в житті кожної людини. Мета: Розширити і поглибити поняття дружби і товаришування - цих важливих показників вихованості учнів; виховувати в учнів звичку уважно ставитися до товаришів; вміння бачити хиби у своїй поведінці й виправляти їх.

Номер слайду 4

Дружба — особисті відносини між людьми, що ґрунтуються на довірі, щирості, взаємних симпатіях, спільних зацікавленнях і захопленнях. Обов'язковими ознаками дружби є взаємна повага, довіра та терпіння. Людей, яких пов'язує дружба, називають друзями

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Товаришування, дружба - взаємини між людьми, які народжуються, міцніють на основі спільного навчання, інтересів, уподобань. Друзів пов'язує велика повага один до одного, принциповість у взаєминах, симпатія, взаємодопомога.

Номер слайду 7

Друг завжди допоможе в біді, захистить, підтримає, але він же перший скаже прямо про недоліки, запропонує їх виправити.

Номер слайду 8

Дружба не може бути міцною, якщо в ній немає місця чесності, взаємоповазі, принциповості

Номер слайду 9

Сила птаха в крилах, а людини -в дружбі. З добрим дружись, а лихого стережись. Друга шукай, а знайдеш - тримай. Дружній табун і вовків не боїться.

Номер слайду 10

Дерево міцне корінням, а людина - друзями. Хто в біду допоміг, той два рази  поміг. Один в полі не воїн. Дружба - велика сила.

Номер слайду 11

Міцну дружбу і вогонь не спалить. Справжнього друга і за гроші не  купиш. Друг не той, хто медом маже, а хто  правду каже.

Номер слайду 12

«У дружби багато крил, а закон у неї один — вірність».                                  А. С. Макаренко «Війна випробовує сміливця, гнів — мудреця, нужда — друга».                        Східна мудрість В усі часи дружба вважалась великою цінністю.

Номер слайду 13

У скіфів вона перевірялась кров'ю і служила військовим справам. Дружба оформлялась спеціальним договором і великою клятвою: надрізавши пальці, побратими зливали кров у чашу і, змочивши у, ній кінці мечів, куштували цю кров. Після  цього вже ніщо не могло їх розлучити

Номер слайду 14

В епоху середньовіччя дружба вважалась втіленням благородства, вірності. Лицарська мораль ставила чоловічу дружбу вище за кохання і сімейні стосунки.

Номер слайду 15

Наш народ споконвіку культивував лицарські традиції. Із століття в століття на лицарських традиціях формувалася еліта нації, яка завжди боролася за свободу і незалежність України.

Номер слайду 16

Товариство, дружба і братерство, народжені не спорідненням крові, а спорідненням думок, мети, справ,- це велика сила. Дружба ушляхетнювала життя. Вона надзвичайно високо по­ціновувалась в українській культурі

Номер слайду 17

«Немає уз святіших за товариство, і батько любить своє дитя, мати любить своє дитя, дитя любить бать­ка й матір, але це не те; і звір любить своє дитя. А поріднитись по душі, а не по крові може тільки людина.»Микола. Гоголь:

Номер слайду 18

«Через те, що дружба така божественна, така  приємна річ, що здається, ніби вона - сонце життя, то слід найбільш дбати, щоб не вважати нам вовка вівцею, скорпіона - раком, змію - ящіркою. Немає нічого небезпечнішого, ніж підступний ворог, але немає нічого отрутнішого від удаваного друга...»Григорий Сковорода

Номер слайду 19

ФАЛЬШИВІ ДРУЗІ, АБО КОЛЕКТИВНА ТВОРЧІСТЬПавло  Глазовий

Номер слайду 20

Класна година, або сценка про школу

Номер слайду 21

Абетка дружби r

Номер слайду 22

А -акуратність. Б -бадьорість. В - веселощі

Номер слайду 23

Г - гідністьҐ - ґречність Д - доброта

Номер слайду 24

Е - ерудованістьЄ - єдність. Ж - життєрадісність

Номер слайду 25

З - злагодаІ - інтелігентність. К - красота

Номер слайду 26

Л - любов. М - милосердя (мудрість)Н - надійність

Номер слайду 27

О -освіченість. П - повага. Р - радість

Номер слайду 28

С - сміливість. Т - талановитість. У - уміння

Номер слайду 29

Ф - фантазія. X - хоробрість. Ц - цілеспрямованість

Номер слайду 30

Ч - чесність. Ш - шанування. Щ - щирість)

Номер слайду 31

Ю - юність. Я - ясність

Номер слайду 32

Хочеш знайти друга - сам стань другом

Номер слайду 33

В Євгена Євтушенка є чудовий вірш: Люди сильны друг другом,Так, словно Севером — Юг, Так, словно пахарь — плугом, Так, словно пахарем — плуг. Люди сильны друг другом. Что равнодушья мерзей?Люди сильны испугом Вдруг потерять друзей. 

Номер слайду 34

Як ви розумієте слова: «Люди сильні один одним»?— відносини між людьми зміцнюють почуття впевненості в собі; — спілкування допомагає нам учитися, працювати, жити; — це про дружбу, що позбавляє нас самітності, робить нас добріше і краще. 

Номер слайду 35

Що таке дружба? — дружба — це відданість, розуміння, повага, вірність, щирість; — це відповідальність за іншого;— це повна довіра; — дружба виключає зрадництво. 

Номер слайду 36

Конституція дружби

Номер слайду 37

- завжди прислухатися одне до одного;- не брехати одне одному;- не кривдити та не обзивати одне одного

Номер слайду 38

завжди підтримувати одне одного;- не залишати одне одного в біді;- завжди чинити по справедливості;

Номер слайду 39

- завжди поступатися одне одному;- допомагати одне одному.

Номер слайду 40

Дейл Карнегі у своїй всесвітньо відомій книзі «Як придбати друга і впливати на людей» дає такі поради: 1. Виявляйте щирий інтерес до людей, виключну увагу до того, хто з вами розмовляє, —це забезпечує успіх. 

Номер слайду 41

2. Частіше посміхайтесь. 

Номер слайду 42

3. Пам'ятайте, що кожна людина вважає своє ім'я найкращим. Пам'ятайте ім'я людини, з якою розмовляєте, вимовляйте його легко, невимушено

Номер слайду 43

4. Вмійте уважно слухати співбесідника, заохочуйте його говорити про себе. 

Номер слайду 44

5. Починайте розмову на тему, що цікавить вашого співбесідника.6. Прагніть дати людині можливість відчути її вищість. Робіть це щиро. 

Номер слайду 45

7. Варто врахувати слова Авраама Лінкольна: «Недаремно кажуть, що крапля меду приваблює більше мух, ніж галон жовчі. Так і з людьми. Якщо хочете, щоб вашу точку зору прийняв хтось інший, доведіть йому, що ви його щирий друг. Це та крапля меду, яка приваблює всіх. Це найкоротший і вірний шлях до людини »

Номер слайду 46

Висновок Ми завжди, у будь-якій ситуації, повинні пам'ятати про те, що відповідальність за наші вчинки буде лежати на нас. Тому задумуйтеся над тим, як зробити в житті правильний вибір

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Номер слайду 52

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Номер слайду 55

Номер слайду 56

Номер слайду 57

Номер слайду 58

Номер слайду 59

Номер слайду 60

Номер слайду 61

Номер слайду 62

Номер слайду 63

Номер слайду 64

Номер слайду 65

Номер слайду 66

Номер слайду 67

Номер слайду 68

Номер слайду 69

Номер слайду 70

Номер слайду 71

pptx
Додано
30 липня 2018
Переглядів
1378
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку