Презентація до виховного заходу "Вплив компютера і мобільного звязку на здоровя людини".

Про матеріал

Презентація до виховного заходу "Вплив компютера і мобільного звязку на здоровя людини". В роботі ознайомлено учнів із позитивним і негативним впливом комп'ютера, інтернету, мобільного звязку на здоров'я людини; та розроблено рекомендації щодо їх безпечного використання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як мобільний телефон впливає на здоров'я?

Номер слайду 2

МТ– це джерело технологічного, слабкого за інтенсивністю електромагнітного поля, дуже широкого в спектрі частот (900, 1800, 1900 МГц) Він на 90% складається із зв'язаної води (найбільший вплив на головний мозок та клітини м'яких органів тіла)

Номер слайду 3

Порушуються водний баланс в людському організмі; Виникають захворювання – від нервово-психічних розладів до раку головного мозку; Підвищується кровопотік у корі головного мозку(відстань 1см - ∆t=4єC). Наслідок: Зміна альфа – і тета – ритму біоелектричної активності мозку, що супроводжується підвищеною втомою і слабкими головними болями

Номер слайду 4

На слух Наслідок: Погіршення слуху (гірше чути високочастотні звуки); Імовірність повної втрати слуху; Ризик виникнення легких форм пухлин акустичного нерва. На серцево-судинну систему Наслідок: Пришвидшення чи сповільнення роботи серця; Підвищення чи різке зниження артеріального тиску; Порушення серцевого ритму. На ендокринну систему Наслідок: Невеликі коливання гормонів, які повертаються у норму після припинення розмов по телефону (1998 рік – Mann K. i Wagnerr P.)

Номер слайду 5

Внаслідок тривалих розмов по телефону сон буде (ефект “міцної кави”) гірший; неспокійний; нетривалий.

Номер слайду 6

Випромінювання викликає збільшення активності білків, які знаходяться у клітинах організму Наслідок: звуження клітин та проникнення в новоутворення шкідливих молекул; зниження імунного захисту організму від вірусів, бактерій, грибів тощо; ушкодження ДНК-утворення клітин мутантів; розвиток ракових клітин.

Номер слайду 7

підвищення ймовірності аварії в 4 рази через втрату концентрації уваги; травм і хвороби хребта, зумовлених довгими розмовами з нахиленою при цьому головою; Наслідок: сильні опіки; погіршення слуху; ураження мозку.

Номер слайду 8

Цікаво, а як впливає мобільний телефон на людину при розмові? Перші 15 секунд ніяких змін не відзначається, але потім спостерігається пригнічення альфа-хвиль мозкової діяльності, що проявляється ослабленням вольових функцій, пам’яті, уваги, концентрації. При більш тривалому та регулярному використанні телефона протягом кількох років можуть спостерігатися й інші зміни — порушення сну, пригнічення імунітету, анемія.

Номер слайду 9

Погіршення пам'яті у пацюків Професор Генрі Лей з Вашингтонського університету встановив зв'язок між мікрохвильовим випромінюванням і погіршенням пам'яті у пацюків. В жаби зупиняється серце Піддослідних поміщали в високочастотне електромагнітне поле на 5-10 хвилин. Навіть при дуже низькому опроміненні у кожній другої жаби зупинялося серце, а у решти знижувалася частота його скорочень.

Номер слайду 10

А чи впливає комп’ютер на здоров’я людини?

Номер слайду 11

Комп’ютер – електронний цифровий програмований пристрій (електронна обчислювальна машина) для проведення обчислень, а також прийому, переробки, зберігання і видачі інформації за заздалегідь визначеним алгоритмом.

Номер слайду 12

92% дорослих, які працюють за комп’ютером, відчувають наприкінці робочого дня загальну втому, болі в очах 73% підлітків після 1-2 годин роботи за комп’ютером відчувають загальну і зорову втому, тоді як після звичайних уроків втомлюються лише - 54%

Номер слайду 13

зростає концентрація уваги і зорове навантаження, а також нервово-емоційне збудження; зменшується загальна м’язова активність; погіршується якість повітряного середовища: підвищується температура; знижується вологість; змінюється іонний склад повітря; зростає рівень шуму; виникає і поширюється у всіх напрямках електромагнітне випромінювання

Номер слайду 14

головні болі; напруженість очей; подвоєння зображення; втомлені почервонілі сухі очі; тимчасова короткозорість; нечітке сприйняття зображення; зміни колірного сприйняття.

Номер слайду 15

нервове напруження; втома; стрес.

Номер слайду 16

механічний стиск судин; порушення нормального кровопостачання мозку.

Номер слайду 17

Прискорення розвитку остеохондрозу хребта та радикуліту. Ризик придбання "синдрому зап’ясного суглоба". Сухість в горлі, кашель.

Номер слайду 18

захворювання шкіри; захворювання серцево-судинної системи; захворювання кишково-шлункового тракту; зміну білих кров’яних тілець; виникнення злоякісних пухлин.

ppt
Додано
18 жовтня 2018
Переглядів
1167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку