Презентація до Всесвітнього Дня Землі

Про матеріал

Презентація до Всесвітнього Дня Землі (22 квітня) для учнів початкової школи. Може бути використана на ранковій зустрічі, на уроках природознавства, ЯДС або в якості візуального супроводу виховної години.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ВСЕСВІТНІЙ

Номер слайду 3

День Землі (англ. Earth Day) — назва, яку використовують щодо різних заходів, що їх проводять навесні з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети Земля.

Номер слайду 4

Засновником Дня Землі вважається Джон Стерлінг Мортон, який запропонував у 1872 році призначити щорічний день, присвячений озелененню навколишньої території і назвав його День Дерева. Пропозиція було схвалено і отримала широку підтримку жителів штату. У 1882 році День Дерева був оголошений урядом Небраска офіційним святом штату, дата його припадала на 22 квітня. Через 100 років у 1970 році День Дерева був перейменований у День Землі і став проводитися по всій території США.

Номер слайду 5

День Землі — 22 квітня. Перша акція цього дня пройшла 1970 року. У Нью-Йорку (США) студенти, школярі та їхні викладачі, вперше організували проведення національного свята – Дня Землі. Відтоді День Землі візначають в усьому світі люди всіх національностей та віросповідань 

Номер слайду 6

1970 - 2020

Номер слайду 7

Прапор Всесвітнього Дня ЗемліЯвляє собою фотографію нашої планети з космосу, зроблений астронавтами «Аполлона-17» дорогою, до Місяця на темно-синьому тлі.

Номер слайду 8

Символ Всесвітнього Дня Землі Символом Всесвітнього Дня Землі є зелена грецька буква Θ (тета) на білому тлі

Номер слайду 9

Дзвін Миру в День ЗемліУ День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Напис на Дзвоні промовляє: «Хай живе загальний мир у всьому світі».

Номер слайду 10

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.

Номер слайду 11

Чому це важливо?

Номер слайду 12

ТОБІ ОБИРАТИ НА ЯКІЙ ПЛАНЕТІ ЖИТИ…

Номер слайду 13

ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИЗАБРУДНЕННЯ ПОВІТРЯ

Номер слайду 14

ЗАБРУДНЕННЯ ВОДИ

Номер слайду 15

ПЛАСТИК

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ВИРУБУВАННЯ ЛІСІВ

Номер слайду 18

ЩО МОЖЕМО МИ?ЕКОНОМИТИ ВОДУ ТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮСОРТУВАТИ СМІТТЯБРАТИ УЧАСТЬ У АКЦІЯХ ПО ВПОРЯДКУВАННЮ ДОВКІЛЛЯВИКОРИСТОВУВАТИ МЕНШЕ ПЛАСТИКУЗДАВАТИ МАКУЛАТУРУДОТРИМУВАТИСЯ ПРАВИЛ ПОВЕДІНКИ У ПРИРОДІПОСАДИТИ ДЕРЕВОБІЛЬШЕ ХОДИТИ ПІШКИ АБО ЇЗДИТИ ВЕЛОСИПЕДОМ

Номер слайду 19

БЕРЕЖИ ПЛАНЕТУ, БО ВОНА – НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гапотченко Вікторія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 квітня 2020
Переглядів
3719
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку