Презентація до заняття "Ми є тим що ми їмо"

Про матеріал
Методичні та наочні матеріали організації та проведення заняття з використанням гібридної технології
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИВСП «МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ ТЕХНОЛОГО-ЕКОНОМІЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖВІННИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО АГРАРНОГО УНІВЕРСИТЕТУ» МИ Є ТЕ, ЩО МИ ЇМО…2022

Номер слайду 2

АНОТАЦІЯ«Головним скарбом життя є не землі, що ти завоював, не багатства, що у тебе в скринях... Головним скарбом життя є здоров'я, і щоб його зберегти, потрібно багато що знати». Авіцена https://www.youtube.com/watch?v=E-u6ext Zog&ab_channel=Bibliomistechko. МУЛЬТФІЛЬМ «ОХОРОНЦІ ЗДОРОВ’Я»

Номер слайду 3

«Ми є те, що ми їмо…» Цей вислів приписують і Гіппократу, і китайському поету Лі Бао та багатьом іншим вченим і філософам. Як часто Ви замислюєтесь над тим, що ми їмо і що будуть їсти наші діти?.. Питання філософське. Кожен із нас присутніх зможе дати відповідь у тому випадку коли буде користуватися навичками використання біологічних та хімічних знань у повсякденному житті…

Номер слайду 4

ЗА СУЧАСНИМИ РЕКОМЕНДАЦІЯМИ ВООЗ (Всесвітньої організації охорони здоров’я) Добова потреба калорій для студента 16-18 років становить 2200 к. Кал:85 г білкової їжі;75 г жир;400 г вуглеводів. СОЦІАЛЬНІ СПОСТЕРЕЖЕНННЯ ПОКАЗУЮТЬСучасні студенти за добу споживають у середньому лише 1383 к. Кал, з них: білків – 35 г, жирів – 67 г:160 г вуглеводів. 95% студентів харчуються малопридатними продуктами та напоями: картопляні чіпси, снеки, шоколадні батончики, гарячі кавові напої та солодкі газовані води. Переважна більшість студентів не споживає в обід гарячих та рідких страв. 3% студентів свідомо пропускають вечерю.83% – навпаки «винагороджують» себе увечері кількома порціями відразу, перевантажуючи шлунок і порушуючи його роботу. 74% - практично не вживають овочів, фруктів та ягід, що призводить до авітамінозу. 

Номер слайду 5

НАСЛІДКІ ТАКОГО ХАРЧУВАННЯкишково-шлункові захворювання, порушення імунітету, зміна показників крові та шкіри, ламкість волосся, нігтів, мігрені тощо…80 відсотків імунітету знаходиться у кишківнику. Це 2 кілограми нашої ваги, це ті бактерії, які впливають на інтелектуальний розвиток, настрій, сон, імунітет. Важка їжа несе агресію, злість, тому маємо слідкувати за своїм раціоном. Є люди дуже роздратовані, а все тому, що в їх раціоні є багато кави та м’яса. ЗОВНІШНІЙ ВИГЛЯД ЛЮДИНИ, ЇЇ ПОВЕДІНКА, САМОПОЧУТТЯ І НАВІТЬ УСПІШНА КАР’ЄРА ЗАЛЕЖИТЬ ВІД СТАНУ ЗДОРОВ’Я…Ми маємо слідкувати за своїм раціоном.

Номер слайду 6

Анкета «Здорове харчування»1 . Як часто протягом одного дня Ви харчуєтеся?а ) три рази; б) два рази; в) один раз.2. Ви снідаєте:а ) щоранку; б) один-два рази на тиждень; в) дуже рідко, майже ніколи.3. З чого складається Ваш сніданок ?а ) з вівсяної каші і якого-небудь напою; б) зі смаженої їжі; в) з одного тільки напою.4 . Чи часто Ви протягом дня перекушуєте у проміжках між сніданком, обідом і вечерею? а ) ніколи; б) один-два рази; в) три рази і більше.5 . Як часто Ви їсте свіжі овочі та фрукти, салати?а) три рази на день; б) три-чотири рази на тиждень; в) один раз.6 . Як часто Ви їсте торти з кремом, шоколад?а ) раз на тиждень; б) від 1 до 4 -х разів на тиждень; в) майже кожен день.7. Ви любите хліб з маслом?а) майже не торкаюся до таких бутербродів ; б) іноді з чаєм не відмовляю собі в цієї швидкій стравів) дуже люблю і балую себе майже кожен день.

Номер слайду 7

8. Скільки разів на тиждень Ви їсте рибу?а ) два - три рази і більше; б) один раз; в) один раз і рідше.9. Як часто Ви їсте хліб і хлібобулочні вироби?а ) раз на день; б) два рази на день; в) три рази і більше.10. Перш ніж приступити до приготування м’ясних страв, Ви:а ) забираєте весь жир; б) прибираєте частину жиру; в) залишаєте весь жир.11. Скільки чашок чаю або кави Ви випиваєте протягом одного дня? а ) одну - дві; б) від трьох до п'яти; в) шість і більше. Підіб’ємо підсумки. Відповідь а - 2 бали , б - 1 , в - 0. Хто набрав від:21 до 24 бали, у Вас відмінно складений харчовий раціон. Причин для занепокоєння немає.16-20 бали. Ви вміло знаходите золоту середину у виборі страв.12-15 бали. Перегляньте своє ставлення до харчування.0-11 бали. Те , як Ви харчуєтеся , з рук геть погано! Більше того , існує серйозна небезпека для вашого здоров'я.

Номер слайду 8

НАВЧАЛЬНИЙ КВЕСТ «МИ ЗА ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ»https://learningapps.org/19658037

Номер слайду 9

ПАМ’ЯТКА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯНе їжте занадто багато. Дотримуйтесь у харчуванні помірності. Їжте те, що вам подобається, але те, що містить білки, вуглеводи, жири, клітковину. Не їжте багато солодкого. Але якщо ви любите солодощі, і не страждаєте надлишком ваги або діабетом, їжте тільки один десерт, переважно на вечерю. Замість цукру вживайте мед. Не їжте багато жирного. Ожиріння скорочує життя людини. Вживайте багато овочів, фруктів та соків. Вони містять багато корисних речовин та вітамінів. Уникайте фаст-фудів, що містять небезпечні речовини для здоров’я людини. Обмежуйте вживання солі до 2-3 г на день. В зелені та морських продуктах її достатньо. Не вживайте часто дуже гострих, гарячих, холодних страв і напоїв. Не зловживайте алкогольними напоями, не паліть. Дотримуйтесь збалансованого харчування.

Номер слайду 10

ІНТЕРАКТИВНА ВПРАВА «ШКІДЛИВА І КОРИСНА ЇЖА»https://learningapps.org/14108442https://learningapps.org/19656191

Номер слайду 11

Дослід 1. Хімія чіпсів. УЖИТКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ https://www.instagram.com/p/CYb. Gc. FRA6_l/

Номер слайду 12

Дослід 2. Хімія чайного напоюhttps://www.instagram.com/p/CVNCVJYA35 G/

Номер слайду 13

Дослід 3. Хімія солодких напоїв https://www.instagram.com/p/CUXUQT7 AOrb/

Номер слайду 14

МІЖНАРОДНИЙ ЧЕЛЕНДЖ «ЗДОРОВІ СНІДАНКИ»З 23 лютого 2022 року організація ЮНІСЕФ розпочала Міжнародний челендж «Здорові сніданки». ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей, який працює у понад 190 країнах і територіях світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя. До вирішення дитячих проблем ЮНІСЕФ залучає найширше коло тих, хто може і повинен подбати про майбутнє нових поколінь…

Номер слайду 15

УЧАСНИК МІЖНАРОДНОГО ЧЕЛЕНДЖУ «ЗДОРОВІ СНІДАНКИ»

Номер слайду 16

УЧАСНИК МІЖНАРОДНОГО ЧЕЛЕНДЖУ «ЗДОРОВІ СНІДАНКИ»

Номер слайду 17

УЧАСНИК МІЖНАРОДНОГО ЧЕЛЕНДЖУ «ЗДОРОВІ СНІДАНКИ»

Номер слайду 18

Бажаємо, щоб ви завжди були здорові та пам’ятали, що від того, чим ми харчуємося, залежить наше з вами здоров’я, як зараз так і в майбутньому.«Ми живемо не для того, щоб їсти, але їмо для того, щоб жити». Сократ

Номер слайду 19

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
27 червня 2022
Переглядів
2336
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку