Презентація "Додавання та віднімання дробів з однаковими знаменниками"

Про матеріал
закріплювати знання учнів з теми “Додавання та віднімання дробів з однаковими знаменниками”; розвивати пізнавальний інтерес учнів; виховувати любов до традицій нашого народу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок з математики в 5 класіВчитель математики. Наумівської ЗОШ І-ІІІ ст. Олексієнко Т. О. Розв’язування вправ

Номер слайду 2

Мета: закріплювати знання учнів з теми “Додавання та віднімання дробів з однаковими знаменниками”;розвивати пізнавальний інтерес учнів;виховувати любов до традицій нашого народу.

Номер слайду 3

Девіз уроку: Доклади серця свого до навчання і вуха свої до розумних слівІ Організаційний момент. II Повідомлення теми, мети, завдань уроку:а)Перевірка домашнього завдання;б)Відгадай слова виконавши такі завдання:1. Клоун Вася йшов до вас, а на дворі дощ якраз. Тому цифри намочились,В картках плями появились. Тож швиденько поміркуйте. Й цифри вправно намалюйте.(Замість зірочки запиши цифри, знаки і відгадай слово)!1.

Номер слайду 4

2. Порівняйте:3. Обчислити: Якщо вірно виконали,то відгадаєте слово”Масляна”ІІІ. Розв’язування вправ 1. Виконати дії: Якщо вірно виконали, то відгадаєте слово:(Вірно: Млинці){5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}лнмциі1{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}амслян31><<30

Номер слайду 5

2. Розв’язати рівняння: Якщо вірно обчислили, то одержите слово: (Мара) {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}мар21

Номер слайду 6

Розповідь про Масляну. Понеділок - "зустріч" свята. У цей день влаштовували і розгортали крижані гірки. Діти робили вранці солом'яне опудало Масляної, наряджали його і всі разом возили по вулицях. Влаштовувалися гойдалки, столи із солодощами. Вівторок - "загравання". У цей день починаються веселі ігри. З ранку дівчата і хлопці каталися на крижаних горах, їли млинці. Середа - "ласунка". На першому місці в ряду частувань, звичайно ж, млинці.

Номер слайду 7

Четвер - "розгуляй". У цей день щоб допомогти сонцю прогнати зиму, люди влаштовують за традицією катання на конях "по сонечку" - тобто за годинниковою стрілкою навколо села. П'ятниця - "тещині вечори", коли зять їде "до тещі на млинці". Субота - "посиденьки зовиці". У цей день ходять в гості до всіхродичів, і пригощаються млинцями. Неділя – це заключний "прощений день", коли просять вибачення у рідних і знайомих за образи і після цього, як правило, весело співають і танцюють, тим самим проводжаючи Масницю.

Номер слайду 8

Задача. Мама спекла млинець. Сама з’їла 1/4частину млинця, доньці Олені дала 1/3 решти, доньці Світлані - 1/2 нової остачі, а сину Миколі - решту. Після обіду діти ніяк не могли з’ясувати, кому дісталося більше. Допоможіть їм розібратися. Відповідь: порівну

Номер слайду 9

IV. Домашнє завдання:§27, №1107 (2,3), №1102 (3,4), №1113*

pptx
Додано
10 січня 2020
Переглядів
628
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку