Презентація «Довкілля – наш простір»

Про матеріал

Екологічна свідомість – стан світосприйняття, що включає в себе вміння дисциплінувати свою поведінку по відношенню до довкілля таким чином, щоб не робити шкоди, а ще краще – робити благо. Формувати цю рису необхідно з найменшого віку. Ми віримо в те, що кожна відповідальна людина може і має розвинути в собі таку якість, як екосвідомість. Екологічний захист рідного краю неможливий без усвідомлення громадою відповідальності за наслідки своїх дій в сфері захисту навколишнього природного середовища.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАШЕ ДОВКІЛЛЯ –ЦЕ НАШ ПРОСТІР!!!

Номер слайду 2

Мета проекту: Формування особистості, яка здатна свідомо, активно, творчо впливати на навколишній світ. Сприяння виробленню активної життєвої позиції, прагненню до здійснення громадянських дій – залучення учнів до практичної діяльності з розв’язання проблем навколишнього середовища місцевого значення.

Номер слайду 3

Завдання проекту: Дбайливе ставлення до природи рідного краю. Відповідальне ставлення до довкілля і бажання брати участь у природоохоронній діяльності. Сприяти поширенню екологічних знань. Привернути увагу громадськості до вивчення та розв’язання проблем екології. Виховувати екологічний світогляд та екологічну культуру.

Номер слайду 4

Актуальність проблеми: Екологічне виховання – важлива складова загальної освіти й надзвичайно важливий чинник розвитку гуманістичного суспільства. Екологічна освіта повинна бути спрямована на формування екологічної культури і виховання екологічних компетентностей. З юних років важливо закріпити у свідомості кожного, що людина – частина природи, тому від стану природи залежить життя людства. Екологічне виховання слід починати не в космічних масштабах, а прямо тут: біля свого будинку, на своїй вулиці, у дворі своєї школи. Тільки усвідомлюючи особисті можливості, навчаючись вирішувати найближчі екологічні проблем, ми зуміємо замислитись про долю всесвіту в цілому. Щоб у людини виникла потреба захищати і зберігати довкілля, треба навчити її любити світ природи.

Номер слайду 5

Привертати увагу громадськостіНа свіжому повітрі та з посмішками ділитися із прохожими буклетами «ЗЕМЛЯ НЕ НАЛЕЖИТЬ ЛЮДИНІ – ЛЮДИНА НАЛЕЖИТЬ ЗЕМЛІ!»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Акція з учнями молодших класів «Проінформований значить озброєний»Учні з заохоченням слухали, задавали запитання, доповнювали відповіді старшокласників по ідеям для збереження довкілля!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Одна пальчикова батарейка забруднює важкими металами 20 квадратних метрів грунту. У лісі це територія існування двох дерев, двох кротів, одного їжака і кількох тисяч дощових черв’ячків. 10 батарейок робить непридатним для існування 200 квадратних метрів грунту, 20 дерев, 20 кротів, 10 їжаків. А жахливим є те, що 50 років на такому забрудненому грунті нічого садити не можна! Уявіть скільки тисяч батарейок викидають, і до якої шкоди це призводить! Ту воду, що п’є 1 людина протягом 9 місяців можна забруднити 1 батарейкою. Уявіть тільки! 1 батарейка бруднить воду, яку б людині виставило пити майже на цілий рік! Тому батарейки потрібно викидати у спеціальні контейнери для використаних батарейок. Використані батарейки

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Акція зі збору макулатури «Паперу – друге життя!» Сучасні технології дозволяють перероблювати папір на такий ж самий папір, газетний, на картон, руберойд. Цікаве те, що папір підлягає переробці до семи разів! Уявіть собі, в сім разів більше дерев могло бути врятовано!

Номер слайду 14

Номер слайду 15

З радістю дарувати паперу друге життя!

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Залучати батьків!

Номер слайду 18

Озеленювати класну кімнату!

Номер слайду 19

Довкілля — це природний капітал,Без нього людство жде загибель і провал. Слід повернутися обличчям до проблемиІ не лише писати про красу поеми,А зберегти, примножити природу,Для нас і для майбутнього народу!

Номер слайду 20

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Екологія, Виховна робота
Додано
15 березня 2018
Переглядів
10760
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку