Презентація "Дрони (безпілотники)"

Про матеріал
Безпілотний літальний апарат (БПЛА; у розмовній мові також «безпілотник» або «дрон», від англ. drone – трутень) – літальний апарат без екіпажу на борту. Види та характеристики дронів.
Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дрони. Майстер виробничого навчання. СОВЕНКО Світлана Михайлівна

Номер слайду 2

Визначення. Безпілотний літальний апарат (БПЛА; у розмовній мові також «безпілотник» або «дрон», від англ. drone – трутень) – літальний апарат без екіпажу на борту.

Номер слайду 3

Майбутнє БПЛА

Номер слайду 4

На що здатні дрони?

Номер слайду 5

Археологія  Коли справа доходить до археологічних досліджень, дрони дають археологам можливість досліджувати великі території за незначну частину часу та витрат, ніж традиційні методи. Однак не всі дрони однакові. Щоб отримати найкращий досвід під час проведення археологічних досліджень за допомогою дрона, ось п’ять речей, на які варто звернути увагу.

Номер слайду 6

Архітектура, містобудування. Однією з переваг дронів є здатність швидко й точно збирати дані, наприклад аерофотознімки та 3 D-моделі будівель і територій. Ці дані можна використовувати для більш ефективного проектування та планування міських просторів, а також для підготовки до стихійних лих і реагування на зміну ландшафту. Крім того, дрони можна використовувати для моніторингу ходу будівництва в режимі реального часу, що може допомогти забезпечити виконання проектів за графіком і в рамках бюджету.

Номер слайду 7

Аеродроми

Номер слайду 8

АеротаксіВелика кількість машин, що літають, передбачає великі ризики виникнення аварій. За нашими розрахунками, навіть звична надійність 10 мінус 9 не є достатньою для міського аеротаксі. Тому в нашій розробці ймовірність відмови системи становитиме 10 мінус 12-го ступеня. Модель відмов на базі розподілу Вейбулла показала, що для досягнення такої ймовірності оптимальним є використання 22 двигунів, 22 роторів та 22 гвинтів відповідно.

Номер слайду 9

Аерофотозйомка. Дронаріум це скоріше соціум хворих на дрони людей). Ми команда ентузіастів, першопрохідників. Спочатку це була просто аерозйомка, тепер наші фахівці вирішують комплексні завдання за допомогою коптерів у багатьох сферах: реклама, журналістика, безпека, виробництво, екологія, сільське господарство, археологія, геологія… Для кожного з нас робота – це не ремесло, а мистецтво. Ми не боїмося експериментувати та втілювати у життя сміливі ідеї. Не боїмося бути оригінальними та екстравагантними — адже справжнє мистецтво не терпить стандартних рішень.

Номер слайду 10

Відео- та кінозйомка з повітря. Дивовижні, красиві та яскраві фотографії та відеоролики, зроблені з висоти пташиного польоту, завжди привертають увагу. Раніше аерозйомка була досить дорогою витівкою, але зараз ця розкіш стала доступною практично кожному. Аерофотографія, зроблені за допомогою дронів - це унікальна можливість недорого отримати ефектні кадри з повітря. Квадрокоптери зарекомендували себе як найкращий і безпечніший засіб для отримання красивих фотографій та відео з висоти.

Номер слайду 11

Перегони пілотованих мультикоптерів. Пірсон створив стартап Alauda Raicing, який працював над пілотованими гоночними мультикоптерами протягом останніх двох років і оголосив про свої амбіції щодо приведення автоспорту в небо з початком кампанії на Kickstarter. За словами австралійця, чемпіонат світу Airspeeder може розпочатися у невеликому масштабі, а його перші етапи проходитимуть у пустелі. Далі він розширюватиметься до глобальної гоночної серії, яка може стати повноцінною світовою подією на початку наступного десятиліття.

Номер слайду 12

Сільське господарство. Карти внесення гербіцидів. Детальні карти для розподілу гербіцидів – на відстані кліка. Моніторинг дронами. Протягом усього сезону ми забезпечимо ваше підприємство моніторингом полів з БПЛА - Ви побачите абсолютно все!Карти внесення азоту. Отримуйте карти-рекомендації безпосередньо перед запланованим внесенням добрив.

Номер слайду 13

Дефібрилятори екстрена доставка. Вчені припустили, що дрони за вказівкою диспетчера екстреної допомоги могли б доставляти автоматичні зовнішні дефібрилятори швидше за автомобіль «швидкої». Попередні результати випробування з симуляцією виклику допомоги показали, що цілком реально відправляти оснащених камерою, GPS-датчиками та вбудованою системою автопілоту дронів на допомогу постраждалим від зупинки серця на відстані до 10 кілометрів. Ці пристрої можуть бути дуже важливими, коли мова йде про порятунок життя. Сама компанія Google представила свій конкретний безпілотник, який відповідає за це найближчим часом, і якщо всі випробування будуть успішними роздавати матеріал та необхідні ліки тим, хто залишається ізольованим після стихійного лиха

Номер слайду 14

Дефібрилятори екстрена доставка Ці пристрої можуть бути дуже важливими, коли мова йде про порятунок життя. Сама компанія Google представила свій конкретний безпілотник, який відповідає за це найближчим часом, і якщо всі випробування будуть успішними роздавати матеріал та необхідні ліки тим, хто залишається ізольованим після стихійного лиха. Він відомий як Криловий проект, якому в принципі судилося стати повітряною швидкою допомогою, терміново привозячи дефібрилятори до жертв, які перенесли серцевий напад. Але після останнього випробування в Австралії експерти побачили, як безпілотники легко отримували доступ до віддалених районів континенту.

Номер слайду 15

Дорожня поліція. Дрони можуть використовуватись у кожному підрозділі, вирішувати завдання швидко, безпечно та непомітно при мінімальних витратах на експлуатацію. Непомітність та малошумність. На відміну від гелікоптера, електродвигуни дрону не створюють сильного шуму. Також квадрокоптер не турбуватиме громадян своїм звуком під час масових заходів.

Номер слайду 16

Метеорологія. Використання домашніх погодних дронів. Метеорологічний дрон для приватного користування можна використовувати як для фотозйомки, так і для відеозйомки у сонячні дні. На жаль, у туманні дні з міркувань безпеки ми не зможемо ним користуватися, оскільки дрон може бути втрачено

Номер слайду 17

Пожежа. Швидке виявлення та локалізація вогнищ займання – найважливіше завдання екстрених служб. Безпілотна авіація успішно застосовується пожежниками та рятувальниками у всьому світі для роботи з цим завданням. Ми пропонуємо комплексні рішення на базі сучасних мультироторних систем (БПЛА) та спеціалізованого програмного забезпечення, які забезпечують виконання наступних завдань: Оперативний пошук та локалізація вогнищ загоряння за допомогою тепловізора;Контроль обстановки та координація дій пожежних розрахунків;Патрулювання лісів з метою профілактики виникнення пожеж та подальшого розповсюдження вогню, якщо пожежа вже почалася;Планування безпечних маршрутів для переміщення пожежних та рятувальних розрахунків;Пошук та порятунок, координація дій, спрямованих на допомогу постраждалим.

Номер слайду 18

Пошук та виявлення об'єктів. Культовий шведський бренд Hasselblad розробив і створив аерофотокамеру L2 D - 20c спеціально для DJI Mavic 3, вбудовувавши 4/3 CMOS професійного рівня в неймовірно компактний простір. Строгі стандарти Hasselblad застосовуються як до апаратної продуктивності, так і до програмних алгоритмів, виводячи якість зображення на абсолютно  новий рівень.

Номер слайду 19

Використання дронів у рекламіДронвертайзинг - один із способів поширення реклами за допомогою дронів (БЛА). Рекламні акції, показ банерів, що світяться табло у повітрі під час проведення масових заходів тощо. Дрони можна використовувати для демонстрації та розповсюдження рекламних звернень. Великогабаритні рекламні банери на висоті до 300 м-коду легко читаються на відстані 4 км. Нерідко БЛА застосовують для розкидання над багатолюдними площами, пляжами, стадіонами листівок або сувенірів. Зазвичай, близько чверті рекламної інформації, що розповсюджується таким чином, досягає адресатів.

Номер слайду 20

Спорт. Змімати відео або робити якісні фотографії на великій швидскості

Номер слайду 21

З чого складенний дрон?

Номер слайду 22

Програмне забезпечення

Номер слайду 23

Корпус БПЛА

Номер слайду 24

Силова установка

Номер слайду 25

Управління дронами

Номер слайду 26

Види БПЛА

Номер слайду 27

Автопілотні

Номер слайду 28

Бойові

Номер слайду 29

Безпілотники з фіксованим крилом

Номер слайду 30

Глайдери чи планери

Номер слайду 31

Мініатюрні

Номер слайду 32

Модульні

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чижикова Надія Володимирівна
    Дякую, сучасний матеріал! Дуже своєчасно!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
zip
Пов’язані теми
Захист України, Презентації
Додано
8 червня 2023
Переглядів
2930
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку