Презентація "Друге життя побутових речей"

Про матеріал
Будь-які речовини, матеріали і предмети, що утворилися у процесі виробництва чи споживання, а також товари , що повністю або частково втратили свої споживчі властивості і не мають подальшого використання за місцем їх утворення чи виявлення і від яких їх власник позбувається, має намір або повинен позбутися шляхом утилізації чи видалення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДРУГЕ ЖИТТЯ ПОБУТОВИХ РЕЧЕЙПідготувала: Тищенко О. Л.

Номер слайду 2

«Якщо людина не зробить так, щоб на Землі стало менше сміття, то сміття зробить так, щоб на Землі стало менше людей»Люди, не замислюючись, залишають сміття в місцях відпочинку - на берегах озер або річок, на пляжах; у лісі поблизу свого будинку або дачі і т.д. Майже 50% того, що ми викидаємо (папір, скло, метал та інші матеріали), є придатним для повторного використання. На жаль, велика частина відходів все ще відправляється на звалища.

Номер слайду 3

Проблема відходів і способів їх утилізаціїстала однією із серйозних проблем Переселення в міста і їх розвиток привели до структури споживання:для кращого транспортування продуктів харчування і іншої продукції знадобилась упаковка;з'явились нові штучні і синтетичні матеріали, які відсутні у природі;суспільство багатьох розвинених країн перетворилось на «суспільство споживання», де кількість «необхідних» речей дуже виросла.

Номер слайду 4

Та все ж людина може вплинути на подальшу «долю» тих відходів, які вона викидає. За будь-яких умов у боротьбі зі сміттям вирішальну роль відіграє особисте ставлення кожного з нас до цієї проблеми. Найперше, це сортування, за словами фахівців, розділення сміття, зменшить до 40% кількість відходів, що йдуть на сміттєзвалища.

Номер слайду 5

Приклади утилізації відходів: Кожна тонна металу, виплавлена з лому,обходиться в 20 разів дешевше,ніж з залізної руди. Гумові покришки охолоджують рідким азотом,гума стає крихкою. Їх подрібнюють і отримане додають у дорожнє покриття. Зі скла виготовляють папір,який не горить,не псується і аркуш у 2-3 рази тонший за звичайний. Склобій використовують як цементуючий матеріал для виготовлення керамічної плитки Переробка пластика: Пластикові матеріали не розкладаються в ґрунті до 1000 років, їх спалювання може бути додатковим джерелом енергії, але при цьому необхідні дуже дорогі очисні споруди. Тому найбільш вигідним та екологічно чистим є їх вторинна переробка. З пляшок для мінеральної води роблять волокна для текстильної промисловості. Волокна модифікують, надають їм необхідних властивостей, вводять барвники та домішки. З пляшок отримують: з 5 пляшок – 1 футболку; з 20 пляшок – утеплювач зимової куртки;з 35 пляшок – утеплювач для спального мішка; з 60 пляшок – 1 м. кв. килимового покриття. З переробленої полімерної сировини одержують: Упаковки(коробки,мішки,плівку);Засоби будівництва(перегородки,дах,навіси,огорожі,опори,труби);Устаткування площадок і парків(столи,стенди);Плівки для теплиць;Декоративні вироби;Фурнітури для меблів,машин,будівництва

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Збережемо довкілля! Збережемо природу! Збережемо своє життя!!!

pptx
Додано
10 квітня 2023
Переглядів
5850
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку