Презентація "Дружба починається з усмішки"

Про матеріал
Учні будуть досліджувати різновиди емоцій, почуттів, причини їх виникнення та формування рис характеру; будуть вчитися встановлювати взаємозв’язок між здоров’ям та емоційним станом людини, використовувати способи подолання негативних емоцій. Будуть проводити конкурси. А також створять презентацію за опрацьованими матеріалами в Power Point. Вони будуть шукати цікаву інформацію в бібліотеці та Інтернеті про вплив емоцій на взаємини людей. Додатково для учнів буде завдання виготовити лялькові костюми « Ми маленькі українці» та розучування віршів . Як кульмінація проекту учні проведуть ляльковий концерт « Дружба починається з усмішки»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготували:

Номер слайду 2

Цікаво! Цікаво! А що таке емоції? А які вони бувають? А де ми з ними зустрічаємося? ? ? А для чого вони нам потрібні? ? ? Як їх контролювати?

Номер слайду 3

Усе це:

Номер слайду 4

Емоціо – з латинської мови означає хвилювання Почуття суму розпачу радості здивування

Номер слайду 5

Емоції бувають: позитивні невизначені негативні Байдужий Вдячний Веселий Впертий Задоволений Заздрісний Збентежений Наляканий Наполегливий Недовірливий Ображений Рішучий Розгублений Роздратований Сердитий Скромний Схвильований Щасливий

Номер слайду 6

Емоції виявляються в різних ситуаціях

Номер слайду 7

Емоції допомагають спілкуватися з людьми,проявляти риси характеру При зустрічах, вітаннях зі святами

Номер слайду 8

Тривалі емоції сприяють розвитку настрою та почуттів Діти побували в цирку. В них веселий настрій. А потім Аня згадала, що не виконала домашню з математики. Емоції, почуття та настрій не виникають самі по собі. Вони завжди мають причину. Тому треба навчитися розуміти і контролювати емоції І настрій зразу зіпсувався.

Номер слайду 9

Якщо в тебе поганий настрій, спробуй згадати приємну подію. З’ясувати причину свого поганого настрою. Спробувати пожартувати над собою, сказати “Це не варте мого здоров’я” Звернутися за допомогою до батьків, друзів або близьких, не тримати в собі негативні почуття.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Наше здоров’я в наших руках Який настрій у дітей? Що відчуває дівчинка? Позитивні емоції підвищують захисні сили організму. А від негативних можна захворіти.

Номер слайду 16

Гра:” Хто де живе?” У яких будиночках живуть гноми: 1 2 3 4 5 Боюнчик, Веселунчик, Сумненький, Дивунчик, Буркунчик.

Номер слайду 17

Почуття - це тривалий емоційний стан людини. Почуття дають можливість щиро сприймати навколишній світ.

Номер слайду 18

Як розуміти свої почуття? Не соромитись своїх почуттів. Не боятись сказати про те, що ти відчуваєш, що тебе хвилює. Говорити про свої почуття від власного імені, вживаючи слово “я”. Як розуміти почуття друзів? Уважно слухати. Не боятися перепитати друга. Слухати із співчуттям і розумінням.

Номер слайду 19

Гра: “Що ти відчуваєш?” Батьки заборонили тобі вийти гуляти. Тобі не подобається оцінка за контрольну роботу. Мама похвалила за вимиту підлогу. Учитель не запитав на уроці.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Скринька для відходів людських проблем

Номер слайду 27

Висновок: Наші емоції допомагають нам будувати відносини з оточуючими нас людьми, нашими друзями. А перше враження справляє усмішка. Тож дружба починається з усмішки.

Номер слайду 28

Це для вас наші усмішки ! ! !

ppt
Додав(-ла)
Пахомова Уляна
До підручника
Основи здоров’я 4 клас (Танько Т. П., Медведєва В. Л.)
Додано
5 лютого 2020
Переглядів
1073
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку