Презентація «Духовне багатство – найбільший скарб у житті»

Про матеріал
збагачувати уявлення дітей про складові духовного багатства, такі як: дружба, ввічливість, доброта, родина, любов, патріотизм; допомогти учням усвідомити, що духовне багатство є найбільшим скарбом у житті; сприяти розвитку в дітей мотивації до добрих вчинків, самовдосконалення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доброго дня, дорогі діти! Всі на мене подивіться!Один одному всміхніться!Продзвенів уже дзвінок,Починаємо урок!

Номер слайду 2

Дорогі діти! До нас надійшла звістка, що в Любохинівській ЗОШ у 7-А класі, навчаються найкращі в світі учні, і вони охоче приходять усім на допомогу. Ось і ми вирішили звернутися саме до вас. У нашому козацькому товаристві виникла суперечка стосовно поняття «багатство». Наші побратими впевнені в тому, що багатство – це багато грошей. Ми ж хочемо їм розказати про справжнє багатство… Допоможіть нам його віднайти! З повагою та любов’ю,P. S. У нагоді вам стане карта.

Номер слайду 3

“Відкритий мікрофон”Що для вас є багатством ?

Номер слайду 4

Є речі, які можна купити,Є речі, що не мають ціни, Є речі, що можна згубити,Є й такі, що їх слід берегти. Рідну матір за гроші не купиш, Батьківщину теж син не продасть,Не біда, як гроші ти згубиш, Тільки совість свою не розтрать.

Номер слайду 5

Країна Духовного Багатства

Номер слайду 6

«Духовне багатство – найбільший скарб у житті»

Номер слайду 7

- Дружба. Країна Духовного Багатства

Номер слайду 8

  Довідкове бюро(тлумачення)Дружба — безкорисливі особистівзаємовідносини між людьми, засновані надовірі, щирості, взаємних симпатіях,спільних інтересах і захопленнях. Обов'язковими ознаками дружби є довіра ітерплячість. Людей, які пов'язані дружбою,називають друзями.

Номер слайду 9

  Довідкове бюро(думки видатних людей)Дружба подвоює радощі і скорочує навпіл горе. (Ф. Бекон). Дружба – найнеобхідніше для життя, тому що ніхто не побажає собі життя без друзів, навіть якби він мав всі інші блага життя. (Арістотель). Друг – це найкраще, що в тебе може бути, і найкраще, чим можеш бути ти. (Дуглас Пейджест).

Номер слайду 10

  Довідкове бюро(народна мудрість)Дерево міцне корінням, людина — друзями. Як будемо в дружбі жити — нас нікому не зломити. Дружба та братство — найбільше багатство.

Номер слайду 11

Бути хоробрим,правдивим, терпляче й охоче, здоброю волею,переносити всякийнестаток,Виконуватидоручену справу тадопомагати друзям».

Номер слайду 12

“Кодекс дружби”(Кодекс - це зведення правил, законів у певній сфері)1.__________________2.__________________3.__________________4.__________________5.__________________

Номер слайду 13

Пісня про дружбу

Номер слайду 14

Номер слайду 15

- Ввічливість. Країна Духовного Багатства

Номер слайду 16

  Довідкове бюро(тлумачення)Ввічливість – це позитивна рисахарактеру людини, яка виражається вумінні шанобливо, тактовно, привітноспілкуватися з людьми, в готовностізнайти компроміс і вислухатипротилежні точки зору.

Номер слайду 17

  Довідкове бюро(народна мудрість)Ввічливість нічого не коштує, але багато дає. Ввічливість потрібна кожному. Ласкаве слово і лагідний погляд і лютого до рук приманять.

Номер слайду 18

  Довідкове бюро(думки видатних людей)Ввічливість породжує і викликає ввічливість. (Еразм Роттердамський). Ввічливість – перша і найголовніша приємна чеснота. (Джонн Локк). Ніщо не обходиться нам так дешево і не цінується так дорого, як ввічливість. (Сервантес).

Номер слайду 19

“Сонечко ввічливості”

Номер слайду 20

Історія від козаків(Про яку чесноту йде мова?)

Номер слайду 21

- Доброта. Країна Духовного Багатства

Номер слайду 22

  Довідкове бюро(тлумачення)Доброта – це чутливе, дружнєставлення до людей;привітність, ласка,прихильність.

Номер слайду 23

  Довідкове бюро(народна мудрість)Не шукай красоти, а шукай доброти. Добрий чоловік надійніше кам'яного мосту. Хто людям добра бажає, той і собі має.

Номер слайду 24

  Довідкове бюро(думки видатних людей)Доброта — це те, що може почути глухий і побачити сліпий. (Марк Твен). Доброта вдвічі могутніша за силу. (Ф. Достоєвський). Коли ти маєш вчинити щось погане, сім разів подумай – і не вчини, а добро роби не думаючи. (М. Рильський).

Номер слайду 25

 

Номер слайду 26

Притча “Красиві слова і красиві вчинки”Серед лісу стоїть маленька хатинка. Її побудували, щоб у негоду люди могли сховатися і пересидіти у теплі. Одного разу серед літнього дня захмарило, і пішов дощ. А в лісі було в цей час двоє хлопців. Вони сховалися в хатинці і дивилися, як з неба ллє дощ. Коли бачать: до хатини біжить ще один хлопчик. Незнайомий. Мабуть, з іншого села. Одяг на ньому мокрий. І сам він тремтить від холоду. І ось один із тих хлопчиків, що сиділи в сухому одязі, сказав: «Як страшно опинитись у зливу серед поля! Мені шкода тебе!». А інший не сказав ні слова. Він мовчки зняв із себе сорочку і подав її змокрілому хлопчику!Той скинув мокру сорочку та одягнув суху.

Номер слайду 27

Аналіз ситуацій. Ситуація №1 Ви йдете вздовж вулиці. Ось і ріг будинку. Але що це?Перед вами на узбіччі лежить людина. Від страху ви зупиняєтесь… (Ваші дії далі?)Ситуація №2 Попереду вас йде старенький дідусь. В одній руці у нього важка сумка, в іншій – палиця. Дідусь зупинився відпочити, поставив сумку і паличку біля будинку. Раптом палиця упала. Ви проходите поруч і все це бачите. (Що ви зробите?)Ситуація №3 Закінчилися уроки. Ви вийшли на шкільне подвір’я і побачили, що старшокласник відбирає м’яч у першокласника. Малюк міцно тримав м’яч і не віддавав його. Тоді старший хлопець ударив першокласника. (Які ваші дії в цій ситуації?) Ситуація №4 Ви їдете в автобусі. На зупинці заходить старенька бабуся, але вільних місць вже немає. (Ваші дії ?)

Номер слайду 28

«Врятуйпташеня»

Номер слайду 29

Добро, зроблене вами, обов’язково до вас повернеться.

Номер слайду 30

“Відгадай загадки”

Номер слайду 31

- Родина. Країна Духовного Багатства

Номер слайду 32

Номер слайду 33

- Любов. Країна Духовного Багатства

Номер слайду 34

Все починається з любові

Номер слайду 35

“Розшифруй ребус”

Номер слайду 36

- Патріотизм. Країна Духовного Багатства

Номер слайду 37

  Довідкове бюро(тлумачення)Патріотизм — це любов тавідданість Батьківщині,прагнення своїми діямислужити її інтересам.

Номер слайду 38

  Довідкове бюро(народна мудрість)Без Батьківщини немає людини. Людина без Вітчизни, як соловей без пісні. Бережи Вітчизну, як око, і вона тебе завжди берегтиме.

Номер слайду 39

  Довідкове бюро(думки видатних людей)Люблять батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що своя. (Сенека). Той, хто не любить своєї країни, нічого любити не може. (Д. Байрон) Можна все на світі вибирати, сину, Вибрати не можна тільки Батьківщину. (В. Симоненко)

Номер слайду 40

Україна – наше багатство

Номер слайду 41

“Що тут не так?”

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Номер слайду 45

«На нашій Україні»

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Країна Духовного Багатства

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Духовне багатство – найбільший скарб у житті

Номер слайду 50

Любі друзі!Увесь цей час ми з побратимами спостерігали за вами. Під час подорожі ви знайшли справжні скарби. Тепер ні в кого не виникає жодних сумнівів стосовно того, що саме духовне багатство є найбільшим скарбом у житті людини. Щиро вдячні вам за допомогу!З найкращими побажаннями,

Номер слайду 51

Дякую за цікаву подорож і бажаю всім бути духовно багатими!

pptx
Додано
22 лютого 2021
Переглядів
3117
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку