Презентація "Джонатан Свіфт «Мандри Лемюеля Гуллівера». Жанрова своєрідність роману. Засоби комічного. Езопова мова"

Про матеріал

Знайти у романі Дж. Свіфта приклади гумору, іронії, сатири, сарказму, визначити їхні функції у творі; знаходити в тексті приклади сатиричного змалювання подій і героїв; розвивати навички зв'язного мовлення, критичного мислення, компаративного аналізу художніх творів; виховувати у старшокласників потребу у високих естетичних та гуманних цінностях

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Джонатан Свіфт «Мандри Лемюеля Гуллівера». Жанрова своєрідність роману. Засоби комічного. Езопова мова

Номер слайду 2

Бесіда. З якою метою Дж. Свіфт у романі «Мандри Лемюеля Гуллівера» використовує елементи фантастики?Пригадайте, у чому полягає різниця між такими поняттями, як гумор, са-тира, сарказм, іронія.

Номер слайду 3

Теоретична скарбничка. Езопова мова — замаскований спосіб думок з натяками, недомовками (інакомовлення, алюзії, іронії, алегорії.) задля уникнення цензурних чи будь-яких інших заборон, переслідувань.

Номер слайду 4

Робота в групахзнаходитьу тексті1234іронію, гуморсатирусарказмезопова мова

Номер слайду 5

Літературний диктант1) Представником якої країни був Джонатан Світ? 2) Скільки частин має роман «Мандри Гуллівера»? 3) Ким за професією був Гуллівер? 4) Які реальні країн побачили читачі у романі Дж. Свіфта?

Номер слайду 6

5) Які прийоми використовує автор, зображуючи життя в Ліліпутії? 6) Як дослівно перекладають слово «ліліпут»? 7) Назвіть кілька законів Ліліпутії, що видалися вам дивними неприродніми?8) Які риси є характерними і для ліліпутів, і для реальних імператорів, міністрів, чиновників?9) Як зображували ліліпути статую правосуддя? 10) Які проблеми порушено в романі Дж. Свіфта? 11) Ідея роману Дж. Свіфта «Мандри Лемюеля Гуллівера»? 12) З ким асоціюється образ Гуллівера?

Номер слайду 7

Домашнє завдання1. Визначати жанрову своєрідність та художні засоби виразності роману Дж. Свіфта.2. Випереджальне завдання. Підготувати повідомлення або презентацію прожиття та творчість Ґете.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Грінько Галина Дмитрівна
    Дякую за стислість та змістовність презентації!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 липня 2018
Переглядів
11767
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку