Презентація "Екологія в нашому житті"

Про матеріал

Дбайливе ставлення людини до природи складається не тільки з уміння використовувати її плоди. Дуже важливим є те, щоб усвідомлення значимості природи стало внутрішнім надбанням особистості. Тому потрібно формувати екологічну свідомість школярів, що проходить найбільш ефективно, якщо педагогічний процес екологічного виховання враховує психологічні особливості учнів та процеси формування екологічної свідомості.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вас вітає Школа семи див

Номер слайду 3

Сім східців до школи . Тут має місце навчально – виховний проект «Веселка сподівань». Перший – білий, що символізує освіченість, чистоту А наступні – це кольори веселки : оранжевий – працьовитість; жовтий – здоровий спосіб життя; зелений – любов до природи; голубий – духовність, милосердя; синій – фізичний розвиток, спорт; фіолетовий – мистецтво, червоний – вивчення історії рідного краю.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Адреса школи область: Черкаська район: Жашківський село: Хижня вулиця Миру, 35 телефон (04747) 98-2-40

Номер слайду 8

Екологічне виховання – єдність екологічної свідомості та поведінки, гармонійної з природою. Свідомість формують знання і переконання. Поведінка складається з окремих вчинків (конкретних дій, умінь і навичок) і ставлення людини до вчинків, що впливають на мету і мотиви особистості.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Школа працює за такими напрямками виховної програми

Номер слайду 11

Однією із складових цієї програми є Дивосвіт - виховання екологічної культури дитини та зміцнення її громадянської позиції щодо захисту природи.

Номер слайду 12

Дбайливе ставлення до природи; Екологічна грамотність; Екологічна культура; Екологічна потреба.

Номер слайду 13

З чого все починалося ? Перші вартівці школи

Номер слайду 14

На Черкащині ми проживаємо, Екологію любимо, її вивчаємо. Пишемо, малюємо, досліджуємо, спостерігаємо. Охороняйте природу! Всіх закликаємо. Боляче природі, боляче і нам. Усвідомить це потрібно і не забувать! Місто чи село, естафету приймайте, Разом з нами природу охороняйте!

Номер слайду 15

Шляхи здійснення екологічного виховання: уроки милування природою в Зеленому класі (1-4 класи); самостійна дослідницька робота учнів під керівництвом вчителя; туристсько-краєзнавча робота; виховні заходи (ігри-подорожі, творчі години, творчі справи, художньо-естетичні бесіди); створення проектів; участь у трудових десантах (прибирання довкілля, насадження рослин)

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Основний закон екології “все взаємопов'язано” покладено в основу природоохоронної роботи школи

Номер слайду 19

В сутності екологічного виховання є дві сторони: перша – екологічна свідомість, друга – екологічна поведінка. Екологічна поведінка формується з роками і не стільки на уроці, скільки в позакласній і позашкільній діяльності.

Номер слайду 20

Одним з основних моментів у формуванні особистості молоді, як свідомих та дієвих громадян сучасного суспільства є екологічне виховання та екологічна освіта; виховання екологічно світогляду та культури; формування у дітей усвідомлення того, що людина - частина природи, яка повинна знати закони природи, дотримуватись їх, жити у співдружності з усім живим на Землі, оберігати і примножувати прекрасне.

Номер слайду 21

Девізом екологічного напрямку в школі став такий вислів: «Жити щасливо і жити в злагоді з природою - одне й те саме». Тому, як педагоги, так і учні у своїй співпраці намагаються вирішувати найважливіші питання екологічної ситуації на території села Хижня, де знаходиться навчальний заклад.

Номер слайду 22

На просторому шкільному подвір'ї, серед новітнього саду розмістилася “Галявина мрій” . Тут відпрацьовано 4 проекти.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Тут відбуваються уроки мислення, народжується слово в спілкуванні дитини з природою, приходить відчуття подиху дерев, квітів, листочків. У цьому всьому і є принади «Зеленого класу»

Номер слайду 25

Зелений клас взимку

Номер слайду 26

Зелений клас влітку

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Екологічний урок у Зеленому класі «Себе я бачу в дзеркалі природи!»

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Нам потрібен кисень !!!

Номер слайду 32

ІІ проект “Альпінарій” Його мета: Дай радіти їм квіткою кожною І красі, й акварелям небес, Дай дізнатись, що волею Божою Ми живемо у світі чудес.

Номер слайду 33

Першопочаток цього проекту належить випускникам школи 2009 року. З любов’ю в серці до шкільних років заклали вони рокарій , щоб наступні покоління хижнянських випускників продовжили творити красу. Тут висаджені багаторічники: бересклет, очиток, ялівець, різнокольорові ромашки . А сьогодні ми вже перетворили його на «Живу аптеку». Посадили деревій , звіробій , а ще насіяли лікарської ромашки, м’яти, меліси. І тепер у нас є своя «Чайна країна».

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Найбільша радість для учнів – працювати на “Галявині мрій” і спостерігати за результатами

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

IІІ проект “Дивоказка” «Де лелека водиться , там щастя родиться» Радість і щастя – це мрія нашої школи!   Тут же пильно сидячи на гілці , дивиться мудра сова, ніби промовляє:  «Мудрим не вродився, а навчився»   І, на кінець, тематичний куточок, мета якого спонукає до дії: Стоїть тут вулик, а буде ще й курінь. За бджілками уважно ми спостерігаємо І дуже люблять діти оцей куток тихенький, Тут відпочиваючи, про все ми забуваємо.

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Бо ж мета цього проекту : Хай побачать природи пробудження, Білих лебедів помахи крил Хай почують крик качки стривожений, Шепіт трав і мелодію хвиль.

Номер слайду 47

У молодому шкільному саду на «Галявині мрій» учні школи розмістили пташину їдальню. Не забули і про шпаків, дроздів та синичок. Помітили, що вони прагнуть сусідства з школярами.

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Ми любимо наших пернатих друзів! Їх весела, дзвінка пісня, яскраве забарвлення оживляє природу, вселяє в нас бадьорість і радість.

Номер слайду 52

Шануй, примножуй скарб неоціненний, Який вручила нам свята земля! Насаджуй сад і прочищай джерельце, І скривдити не дай маленьке пташеня.

Номер слайду 53

Добрі слова – коріння, Добрі думки – квіти, Добрі справи – плоди, Добрі серця – сади.

Номер слайду 54

Закладання вишневого саду учнями 11 класу в 2010 році

Номер слайду 55

2017 рік

Номер слайду 56

А учні 7 класу посадили кущі смородини та аґрусу

Номер слайду 57

Кущі смородини та агрусу також прижилися

Номер слайду 58

Рідний край – наш дім, вишенька біля хати, хрущі над вишнями, вулиця, по якій ми ходимо, річечка, біля якої відпочиваємо, у якій так любимо плескатися. Давайте за розум візьмемося ми, Чисте повітря і воду живу Будем завжди берегти. Такий девіз “Зеленого патруля”.

Номер слайду 59

В село вийшов «Зелений патруль»… Для жителів села оголосили правило № 1: «Не викидай сміття уздовж дороги, якою їздиш, чи місць, де ходиш».

Номер слайду 60

Номер слайду 61

Номер слайду 62

Номер слайду 63

Номер слайду 64

Пожежі – наші вороги, а чисте повітря – це здоров’я!

Номер слайду 65

На травиночки малі Крапля сонця впала, Ледь торкнулася землі – І земля заграла.

Номер слайду 66

Номер слайду 67

Є багато квіток запашних, Кожна квітка красу свою має. Та гарніші завжди поміж них, Ті, що квітнуть біля рідної школи.

Номер слайду 68

Номер слайду 69

Милують око різноманітні сорти тюльпанів

Номер слайду 70

Номер слайду 71

Номер слайду 72

Номер слайду 73

Номер слайду 74

Номер слайду 75

Номер слайду 76

Номер слайду 77

Номер слайду 78

Номер слайду 79

Номер слайду 80

В рамках проекту «Школа - територія здоров’я» створили залу здоров'я “Життєдайне джерело” . Сьогодні це найулюбленіше місце для наших дітей. Тут діє 4 зони: пет – терапія, музикотерапія, вітамінотерапія та деревотерапія.

Номер слайду 81

Номер слайду 82

І зона – пет – терапія Пет-терапія: неможлива без любові Усе це можливо тільки за умови щирої прихильності і любові до вас вашого вихованця.

Номер слайду 83

Номер слайду 84

Номер слайду 85

ІІ зона – Музикотерапія “Музика, як будь - яке мистецтво, допомагає дітям пізнавати світ, виховує дітей” Дмитро Кабалевський

Номер слайду 86

Сеанс “Звуки природи” — так звана екологічна музика. Усі звуки, що існують у природі, чинять підсвідомий вплив на психіку людини. Благотворно впливає шум листя і спів птахів — діти розслабляються і зливаються з природою.

Номер слайду 87

Номер слайду 88

ІІІ зона – Фітотерапія Тут відбувається знайомство з цілющими властивостями рослин

Номер слайду 89

Номер слайду 90

IV зона – Деревотерапія Рослини і людина пов'язані спільністю походження, розвитку та існування в природі.

Номер слайду 91

Кожна класна кімната є специфічним куточком екологічного виховання

Номер слайду 92

Номер слайду 93

Номер слайду 94

Номер слайду 95

Номер слайду 96

Номер слайду 97

Туристсько – краєзнавчі походи

Номер слайду 98

Номер слайду 99

Номер слайду 100

Номер слайду 101

Номер слайду 102

Номер слайду 103

Якщо ви хочете стати природоохоронцем? Екологічна бригада Хижнянського ЗЗСО видала прості мудрі поради Зелений рух – це більше, ніж політична ідеологія. Це філософія повсякденного життя.

Номер слайду 104

1. Використовуй вторинний папір, скло, метал, утилізуй їх. 2. Не дуже часто використовуй одноразові стаканчики, тарілки та інше начиння. 3. Використовуй полотняні рушники замість паперових серветок. 4. Відремонтуй поламану річ замість того, щоб її викидати. 5. Купуй на Новий рік тільки штучну ялинку.

Номер слайду 105

6. Вивчай свою найближчу річку і роби все можливе для її охорони. 7. Користуйся нетоксичним милом . 8. Не мийся під душем дуже довго – економ воду. 9. Закручуй кран під час чищення зубів. 10. Утепли свій дім.

Номер слайду 106

11. Намагайся частіше ходити пішки, їздити на велосипеді. 12. Не викидай сміття уздовж дороги, якою їздиш, чи місць , де ходиш. 13. Хай у твоєму житті буде більше гумору, посмішок, музики. 14. Витрачай менше часу на телевізор, а більше – на читання, творчість. 15. Частіше жартуй і будь веселий.

Номер слайду 107

Отже, найголовніше завдання вчителя - дати змогу дітям належним чином оцінити важливість знань екології в житті людини, навчити дітей любити цей світ.

Номер слайду 108

Номер слайду 109

ppt
Пов’язані теми
Екологія, Позакласні заходи
Додано
14 листопада 2018
Переглядів
3306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку