Презентація "Чорнобиль очима сьогодення"

Про матеріал

І впала з неба зоря велика, що палала як смолоскип. І впала на третину річок і на джерела вод. Ім'я зорі мовиться - «полин» і стала третина вод полином, і багато людей померли від вод, бо прогіркли».

(Рядки Апокаліпсису з Біблії)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чорнобиль – чорна біль… Підготувала: Задачина С.Л. І впала з неба зоря велика, що палала як смолоскип. І впала на третину річок і на джерела вод. Ім'я зорі мовиться - «полин» і стала третина вод полином, і багато людей померли від вод, бо прогіркли». (Рядки Апокаліпсису з Біблії)

Номер слайду 2

А біль не вщухає….

Номер слайду 3

26 квітня дзвони сповістять, що впала на Землю біблейська зірка Полин - зірка нещастя і біди. І радіоактивне «полум'я», як вона принесла, палає на планеті - невидиме підступне, непереборне. Давайте згадаємо червону заграву над уламками 4-го блоку Чорнобильської АЕС, невидимий стовп смертоносної радіації, онімілі без людей села, отруєні поля, ріки, ліси, чорні обличчя пожежників і ліквідаторів, обпечені «мирним атомом. У божевільному вирі життя давайте схилимо голови і хоча б декілька секунд помовчимо і згадаємо 26 квітня 1986. Згадаємо і спробуємо далі не забувати про цей день. Тому що, коли вмирає пам'ять про минуле, це минуле може повторитися. Давайте пам'ятати і робити все, щоб, не дай Бог, нащадкам нашим не довелося знову зустрітися із зіркою Полин, що мовби була послана з майбутнього нам усім як грізне попередження - опам'ятатися, задуматися над усім ходом цивілізації, зробити, поки не пізно, серйозні висновки.

Номер слайду 4

Пам’ятник ліквідаторам Чорнобильської трагедії

Номер слайду 5

Дорога в Чорнобиль…

Номер слайду 6

Без коментарів…

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, людська шана та вдячність героям - ліквідаторам

ppt
Пов’язані теми
Екологія, Виховна робота
Додано
21 листопада 2018
Переглядів
1080
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку