Презентація "Екскурсії рідним краєм"

Про матеріал

Дана публікація дасть змогу ознайомитись із куточками нашої держави, виховуватиме почуття патріотизму та гордості за рідну державу. Стане в нагоді класним керівникам під час планування виховної, позакласної роботи

Перегляд файлу

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той сам не гідний пошани.

М.Рильський

Екскурсія має тісний логічний зв'язок з попередніми та наступними уроками, але проводиться в іншій зовнішній та емоційній обстановці, ніж звичайний урок, а саме: серед природи, на виробництві, в музеї тощо. Екскурсії мають велике навчально-виховне значення. Без проведення відповідних екскурсій вивчення  матеріалу набуває схоластичного характеру. К. Ушинський підкреслював, що чудовий краєвид має такий великий виховний вплив на розвиток молодої душі, з яким важко змагатися впливові педагога, що день, проведений дитиною серед гаїв і полів, вартий багатьох тижнів, проведених па навчальній лаві.

Екскурсії цінні тим, що на відміну від уроків у класі учні можуть сприймати природу безпосередньо різними органами чуттів. Діти бачать об'єкти в природному середовищі, спостерігають взаємозв'язок рослин і ґрунту, тварин і рослий. Це дає можливість сформувати уявлення про природу як єдине ціле, в якому всі елементи перебувають у тісному взаємозв'язку, утворюючи природний ланцюг.

  Екскурсії до музеїв, культурних закладів, по історичних місцях розвивають естетичні почуття учнів, сприяють формуванню рис, властивих патріотові, націоналістові. У процесі екскурсійної роботи стимулюються такі важливі якості особистості, як почуття дружби і взаємовиручки, колективізму, взаємодопомоги. Для розвитку навчальних умінь, комунікативної діяльності велике значення має наступне обговорення результатів екскурсії, яке може здійснюватись на інших заняттях з теми.

Участь в екскурсійній роботі сприяє появі й розвитку пізнавальних інтересів, потреби в постійному підвищенні свого інтелектуального рівня, в безперервному навчанні, що дуже важливо з погляду розв'язання завдань, що стоять перед сучасною школою.

 Виховне значення екскурсій полягає в тому, що спостереження взаємозв'язку і взаємообумовленості в природі виховує в учнів основи матеріалістичного світогляду, викликає інтерес і почуття любові до природи і рідного краю, виробляє навички роботи в колективі. Екскурсії сприяють вихованню естетичних почуттів і бережливого ставлення до природи й до наслідків людської праці, викликають почуття гордості за свою країну і народ, виховують патріотизм.

 

 

Тема: Екскурсія на виробництво. ТОВ «Уманський хлібзавод»

Мета: ознайомитись із виробництвом хліба та хлібобулочних виробів, виховувати повагу та шанобливе ставлення до людської праці, бережливе ставлення до хліба.

image (1).jpgimage (2).jpg

 

 

 

Тема: Екскурсія до музею ім. Черняхівського у с. Оксанина; музею Деревянка у с.     Косенівка; музею Великої Вітчизняної війни у м. Києві

Мета:ознайомити учнів із життєвих шляхом героїв України І. Черняховського та К. Дерев’янка; подіями періоду Вітчизняної війни, виховувати почуття патріотизму, поваги  до подвигу наших предків.

с. Косенівка, музей К. Деревянка

-Ipd809Igz0.jpg IGH6JaDxGIU.jpg

 

С. Оксанина, музей І. Черняхівського

image (3).jpg

 

image (4).jpg

 

 

 Музей Великої Вітчизняної війни, м. Київ

image (5).jpg

 

 

image (6).jpg

 

 

 

 

 

 

Тема: Екскурсії «Уманщина славиться майстрами»

с. Полянецьке, майстер-клас «лялька-мотанка» ( майстриня Ірина Утяніна)

с. Полянецьке, майстер-клас «соломкарство» ( майстриня Ніла Салаутіна)

с. Пугачівка, майстер-клас «вовняна нитка» ( майстриня В. Альошкіна)

с. Громи, майстер-клас «гончарні вироби»( майстер О. Червонюк)

Мета: ознайомити учнів із майстрами Уманщини, техніками виконання виробів, розвивати уміння та навички самостійно виготовляти вироби, виховувати почуття патріотизму, шанобливого ставлення до духовної спадщини нашого народу

 

image (4).jpg

Лялька-мотанка

 image (5).jpg

 

 

 Соломкарство

image (2).jpg

 

 

image (3).jpg

 

 

 

 

 

 

Вовняна нитка

image.jpg

 

image (1).jpg

 

 

 

Тема:Екскурсія до м. Вінниці ( кондитерська фабрика «Рошен», музей-садиба ім. Пирогова, фонтани «Рошен»)

Мета: ознайомити учнів із визначними місцями м. Вінниці, музеєм-садибою лікаря Пирогова, побувати на виробництві кондитерських виробів, фабриці «Рошен», виховувати увагу, спостережливість, любов до рідного краю.

image (10).jpg

image (9).jpg

 

 

 

 

 

Тема: Екскурсія на виробництво. Фабрика ялинкових прикрас   Клавдієво

( Київщина)

Мета: ознайомити учнів із виготовленням ялинкових прикрас  шляхом знайомства із технологіями майстрів, виховувати повагу до людської праці.

image (12).jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Тема: Екскурсія до музею трипільської культури с. Легедзино

Мета: ознайомити учнів із історичним надбанням нашого народу, розвивати увагу, спостережливість, виховувати почуття патріотизму,любові до рідного краю.

 

 image (13).jpg

 image (14).jpg

 

 

 

Тема: Екскурсія до м. Одеса, оперний театр, катакомби

Мета: ознайомити учнів із історичними пам’ятками, розвивати увагу, спостережливість, почуття   патріотизму за подвиги наших земляків, почуття прекрасного під час перегляду балету «Кармен-сюїта» в оперному театрі.

DSCN3888.JPG

DSCN3911.JPG

 

Тема: Екскурсії до м. Львова та Карпат

Мета: ознайомити учнів із місцевістю західного регіону України, розвивати увагу, спостережливість під час перебування у музеях, виховувати почуття патріотизму, любові до рідного краю.

DSCN6672.JPG

 image.jpg

 

image (15).jpg

image (16).jpg

 

 

 

image (17).jpg

 

image (20).jpg

 

 

 

 

 

Тема: Екскурсія до Польщі ( проекти «Співпраця з м. Гнєзно)

Мета: розширити кругозір учнів шляхом творчої співпраці з містом-побратимом Гнєзно, розвивати уміння та навички спілкуватись з однолітками під час змагань та конкурсів, виховувати шанобливе ставлення до культури та побуту інших держав

image (18).jpg

 

image (22).jpg

 

 

 image (19).jpg

 

 

Тема: Екскурсія до м. Жашкова ( Жашківський кінний завод)

Мета: ознайомити учнів із історією створення Жашківського кінного заводу, краєвидами та місцевістю ферми, виховувати повагу до людської праці, любов до рідного краю

image (1).jpgimage (2).jpgimage (3).jpg

Тема: Екскурсія до м. Києва ( свято Масляна)

Мета: ознайомити учнів із традиціями та звичаями проведення свята проводів зими, виховувати шанобливе ставлення до традицій та звичаїв українців.

image (5).jpg

image (4).jpg

 

 

 

 

 

 

Тема: Екскурсія до м. Києва . Мамаєва слобода

Мета: ознайомити учнів із традиціями та звичаями проведення свята проводів зими, виховувати шанобливе ставлення до традицій та звичаїв українців

F:\фото\дом\нова масляниця в києві, мамаєва слобода\2jmj7l5rSw0yVb-vlWAYkK-YBwk=ZG93bmxіvYWQuZG8.jpeg

F:\фото\дом\нова масляниця в києві, мамаєва слобода\2jmj7l5rSw0yVb-vlWAYkK-YBwk=ZG9вапва3bmxvYWQuZG8.jpegF:\фото\дом\нова масляниця в києві, мамаєва слобода\2jmj7l5rSw0yVb-vlWAYkK-YBwk=ZG93bmxvYWQuZG8.jpeонg.jpeg

 

 

Тема:Екскурсія до м. Вінниці ,   смт. Вороновиця

Мета: ознайомити учнів із визначними місцями м. Вінниці, музеями, побувати на виробництві кондитерських виробів, фабриці «Рошен», виховувати увагу, спостережливість, любов до рідного краю.

F:\фото\дом\вінниця\P5227573.JPGF:\фото\дом\вінниця\P5227565.JPG

 

 

 

 

 

F:\фото\дом\вінниця\P5227626.JPG F:\фото\дом\вінниця\P5227592.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема:Екскурсія  по Шевченківських місцях (с.Моринці, с. Шевченкове, С. Будище)

Мета: ознайомити учнів.

F:\фото\фото школа\моринці\P9225142.JPG

F:\фото\фото школа\моринці\P9225204.JPG

 

 

 

 

 

Тема : Екскурсія до м. Одеса

Мета: ознайомити учнів

 

G:\Одеса.JPGG:\Одеса 2.JPGG:\Одеса 1.JPG

 

Екскурсія до музею води м. Київ .

C:\Users\TEST\Desktop\екскурс. Сінютіна\SAM_2791.JPGМета: отримати цікаву інформацію про гідросферу і водні ресурси  України , познайомити з технологіями підготовки безпечної для здоров я води та раціональними методами іі використання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\TEST\Desktop\екскурс. Сінютіна\SAM_2793.JPG

 

 

 

 

 

C:\Users\TEST\Desktop\екскурс. Сінютіна\SAM_2805.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Екскурсія в музей  історії України у Другій світовій війні   м. К иїв.

Мета: познайомити, яку роль відігравав український народ у створенні матеріальних і технічних умов забезпечення перемоги у Другій світовій війні,виховувати почуття гордості за український народ .

C:\Users\TEST\Desktop\екскурс. Сінютіна\SAM_2689.JPGC:\Users\TEST\Desktop\екскурс. Сінютіна\SAM_2637.JPG

C:\Users\TEST\Desktop\екскурс. Сінютіна\SAM_2609.JPG

 

 

Екскурсія в село Буки ,ландшафтний парк .

Мета : познайомити з історією ландшафтного парку , з Поляною казок , відвідати міні – зоопарк ,виховувати  бережливе ставлення до природи.

C:\Users\TEST\Desktop\екскурс. Сінютіна\DSCN3349.JPGC:\Users\TEST\Desktop\екскурс. Сінютіна\DSCN3348.JPG

 

C:\Users\TEST\Desktop\екскурс. Сінютіна\DSCN3281.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Екскурсія до Києво- Печерської лаври .

Мета:познайомити з історією лаври, виховувати духовність.

C:\Users\TEST\Desktop\екскурс. Сінютіна\SAM_2787.JPG

 

C:\Users\TEST\Desktop\екскурс. Сінютіна\SAM_2836.JPG

1

 

docx
Додано
26 листопада 2018
Переглядів
1437
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку