Презентація "Електронний облік даними. Технологія ЕБІ"

Про матеріал
Презентація призначена для використання викладачами інформатики під час вивчення модуля "Електронний документообіг", дає можливість зробити урок більш цікавим і насиченим.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електронний обмін данними. Технологія ЕDІВиконала: викладач інформатикиІщик В.Є.

Номер слайду 2

МЕТА: познайомити учнів із однією популярною технологією електронного обміну даних EDI

Номер слайду 3

Електронний обмін данними Технологія електронного обміну даними - дозволяє автоматизувати створення, відправлення, отримання та обробку будь-яких електронних документів. В процесі роботи дані для відправки витягуються з програмного додатка відправника і автоматично пересилаються від одного контрагента до іншого. При цьому в процесі пересилання EDI переводить інформацію у стандартний формат, зберігаючи зміст.

Номер слайду 4

Винахідником EDI вважається військовослужбовець армії США Е. Гілберт, який придумав її для оптимізації оформлення документів. Він розробив стандартну систему коротких повідомлень-накладних, надає можливість перетворювати документи, складені на різних мовах, і передавати їх по телефону.

Номер слайду 5

EDI функціонує на будь-яких платформах: мэйнфрейм, клієнт-сервер, персональний комп'ютер.  У загальному випадку, вибір платформи для EDI залежить від конкретних потреб компанії, обсягу трансакцій і кількості партнерів, що беруть участь в EDI-проекті. У даному контексті під трансакцією розуміється пересилання змістовної інформації. При прямих EDI-з'єднаннях використовуються мережі VPN (Virtual Private Network), FTP (File Transfer Protocol), EDIINT (EDI over the Internet), а також мережі з додатковими послугами (функціями) VAN (Value-added Network).

Номер слайду 6

Передачу EDI-даних характеризують:- гарантія доставки;- оперативність - близько 170 видів повідомлень обробляються і передаються протягом 10 хвилин;- точність - система виступає в якості контролера. Досягається повне усунення помилок при введенні даних,;- економічність - впровадження EDI дозволяє мінімізувати витрати, пов'язані зі складанням документів, до 7-10% від загальної вартості угоди;- конфіденційність інформації - гарантія безпеки передачі комерційної інформації. EDI може працювати на різному програмному забезпеченні.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додав(-ла)
Іщик Валентина
Додано
30 грудня 2019
Переглядів
823
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку