Презентація "Ерік Вольф Сігал "Історія кохання"

Про матеріал
Презентація до уроку: "Ерік Вольф Сігал "Історія кохання". Файли про життєвий і творчий шлях письменника; Аналіз твору "Історія кохання".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кохання – це коли не треба говорити «пробач» Ерік Вольф Сігал«Історія кохання»

Номер слайду 2

Ерік Вольф Сігал. Американський письменник і сценарист, автор повісті «Історія кохання», яка вважається однією з найбільш читаних книжок ХХ сторіччя.

Номер слайду 3

життєпис. Народився у Нью-Йорці в родині рабина. Ще в ранньому віці він вивчив іврит, вільно володів німецькою, французькою, давньогрецькою і латинською мовами. Закінчив університет Гарвард у 1958.

Номер слайду 4

Став спеціалізуватися по античній літературі. Бакалавра, магістра та доктора він отримав за роботи, присвячені римській комедії (основним його героєм був Плавт)

Номер слайду 5

З 1975 був одружений з Керен Маріаною Джеймс, мав двох доньок

Номер слайду 6

 Помер 17 січня 2010 року в Лондоні. 19 січня 2010 року похований на одному з цвинтарів Лондона.

Номер слайду 7

1968 — написав сценарій до анімаційного музичного фільму «Жовтий підводний човен» (Yellow Submarine), присвяченого групі The Beatles.

Номер слайду 8

Бібліографія1968 – Жовтий підводний човен1968 – Комедія Плавта1970 – Історія кохання1970 – Ігри1971 – Без видимих причин1973 – Сценарій щастя1977-1978 – Історія Олівера1980-1983 – Чоловік, жінка і дитина1980 – Зміна сезонів1985 – Однокурсники1992 – Зберігаючи віру1995 – Зцілююче кохання1998 – Тільки кохання

Номер слайду 9

Нагорода Премія «Золотий глобус» за найкращий сценарій

Номер слайду 10

1969 — написав повість про любов студента Гарварду і студентки Редкліффського коледжу, яка вмирає у фіналі від раку. Повість Сігала не викликала цікавості видавців, і літературний агент автора запропонував йому написати на її основі сценарій, який придбала кіностудія Paramount Pictures.«історія кохання»

Номер слайду 11

Фільм «Історія любові» (Love Story, режисер Артур Гіллер) за сценарієм Сігала вийшов на екрани 1970 року. Картина, головні ролі в якій зіграли Райан О'Ніл і Елі Макгроу, стала лідером прокату 1971 і була номінована на 7 премій «Оскар», у тому числі за найкращий сценарій, проте отримала лише одну нагороду — за музику (автор — Френсіс Лей, музична тема з фільму набула світової популярності). «Історія любові» з моменту її виходу на екрани регулярно включається до списків найромантичніших фільмів.

Номер слайду 12

«Історія кохання» (англ. Love Story) — американська мелодрама 1970 року, екранізація однойменного роману Еріка Сігала. Входить до числа 100 найпристрасніших американських фільмів за 100 років за версією AFI.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

«історія кохання» Аналіз твору Твір написаний - 1969 року. За жанром — це кіноповість. Тематика твору: кохання та вірність; межа життя та смерті. Любовна історія Олівера та Дженніфер: спадкоємця мільйонних статків та доньки звичайного пекаря-переселенця.Ідея: драматизм любові; людяність. Щире та взаємне кохання ламає на своєму шляху перешкоди, наповнює силою та змістом навіть час перед неминучою смертю.

Номер слайду 15

Проблематика твору: проблема цінності часу та життя;проблема взаємодії батьків і дітей;проблема соціальної нерівності. Персонажі кіноповісті: Олівер Баррет IV;Олівер Баррет III — його батько;Дженніфер Кавіллері — дружина Олівера;Філ Кавіллері — батько Дженніфер.

Номер слайду 16

Головні герої

Номер слайду 17

підсумки. У творі «Історія кохання» Е. Сігала відображено особливості суспільства і молодіжної культури 1960-1970 років. Розповідь про історію кохання молодих людей сповнена трагізму і водночас іронічного підтексту. Сюжет твору визначають не лише зовнішні колізії, а й внутрішній шлях кожного з героїв, їхнє важке здобуття істини, усвідомлення сенсу буття.

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Розкрийте точку зору одного з персонажів: який сенс відкриває він у фіналі твору?Напишіть від імені героя (героїні) лист іншому героєві (героїні).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Подгайная Марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Волошина СвітЛана Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Семеновських Оксана Ярославівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Крутько Тетяна
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Ніколенко О.М., Зуєнко М.О., Стороха Б.В., Туряниця В.Г., Орлова О.В.)
Додано
28 лютого 2021
Переглядів
8724
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку