Презентація "Етапи розробки презентацій. Вимоги до презентації. Дизайн. Макети слайдів"

Про матеріал

Дана презентація допоможе пригадати з учнями 9 класу як створити презентацію в редакторі презентацій, які є основні об'єкти вікна редактора презентацій, на які типи поділяються презентації. Також учні ознайомляться з етапами розробки презентацій та вимогами до їх оформлення. Розглянуть поняття дизайну та основні його принципи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

infosvit2017.blogspot.com. Пригадаймо!

Номер слайду 2

infosvit2017.blogspot.com. Про що ми дізнаємося?

Номер слайду 3

infosvit2017.blogspot.com. Результат роботи!Створення власного проекту та його захист!

Номер слайду 4

Етапи розробки презентацій. Вимоги до презентації. Дизайн. Макети слайдівinfosvit2017.blogspot.com

Номер слайду 5

Презентаціяinfosvit2017.blogspot.com. Презентація (від англ. рrеsеntаtіоn — подання, вистава) — це виступ, доклад, захист проекту, демонстрація ідей, людей, виробів, матеріалів, процесу, послуг тощо. Комп’ютерні презентації — це електронні документи з комплексним мультимедійним вмістом і особливими можливостями керування відтворенням (показом). Відтворення може бути автоматичним або інтерактивним, у тому числі й дистанційним.

Номер слайду 6

Презентаціяinfosvit2017.blogspot.com

Номер слайду 7

Презентаціяinfosvit2017.blogspot.com. Слайдова презентація — це набір картинок-слайдів з певноїтеми, що зберігаються у файлі спеціального формату. Слайдова презентація надає можливість інтерактивної взаємодії користувача з презентацією, розширює можливості керування порядком показу слайдів. Слайд презентації – це окрема екранна сторінка, що може містити текстові, графічні, ведео- та звукові об’єкти, гіперпосилання.

Номер слайду 8

Системи опрацювання презентаційinfosvit2017.blogspot.com

Номер слайду 9

Microsoft Office Power. Pointinfosvit2017.blogspot.com

Номер слайду 10

Open. Office.org Impressinfosvit2017.blogspot.com

Номер слайду 11

Microsoft Office Power. Point 2007infosvit2017.blogspot.com. Місrosoft Power. Point – це програмне забезпечення, що дозволяє оформлювати інформацію у такому форматі, у якому буде зручно представити її за допомогою мультимедійного проектора.

Номер слайду 12

Microsoft Office Power. Point 2007infosvit2017.blogspot.com. Кнопка Office. Панель швидкого доступу. Рядок заголовку вікна. Смуга прокручування. Слайд. Зміна масштабу. Режими перегляду презентаціїЛінійка. Стрічка. Область структури слайдів

Номер слайду 13

Етапи розробки презентаціїinfosvit2017.blogspot.com

Номер слайду 14

Дизайн презентаціїinfosvit2017.blogspot.com. Дизайн (англ. design – задум, план, проект, ескіз, композиція) – це процес художньо-технічного проектування виробів або їхніх комплексів. Копм’ютерний дизайн – дизайн, об’єктами якого є веб-сайти (веб-дизайн), прикладні комп’ютерні програми, комп’ютерні ігри, електронні документи (текстові документи, презентації, ділова графіка тощо), цифрова фотогафія та інше.

Номер слайду 15

Принципи дизайну

Номер слайду 16

Колористика. Для створення ефективної та гармонійної презентації слід правильно вибрати її основний колір – колір тла більшості слайді, який і буде створювати загальний настрій глядача.

Номер слайду 17

Вимоги до презентаціїinfosvit2017.blogspot.com. Кожен слайд має відображати одну думку. Заголовки мають бути короткими, привертати увагу аудиторії та узагальнювати головну думку. У заголовках слід використовувати великі й малі літери. Текст пояснень має бути коротким і складатися з простих речень. Усього на слайді зазначають не більш ніж 6-8 рядків тексту. Дієслова використовуються в одній часовій формі. Слайди роблять не занадто яскравими. Тло має бути нейтральним, домінуючим має бути зміст слайда. Кількість блоків, що відображають графічні чи статистичні дані, - у межах 1 – 4. Підписи до ілюстрацій доцільно розміщувати знизу. Усі слайди мають бути витримані в одному стилі. Для використаних цитат, графіків, зображень із зовнішніх джерел потрібно вказувати посилання.

Номер слайду 18

Стильове оформлення презентаціїinfosvit2017.blogspot.com. Стиль оформлення слайда задає формат символів (шрифт, розмір символів, накреслення, ефекти, колір тощо); формат тла (колір, наявність, розміщення та вид графічних об’єктів); додаткові кольори; формат графічних та інших об’єктів. Стилі слайдів визначено в темах презентацій, які ще називають шаблонами оформлення. Тему можна вибрати на початку або під час роботи над презентацією

Номер слайду 19

Стильове оформлення слайдівinfosvit2017.blogspot.com. Вибравши тему, користувач може змінити в ній кольори, шрифти, ефекти та стилі тла. Виконані зміни всієї теми, кольорів, шрифтів і стилів тла слайдів можна застосувати або До всіх слайдів презентації або Тільки для виділених

Номер слайду 20

Макети слайдівinfosvit2017.blogspot.com. Макет слайда це шаблон, який визначає кількість і взаємне розміщення текстових і графічних об'єктів на слайді. За замовчуванням до першого слайда застосовується макет Титульний слайд. Для зміни макета раніше створеного слайда потрібно виділити його, обрати інструмент Макет на вкладці Основне і обрати необхідний макет.

Номер слайду 21

RELAXinfosvit2017.blogspot.com

Номер слайду 22

infosvit2017.blogspot.com. Робота за комп’ютером. Вправа 1 (c. 69)Вправа 5 (c. 70)

Номер слайду 23

infosvit2017.blogspot.com. Пригадаймо!

Номер слайду 24

infosvit2017.blogspot.com. Домашнє завдання§ 3.1 (63-70)Вправа 2 (c. 69)

Номер слайду 25

infosvit2017.blogspot.com. Використані джерелаІнформатика 9 клас, Й,Я. Ривкінд, Т.І. Лисенко, Л. А. Чернікова, В. В. ШакотькоІнформатика 9 клас, Н,В. Морзе, О. В. Барна, В. П. Вембер

pptx
Додано
24 липня 2018
Переглядів
12891
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку