Презентація " Фінляндія" 10-11 клас

Про матеріал

Зміст презентації

Походження назви країни;

символи;

господарство

v Структура промисловості ;

v Виробничі особливості;

v Розвиток країни;

v визначні місця. Висновок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація з географіїна тему “Фінляндія”

Номер слайду 2

Фінляндія

Номер слайду 3

Фінля́ндія (фін. Suomi, швед. Finland; офіційно Фінля́ндська Респу́бліка) — держава у Північній Європі. Межує зі Швецією на заході, з Норвегією на північному заході і Росією на сході. У 2010 році країна зайняла 1 місце у списку «Найкращих країн світу» (англ. The world's best countries) за версією журналу. Newsweek. Фінляндія займає перше місце у світі за індексом людського капіталу станом на травень 2015 року.

Номер слайду 4

Самі фіни не називають свою країну Фінляндією, для них це слово чуже, і має германське походження. У фінській мові навіть немає звуку «ф». Для них їхня країна — Суомі, а самі вони — суомалайсет (народ Суомі). Історію походження назв Суомі та Фінляндія достеменно не встановлено. Раніше була поширена версія, що Суомі означає «країна боліт». Одна гіпотеза вказує, що «суомі» утворилося від слова, яке означало «індоєвропеєць» і яке є спільнокореневим, наприклад, з латинським homo 'людина'. Відомості щодо назви

Номер слайду 5

Прапор. Герб. Символи

Номер слайду 6

Прапор і герб Фінляндії були затверджені законом країни від 1 червня 1978. Символіка та кольори стягу: полотнище із синім скандинавським хрестом (коротка перекладина якого встановлена вертикально) - Білий - це засніжені поля країни, а синій - це її незліченні озера. Герб - права передня лапа лева - людська рука. Мілітаристський меч- це символ готовності відбиватися від зовнішніх ворогів. Передісторія символів

Номер слайду 7

Прапор фінських військових. У багатьох людей прапор ВПС Фінляндії викликає шок. Та це не свастика чи фашизм. Цей рунічний знак, що позначає сонце і його кругообіг, шанувався фінами ще задовго до того, як Гітлер задався маніакальною ідеєю захопити весь світ. Ще в 1918 році свастика була визнана символом Військово-Повітряних Сил Фінляндії. Після закінчення Другої світової фіни зобов'язалися прибрати цей одіозний значок зі стяга ВВС, але так цього і не зробили. Вони аргументували тим, що у нацистів свастика похила, тоді як символ Сонця - прямий.

Номер слайду 8

Порівняння. Нацистська свастика. ВПС Фінляндії (прапор)

Номер слайду 9

Президент та прем'єр міністр. Саулі Нійністьо -12-тий президент ФінляндіїЮха Сіпіля - Прем'єр міністр Фінляндії

Номер слайду 10

Географічне розташування. Країна розташована в Північній Європі, витягнута з півночі на південь. Протяжність Фінляндії з півночі на південь 1030 км, з заходу на схід — 515 км. Межує зі Швецією (спільний кордон — 586 км), з Норвегією (729 км), з. Російською Федерацією (1313 км). Загальна довжина сухопутного кордону — 2628 км. Берегова лінія — 1126 км. Чверть території країни розташована за полярним колом — тут сонце не заходить за обрій протягом близько 73 днів, створюючи ефект літніх білих ночей, а взимку протягом 51 дня лишається за обрієм.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Визначні місця

Номер слайду 13

Село Санта-Клауса

Номер слайду 14

Село Санта-Клауса відноситься до одних з найбільш відвідуваних туристичних визначних пам’яток в Фінляндії. І це не дивно: адже саме тут – і не десь в казці, а в реальності – живе знаменитий на весь світ Різдвяний Дід. Фіни називають його Йоулупуккі (Joulupukki), в англомовних країнах він відомий як Санта-Клаус. З фінського назву місця його проживання дослівно перекладається як «Село-майстерня Йоулупуккі». Офіційна резиденція Санта-Клауса розкинулася в 8 км від Рованіємі – дванадцятого за величиною міста в країні і найбільшого за площею на Старому континенті. Однак саме село досить компактна і являє собою чудовий парк розваг. Адміністративно входить до Лапландії, саму північну провінцію Фінляндії, і одночасно, завдяки місцевим народному фольклору, найбільш відому в світі. А географічне розташування цього об’єкта і зовсім унікальне: село Санта-Клауса повністю знаходиться всередині Полярного кола.

Номер слайду 15

Долина Мумі-Троллей в Наталі

Номер слайду 16

Казка відомої письменниці Туве Янссон втілилася в життя, завдяки шанувальникам її таланту. Відвідувачі зможуть поринути у чарівний світ казки, на Яві зустрітися з улюбленими героями і на власні очі поспостерігати за їх життям. Щогодини на сцені театру Емми проходять вистави, правда фінською та шведською мовами. Парк розташований на окремому острові з безліччю маршрутів - лабіринт, купальня, обсерваторія, будиночки героїв і т.д. Взимку в Долині Мумі-тролів багато снігу, проте утворює долину річка не замерзає. Долина з одного боку обмежена морем, з іншого - Одиноким горами. «Долина Мумі-тролів» - музей, єдиний у своєму роді. Його колекція включає в себе приблизно 2000 творів - малюнки, ескізи, ілюстрації для обкладинок книг і для журналу «Гарм», зроблені самої Туве Янссон «Мумі-тему», а також ілюстрації художниці до творів таких письменників, як Льюїс Керролл і Дж. Толкіен. На території парку працюють численні кафе і сувенірні магазини.

Номер слайду 17

Фінляндія – розташована у Північній Європі. Межує із Швецією,Норвегією та Російською Федерацією. Столицею є місто Гельсінкі. Країна входить до Європейського союзу. Її площа становить 338 145 км² ,населення 5,2 млн. чоловік. Фінляндія – високорозвинена індустріально-аграрна країна. Економіка базується на приватному підприємстві. Області країни поділяються на 72 райони,а райони на 342 общини. Клімат помірний,перехідний від морського до континентального. У країні переважає флора,тваринний світ бідний. Туристів приваблює місто Лапландія тому,що тут можна побувати на полярному колі,побачити північне сяйво,відвідати селище Санта-Клауса та парк Рануа,також покататися на сноуборді та гірських лижах. Висновок

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Список використаної літературиhttps://top10.travel/https://uk.pointerst.com/https://uk.wikipedia.org/….

pptx
Додано
22 листопада 2018
Переглядів
3915
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку