Презентація фізика = кросворди

Про матеріал
Презентація фізика = кросворди, розроблена для учнів 10 класів з розділу механіка, яка підійде для позакласного заходу так і для закріплення знань з даного розділу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізика = кросворди

Номер слайду 2

Який перший розділ ви почали вивчати з фізики, і на які дві частини поділяється цей розділ?

Номер слайду 3

Перший розділ з фізики на першому курсі, який ми почали вивчати називається – МЕХАНІКА, а поділяється на дві частини: КІНЕМАТИКА та ДИНАМІКА.

Номер слайду 4

Кросворд №1. Розділ I. Механіка. Частина 1(Кінематика).

Номер слайду 5

1. Тіло відліку, пов’язані з ним система координат і прилад для відліку часу утво­рюють систему… 2. рух, під час якого швидкість руху тіла за будь-які рівні інтервали часу змінюється однаково. 3. Фізична величина, що дорівнює відношенню переміщення тіла до проміжку часу, за який це переміщення відбувалось. 4. Фізична величина, яка характеризує зміну швидкості тіла з часом як за величиною, так і за напрямом. 5. Напрямлений відрізок прямої, який з’єднує початкове і кінцеве положення тіла. 6. … падіння - це падіння тіл у безповітряному просторі, тобто падіння лише під дією сили тяжіння7. Розділ механіки, який вивчає рух тіл і при цьому не розглядає причин, якими цей рух викликаний. 8. Нідерландський математик, астроном і фізик, вперше виміряв прискорення вільного падіння. 9. Відстань між двома точками, виміряна вздовж траєкторії руху матеріальної точки. 10. Наука про механічний рух матеріальних тіл і про взаємодії, які при цьому відбуваються між тілами.11. Розділ механіки, в якому вивчаються причини виникнення механічного руху. 12. Лінія, яку описує матеріальна точка, що рухається в просторі.

Номер слайду 6

Кросворд №2. Розділ I. Механіка. Частина 2(Динаміка).

Номер слайду 7

  1.       2.         3.                     4.        5.             6.            7.                   8.          9.               10.          11.           12.            Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Міра інертності тіла. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 8

  1. ДИНАМІКА       2.         3.                     4.        5.             6.            7.                   8.          9.               10.          11.           12.            Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Міра інертності тіла. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 9

  1. ДИНАМІКА       2. НЬЮТОН   3.                     4.        5.             6.            7.                   8.          9.               10.          11.           12.            Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Міра інертності тіла. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 10

  1. ДИНАМІКА       2. НЬЮТОН   3. НЕВАГОМІСТЬ          4.        5.             6.            7.                   8.          9.               10.          11.           12.            Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Міра інертності тіла. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 11

  1. ДИНАМІКА       2. НЬЮТОН   3. НЕВАГОМІСТЬ          4. МАСА    5.             6.            7.                   8.          9.               10.          11.           12.            Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Міра інертності тіла. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 12

  1. ДИНАМІКА       2. НЬЮТОН   3. НЕВАГОМІСТЬ          4. МАСА    5. ДИНАМОМЕТР   6.            7.                   8.          9.               10.          11.           12.            Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Міра інертності тіла. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 13

  1. ДИНАМІКА       2. НЬЮТОН   3. НЕВАГОМІСТЬ          4. МАСА    5. ДИНАМОМЕТР   6.ІНЕРТНІСТЬ  7.                   8.          9.               10.          11.           12.            Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 14

  1. ДИНАМІКА       2. НЬЮТОН   3. НЕВАГОМІСТЬ          4. МАСА    5. ДИНАМОМЕТР   6.ІНЕРТНІСТЬ  7. СЕКУНДА            8.          9.               10.          11.           12.            Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Міра інертності тіла. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 15

  1. ДИНАМІКА       2. НЬЮТОН   3. НЕВАГОМІСТЬ          4. МАСА    5. ДИНАМОМЕТР   6.ІНЕРТНІСТЬ  7. СЕКУНДА            8. ВАГА      9.               10.          11.           12.            Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Міра інертності тіла. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 16

  1. ДИНАМІКА       2. НЬЮТОН   3. НЕВАГОМІСТЬ          4. МАСА    5. ДИНАМОМЕТР   6.ІНЕРТНІСТЬ  7. СЕКУНДА            8. ВАГА      9. ТЕРТЯ          10.          11.           12.            Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Міра інертності тіла. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 17

  1. ДИНАМІКА       2. НЬЮТОН   3. НЕВАГОМІСТЬ          4. МАСА    5. ДИНАМОМЕТР   6.ІНЕРТНІСТЬ  7. СЕКУНДА            8. ВАГА      9. ТЕРТЯ          10. СИЛА      11.           12.            Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Міра інертності тіла. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 18

  1. ДИНАМІКА       2. НЬЮТОН   3. НЕВАГОМІСТЬ          4. МАСА    5. ДИНАМОМЕТР   6.ІНЕРТНІСТЬ  7. СЕКУНДА            8. ВАГА      9. ТЕРТЯ          10. СИЛА      11.           12.            Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Міра інертності тіла. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 19

  1. ДИНАМІКА       2. НЬЮТОН   3. НЕВАГОМІСТЬ          4. МАСА    5. ДИНАМОМЕТР   6.ІНЕРТНІСТЬ  7. СЕКУНДА            8. ВАГА      9. ТЕРТЯ          10. СИЛА      11. ШВИДКІСТЬ  12.            Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Міра інертності тіла. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 20

  1. ДИНАМІКА       2. НЬЮТОН   3. НЕВАГОМІСТЬ          4. МАСА    5. ДИНАМОМЕТР   6.ІНЕРТНІСТЬ  7. СЕКУНДА            8. ВАГА      9. ТЕРТЯ          10. СИЛА      11. ШВИДКІСТЬ  12. ГРАВІТАЦІЯ  Запитання до кросворду. Розділ механіки, який вивчає причини руху тіл. Одиниця вимірювання сили. Стан тіла, при якому його вага дорівнює 0. Міра інертності тіла. Прилад для вимірювання сили. Властивість тіл, яка виявляється в тому, що для зміни швидкості тілу потрібен деякий час. Одиниця вимірювання часу (в СІ). Сила, з якою тіло внаслідок його притягання до Землі діє на опору або підвіс. Сила, яка виникає при рухові одного тіла по поверхні іншого. Кількісна міра взаємодії тіл. Відношення пройденого шляху до часу. Взаємне притягання тіл.

Номер слайду 21

ВСІМ ДЯКУЮ!

pptx
До підручника
Фізика (академічний рівень) 10 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я.)
До уроку
Розділ 1. Кінематика
Додано
3 грудня 2021
Переглядів
2569
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку