Презентація фізика у професії кухаря

Про матеріал
Презентація фізика у професії кухаря - це відноситься до позакласного заходу. Цією призинтацією можуть користуватися професійні ліцеї.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізика у професії кухаря

Номер слайду 2

І тур. «Фізика в професії кухаря» В першому турі вісім запитань, кожне з яких оцінюється в 1 бал, максимальна кількість балів вісім.  

Номер слайду 3

1. Чому ручки сковорідок і каструль роблять з дерева або пластмаси?  

Номер слайду 4

2. Яке явище підказує нам, що ми зайшли в кондитерський магазин, якщо нам закрити очі?

Номер слайду 5

3. З якою метою в стакан кладуть ложечку, коли наливають окріп?

Номер слайду 6

4. Чому хороший кухар користується гострим ножем?

Номер слайду 7

5. Чому яблуко, коли печеться, часто лопається? 

Номер слайду 8

6. Яка з кухонних речей літає в космосі?

Номер слайду 9

7. Одне яйце вариться 5 хвилин. Скільки часу необхідно, щоб зварилось 6 яєць?

Номер слайду 10

8. Чому важливо, щоб самовар виблискував? (Блискуча поверхня внаслідок відбиття перешкоджає передачі енергії випромінюванням

Номер слайду 11

ІІ тур. «Кмітливі кухарі» Другий тур складається з трьох теоретичних задач, кожна з яких оцінюється в 2 бали. Максимальна кількість балів складає – 6. 

Номер слайду 12

Задача №1 Який ви знаєте спосіб пошарового наповнення ємкості (склянки, креманки) при приготуванні желе?

Номер слайду 13

Задача №2 Продукти в морозильних камерах можна зберігати дуже довго, але за умови, що вони впродовж цього часу не повинні жодного разу розморожуватися. Запропонуйте обладнання, яке застосовується для розморожування продуктів.

Номер слайду 14

Задача №3 При приготуванні запашної кави на кухні гості, сидячі в сусідній кімнаті, відчують її аромат. Чому? Якщо молекули ароматних речовин не мають ні крил, ні двигуна.

Номер слайду 15

ІІI тур. «Швидкі кухарі»Третій тур складається з практичної задачі молекулярної фізики, яка оцінюється в 5 балів.

Номер слайду 16

Практична задача з молекулярної фізики Раніше при приготуванні їжі користувалися газовим балоном. Яка маса газу після приготуванню обіду залишилася в балоні об’ємом 1 м3 під тиском 8,9 . 104 Па при температурі в кухні 27 °C? M = 28 . 10 -3 кг/

Номер слайду 17

Всім Дякую!

pptx
До підручника
Фізика (академічний рівень, профільний рівень) 11 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О., Кірюхін М.М.)
Додано
3 грудня 2021
Переглядів
990
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку