Презентація "Формула спілкування"

Про матеріал
озброїти учнів знаннями і практичними рекомендаціями про основи спілкування; дати їм практичні рекомендації щодо удосконалення своєї мови, уміння спілкуватися
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФОРМУЛА СПІЛКУВАННЯМЕТА. Озброїти учнів знаннями і практичними рекомендаціями про основи спілкування;дати їм практичні рекомендації щодо удосконалення своєї мови, вміння спілкуватися;формувати в них навички тактовно, цікаво говорити, встановлювати тісні стосунки із співрозмовником;виховувати в них високу мовну культуру, вміння спілкуватися з однолітками та старшими, виховувати у дітей повагу до себе та інших.

Номер слайду 2

ВПРАВА “ОЧІКУВАННЯ”

Номер слайду 3

ТЕСТstyle.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 4

Робота з прислів'ями та приказками. РОБОТА В ПАРАХ

Номер слайду 5

Повідомлення про мовний етикет У кожному суспільстві стосунки між людьми виражаються у певних правилах поведінки. Такий установлений порядок поведінки в товаристві, певному оточенні називається етикетом . Мовлення й етикет нерозривно пов'язані між собою. У поняття культури мовлення входить і поведінка мовця, або мовний етикет. Те, що називають мовним етикетом, використовується щоденно в мовленні кожної людини. Це найбільш уживані слова і вирази, з якими люди звертаються одне до одного, виявляючи ввічливість, пошану, стриманість, такт. Нам по декілька разів на день доводиться вітатися, прощатися з людьми, бажати успіху, вибачатися, співчувати комусь, радити, просити, запрошувати. Мовний етикет є тією сукупністю мовних засобів, які регулюють нашу поведінку в процесі мовлення. Мовна поведінка людини повинна виявляти її глибоку, справжню повагу до інших людей. Мовний етикет робить спілкування людини з іншими приємним, бажаним.

Номер слайду 6

ПРАВИЛА МОВНОГО ЕТИКЕТУВсякому слову. Краще мовчати,Бережи хліб на обід,Не хочеш почути дурних слів,Треба знати,Що маєш казати, Говорить,Заторохкотіла сорока,Слово до слова – Говорить гарно,мов горіхи гризе.де, що сказати.свій час.аніж брехати.зложиться мова.а слово на відповідь.як діжка з горохом.наче три дні не їв.те наперед обміркуй.не кажи їх сам.

Номер слайду 7

ХВИЛИНА ВІДПОЧИНКУ

Номер слайду 8

ПОВЕДІНКАПАСИВНААГРЕСИВНАУПЕВНЕНА

Номер слайду 9

ВІДЕОПоради психолога, яким має бути спілкування

Номер слайду 10

ПОРАДИ ДЛЯ РОВЕСНИКІВ

Номер слайду 11

ТЕСТ “ХТО ВИ?”

Номер слайду 12

12647385 ТИП ТЕМПЕРАМЕНТУ“Методика кольорових виборів Люм’єра”

Номер слайду 13

ГРА“ХТО БІЛЬШЕ НАЗВЕ ЧАРІВНИХ СЛІВ”І ГРУПАПривітанняІІ ГРУПАПобажання

Номер слайду 14

ПІДСУМОК ЗАНЯТТЯІ в житті, як на полі мінному. Я просила в цьому сторіччі. Хоч би той магазинний мінімум: Люди, будьте взаємно ввічливі!І якби на те моя воля,Написала б я скрізь курсивами: Так багато на світі горя, Люди, будьте взаємно красивими. Ліна Костенко

Номер слайду 15

ІНФОРМАЦІЙНА ХВИЛИНКА

pptx
Додано
16 листопада 2021
Переглядів
816
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку