Презентація Формування мотивуючого до навчання освітнього простору

Про матеріал
Зміни, які відбуваються у суспільстві, – економічні, політичні, соціокультурні, демографічні, – стосуються також і закладів освіти, потребуючи адаптації освітнього середовища та освітнього процесу до потреб кожної людини. При створенні мотивуючого до навчання освітнього простору необхідно врахувати декілька важливих принципів. Ця презентація допоможе переглянути зразки оформлення класних кімнат в закладах освіти, які мотивують учнів до навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування мотивуючого до навчання освітнього простору.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Зміни, які відбуваються у суспільстві, – економічні, політичні, соціокультурні, демографічні, – стосуються також і закладів освіти, потребуючи адаптації освітнього середовища та освітнього процесу до потреб кожної людини

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Застосування принципу універсального дизайну при проектуванні закладу чи його реконструкції Застосування принципу розумного пристосування у вже збудованих приміщеннях.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Принцип універсального дизайну передбачає планування навколишнього середовища так, щоб у ньому було якомога комфортніше усім людям, незалежно від їхнього віку та фізичних чи когнітивних можливостей, без необхідності використання допоміжних (адаптивних) засобів.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Принципи універсального дизайну: 1. Принцип рівності та доступності середовища для кожного: дизайн має бути призначений для використання особами з різними фізичними та когнітивними можливостями. 2. Гнучкість у використанні cередовища: дизайн пристосовано до потреб і можливостей багатьох осіб. 3. Простота та інтуїтивність

Номер слайду 10

Номер слайду 11

4. Сприйняття інформації, незважаючи на сенсорні можливості користувачів (використання світла, кольору, текстури). 5. Терпимість до помилок користувачів: дизайн зменшує можливі наслідки несподіваних і ненавмиснихдій .

Номер слайду 12

Номер слайду 13

6. Не призводить до втоми: дизайн розраховано на незначні фізичні ресурси користувачів. 7. Наявність необхідного розміру і простору при підході, під’їзді, незважаючи на фізичні розміри, стан та мобільність користувача

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Можливі форми розумного використання освітнього середовища. Внесення змін чи модифікацій до будівель . Пристосування простору.Інформативність. Обладнання.

Номер слайду 16

Методи збору інформації.• Спостереження (за освітнім середовищем). • Опитування (анкетування учнів, педагогів та батьків).

pptx
Додано
19 листопада 2020
Переглядів
1009
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку