Презентація "Формування національно-патріотичної свідомості молодших школярів".

Про матеріал

Презентація розкриває головну проблему сьогодення - формування національно-патріотичного виховання школярів. Актуальність теми зумовлена процесами, які відбуваються в нашій державі. Матеріал має логічну структуру для більш широкого опрацювання даного питання і його реалізації під час виховного процесу. Дана презентація може використовуватися під час проведення позакласних заходів, як під час дистанційного навчання так і в звичайному режимі роботи школи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування національно-патріотичної свідомості молодших школярів.

Номер слайду 2

Ми б'ємось за те, чому нема ціни в усьому світі, – за Батьківщину. О. Довженко

Номер слайду 3

Патріотами не народжуються, патріотами стають, і завдання школи – виховати якнайбільше патріотів своєї держави, тобто гідне підростаюче покоління.

Номер слайду 4

Національно-патріотичне виховання – це планомірна виховна діяльність, спрямована на формування у вихованців почуття патріотизму, формування національної,свідомості,любов до рідної мови, вільне володіння нею, любові до рідної землі, свого народу, бажання працювати задля держави, готовність її захищати.

Номер слайду 5

Актуальність теми національно - патріотичного виховання учня. Актуальність патріотичного виховання обумовлена процесом становлення України як суверенної демократичної держави. Враховуючи суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні, все більш актуальним стає виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції.

Номер слайду 6

Почуття вірності своїй Вітчизні;Формування та розвиток в учнів високої патріотичної свідомості;Прагнення до виконання свого громадянського обов’язку;Виховання моральної відповідальності за все, що робиться на рідній землі. Утвердження принципів загальнолюдської моралі: патріотизму, правди, милосердя, справедливості. Мета національно-патріотичного виховання:

Номер слайду 7

Основні завдання національно- патріотичного виховання учнів початкових класів : • формування любові до рідного краю (причетності до рідного дому, сім'ї, школи, міста); • формування поваги до Конституції України, державної символіки: Герба, прапора, Гімну України; • формування духовно-моральних взаємин; • формування любові до культурного спадку свого народу, формування навичок здорового способу життя; • виховання любові, поваги до своїх національних особливостей; • виховання гордості за свій народ, шанування героїв України; • толерантне ставлення до представників інших національностей, до ровесників, батьків, сусідів, інших людей.

Номер слайду 8

Форми і методи патріотичного виховання на уроках Складання текстів країнознавчого характеру. Уроки-екскурсіїПрезентації, інтернет-ресурси та відеоролики. Робота з прислів’ями, віршами, музичними фізкультхвилинками та піснямиІгрові подорожіІгрові подорожіІгрові подорожіМетод проектів

Номер слайду 9

Форми позакласних заходів патріотичного спрямування. Зустрічі з воїнами ЗСУ. Уроки мужності. Екскурсії по історичних та визначних місцях міста та області Написання листів-подяк героям, малюнки та сувеніри солдатам , благодійні ярморки. Флешмоби. Виховні години,бесіди,конкурси, вікторини, змагання, квести

Номер слайду 10

Важливе місце у патріотичному вихованні займає участь учнів у масових заходах патріотичного змісту.

Номер слайду 11

За період навчання з вересня по грудень місяць 2022 року було проведено цілий ряд виховних заходів, в кожному з яких пріоритетним напрямком було саме національно-патріотичне виховання Вересень І урок «Ми українці: честь і слава незламним !». Бесіда «Що необхідно знати про національну символіку» Міжнародний День миру. Олімпійський урок. Жовтень Позакласний захід «Козацькому роду нема переводу» Листопад Відкрита година спілкування «Мова моя – калинова»Грудень День Збройних Сил України (привітання хлопчиків)

Номер слайду 12

Вересень. Розпочався навчальний рік проведенням першого уроку з теми «Ми українці: честь і слава незламним !».

Номер слайду 13

Вересень. Бесіда «Що необхідно знати про національну символіку»

Номер слайду 14

Вересень. ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ «Міжнародний День Миру»

Номер слайду 15

Вересень. Міжнародний День Миру

Номер слайду 16

Вересень.«Олімпійський урок» .

Номер слайду 17

Жовтень: Захід до Жовтень. Дня Захисника України «Козацькому роду нема переводу».

Номер слайду 18

Листопад. Відкрита виховна година присвячена дню української писемності та мови

Номер слайду 19

Грудень. Виховна година: День Збройних Сил України (привітання хлопчиків) .

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

pptx
Додано
14 лютого 2023
Переглядів
962
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку