Презентація фрагменту уроку "Транспортна система тварин"

Про матеріал
Матеріали презентації можна використати на уроці біології для учнів 7 класу, при вивченні теми "Транспортна система тварин. Кров, її склад та функції"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель біології Данилік Тамара Григорівна Транспорт речовин у тварин. Кров та її основні функції.

Номер слайду 2

Мета. Освітня. Вивчити особливості будови кровоносної системи хребетних тварин , розрізняти типи кровоносних систем та здійснювати порівняльний аналіз будови даних систем органів тварин різних груп у взаємозв’язку з ускладненням їхніх функцій як результатом адаптації та еволюційного розвитку. Розвиваюча. Розвивати уміння порівнювати будову та процеси життєдіяльності організмів різних класів, робити відповідні висновки та узагальнення; розвивати уміння спостерігати, аналізувати. Розвивати комунікативну компетенцію учнів та вміння застосовувати біологічну термінологію, навички роботи з електронними засобами навчання. Виховна. Продовжувати формувати загальнолюдські та національно-патріотичні цінності: любов до природи, Батьківщини, толерантне ставлення один до одного. Форми, прийоми та методи, використані на уроці: елементи тренінгу: об'єднання в групи, руханка; моделювання; інтерактивні методи: квест, робота в групах, евристична бесіда з постановкою проблемних питань. Очікувані результати: учні знатимуть особливості будови кровоносної системи риб, земноводних, плазунів,птахів та ссавців,розрізнятимуть замкнену та незамкнену кровоносні системи, двох-, трьох- та чотирикамерне серце, одне та два кола кровообігу. Вмітимуть зробити висновок про взаємозв’язок ускладнення будови з вдосконаленням функцій організму. Основні поняття та терміни: кровоносна система,типи кровоносних систем,серце, вени, артерії,капіляри, кола кровообігу.

Номер слайду 3

Емоційне налаштування

Номер слайду 4

Коло ідей Чому акули в неволі стають «сонними» і часто гинуть? (У більшості видів акул немає механізму прокачування води через зябра. Щоб з водою надходив кисень, рибі необхідно швидко рухатися.)

Номер слайду 5

Актуалізація знань Робота з картками Бліцопитування

Номер слайду 6

Тема уроку - транспорт речовин у тварин. Кров та її основні функції.

Номер слайду 7

Інтерактивна вправа «Квест» К – клітина, кокон,кіль,коменсалізм і ін.. Р – регенерація,розвиток, рефлекси і ін… О – обмін речовин, орган,органели і ін… В – вид, війки,вакуолі і ін.

Номер слайду 8

Вправа «Очікування»

Номер слайду 9

Спільна робота вчителя і учнів (випереджувальне завдання)

Номер слайду 10

Інтерактивні вправи

Номер слайду 11

Робота з дітьми з ООП

Номер слайду 12

Моделювання кровоносних систем

Номер слайду 13

Дякую за увагу.

ppt
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
27 лютого 2023
Переглядів
179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку