Презентація “Г. Сковорода - видатний український філософ, поет, педагог”.

Про матеріал
Для виховної години на тему “Г. Сковорода - видатний український філософ, поет, педагог”.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна - це особистості, які формують її історію. Філософ, просвітитель, письменник, педагог, музикант та співак. Хто це?

Номер слайду 2

Григорій Сковорода. Український філософ, якого досі вітають із днем народження

Номер слайду 3

Найпростіше, але далеко не вичерпне, пояснення цьому, може полягати у тому, що Сковорода шукав, і вочевидь знайшов, відповіді на запитання, які ніколи не втратять актуальності: «Що таке щастя? І як бути щасливим? І що таке благе життя?»

Номер слайду 4

Щасливий, кому вдалося знайти щасливе життя;Але щасливіший, хто вміє користуватися ним. Не досить знайти здорову їжу й напій,Якщо смак тобі зіпсований хворобою;Не досить сяяти світлові денного сонця,Якщо світло голови затьмарене. Діяльна бездіяльність збільшує наші сили;На кораблях і колісницях ми прагнемо до доброго життя. Але те, чого прагнеш, з тобою: Воно, друже, – всередині тебе.

Номер слайду 5

У своїх філософських діалогах Григорій Сковорода каже, що найперше людина має «пізнати себе», зрозуміти, що для неї є її «сродним», усвідомити, що вона є частиною чогось вищого і всеосяжного, і жити, роблячи добрі справи. Через пізнання самої себе, за Сковородою, людина може пізнати сутність усього сущого.

Номер слайду 6

https://youtu.be/Cs. Wrv. SUe_f4"Афоризми Григорія Сковороди"

Номер слайду 7

https://bibliotekaslovyansk.blogspot.com/2022/11/blog-post_15.html?spref=fb&m=1 Григорій Сковорода – український філософ мандрівник (вікторина)На своїй могилі Сковорода заповів написати слова, які тепер знають усі: «Світ ловив мене, та не спіймав».

Номер слайду 8

pptx
Додано
27 листопада 2022
Переглядів
333
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку