Презентація "Голокост ... Ніколи знову!"

Про матеріал
Щорічно, 27 січня, відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Ця презентація буде корисною у використанні як під час виховної години, так і під час вивчення цієї теми на уроках історії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година «Голокост… ніколи знову!»Підготувала викладач історії та правознавства Арбузинського професійного аграрного ліцею Світлана антоненко

Номер слайду 2

Адольф гітлер:«Природа жорстока, тому й ми повинні бути жорстокими. Якщо я можу послати людей німецької нації в пекло війни без найменшого жалю з приводу того, що буде пролита дорогоцінна німецька кров, то я, безумовно, маю право знищити мільйони людей нижчої раси, які розмножуються, ніби паразити».

Номер слайду 3

Аушвіц (Освенцим) один з НАЙБІЛЬШИХ конц. ТАБОРІВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ. САМЕ СЮДИ ВІДПРАВЛЯЛИ пер. ШИХ ПОЛІТВЯЗНІВ У 1940 РОЦІ. ЗГОДОМ ПОЧАЛИ ВИНИЩУВАТИ ЄВРЕЇВ, РОМІВ, гомосексуалІстІв А ТАКОЖ ТИХ, кого нацист. И ВВАЖАЛИ «БРУДНИМИ людьми" за статистикою, ЗНИЩЕНО 1,1 МІЛЬЙОНИ ОСІБ, 90% З НИХ БУЛИ ЄВРЕЯМИ.

Номер слайду 4

ТреблІнка Один з НАЙСТРАШНІШИХ ТАБОРІВ НАЦИСТІВ. ТАК ЗВАНИЙ «ТАБІР смертІ" – ЙОГО ПРОЕКТУВАЛИ СПЕЦІАЛЬНО для уби. ВСТВ. САМЕ СЮДИ З УСІЄЇ німеччини ВІДПРАВЛЯЛИ СЛАБКИХ ТА НЕМІЧНИХ, а так. Ож ЖІНОК ТА ДІТЕЙ, ТОБТО ТИХ, ХТО НЕ МІГ ТЯЖКО ПРАЦЮВАТИ. ЗАГИНУЛО БЛИЗЬКО 900 т. Исяч ЄВРЕЇВ ТА 2 ТИСЯЧІ РОМІВ.

Номер слайду 5

Белжец БУВ ЗАСНОВАНИЙ У 1940 РОЦІ ВИКЛЮЧНО ДЛЯ РОМІВ. однак уже в 1942 РОЦІ там РОЗПОЧАЛИ МАСОВО ВБИВАТИ ЄВРЕЇВ. ТА , НАВІТЬ, ПОЛЯКІВ, ЯКІ ВИСТУПАЛИ ПРОТИ НАЦИСТСЬКОГО РЕЖИМУ. Вс. ЬОго У ТАБОРІ ЗАГИНУЛО 500-600 т. Исяч ЄВРЕЇВ. Однак ВАРТО ДОДАТИ ЩЕ РОМІВ, ПОЛЯКІВ ТА УКРАЇНЦІВ, ЯКІ ТУТ ЗАГИНУЛИ.

Номер слайду 6

Майданек ЦЕЙ КОНЦТАБІР БУЛО ПОБУДОВАНО ДЛЯ УТРИМАННЯ ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНИХ ПІД ЧАС ВТОРГНЕННЯ НІМЕЧЧИНИ ДО РАДЯНСЬКОГО СОЮЗУ. В’ЯЗНІВ використовували як дешеву робочу, тому навмисно нікого не вбивали. Але згодом до табору почали масово відправляти усіх. У зв’язку з великою кількістю полонених, нацисти почали поступово та масово їх знищувати. У концтаборі загинуло близько 360 тисяч осіб. Серед яких були і «нечистокровні» німці.

Номер слайду 7

Хелмно До цього табору, окрім євреїв, також масово депортували звичайних поляків з гетто лодзя, продовжуючи процес знімеччиння польщі. У «таборі смерті», окрім масових вбивст також проводили медичні досліди, насамперед, випробовували хімічну зброю. за статистичними даними, у концтаборі загинуло близько 340 тисяч осіб, практично все – євреї

Номер слайду 8

Собібор Його було збудовано як додаткову будівлю для табору белжець. Спочатку тут утримували та вбивали виключно євреїв. Саме у цьому концтаборі випробували перші газові камери. загинуло там близько 250 тисяч полонених.

Номер слайду 9

Дахау Табір побудовано було неподалік мюнхену у 1933 году. Спочатку до табору відправляли усіх противників нацистського режиму та звичайних в’язнів. Але згодом до нього потрапляли всі, навіть радянські офіцери, які очікували на смерть. Нацисти вбили у таборі більше 243 тисячи чоловік.

Номер слайду 10

Маутхаузен-Гузен та Берген-Белзен Маутхаузен-гузен став першим концтабором, де розпочали масово вбивати людей та останнім, який звільнили від нацистів. Точну цифру тих, хто загинув у таборі достименно невідомо, але це від 122 до 320 тисяч чоловік. Берген-белзен був побудований як в’язниця для військовополонених. Утримувалося близько 95 тисяч іноземних полонених. Як мінімум загинуло загинуло 50 тисяч осіб.

Номер слайду 11

Бухенвальд Було створено як в’язницю для комуністів. У концтаборі також перебували масони, роми, гомосексуалісти та звичайні злочинці. Спочатку всіх полонених використовували як безкоштовну робочу силу, а згодом, розпочали проводити різні медичні досліди. За підрахунками, у таборі від катувань, голоду та дослідів загинуло майже 34 тисячі полонених.

Номер слайду 12

Українська трагедія голокосту Бабин яр - З вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводили органи нацистської поліції безпеки та айнзанцгрупи СД разом із військовою та цивільною владою Києва.   Бабин Яр – це некрополь для більше ніж 100 000 цивільних громадян та військовополонених. лише 29-30 вересня 1941 року загинуло майже 34 тисячі чоловік.

Номер слайду 13

Спогади іоанни Євгеньєвої про трагедію в бабиному яру «Натовп людей заполонив усю дорогу. По краях ішов конвой - есесівці. Зі зброєю і собаками. І люди йшли собі - навантажені сумками. Деякі згодом почали кидати ті сумки - вони вже збагнули, куди йдуть. І ось в цьому яру їх спиняли - там зробили таку східцю нижче - і косили зі зброї. І ми за цим всім спостерігали - це було жахливо. Що нас вразило - людей роздягали мало не наголо…»

Номер слайду 14

Голокост та миколаївщина. напередодні другої світової війни У миколаєві проживало 25280 євреїв, у області ж їх налічувалося 44269. за різними підрахунками загинуло близько 95 тисяч осіб. лише богданівська трагедія забрала, за різними підрахунками, 54-55 тисяч чоловік.

Номер слайду 15

Спогади п.б. климова про Богданівську трагедію «.. Умови життя в’язнів табору були жахливими: у свинарнику, де раніше розміщувалося 200 свиней, знаходилося близько 2000 людей. Підстилкою для них слугувала пріла солома, що залишилася від свиней, на ній і лежали змучені люди. До того ж, значна частина в’язнів, в тому числі стариків і дітей, знаходилася під відкритим небом...».

Номер слайду 16

27 січня - міжнародний день пам'яті жертв голокосту вперше міжнародний день пам'яті жертв голокост відзначили у 2006 році, втім, деякі країни відзначали його і раніше. в україні вшановувати жертв трагедії на державном рівні почали з 2012 року.

Номер слайду 17

офіційно визнано, що протягом голокосту було вбито 6 мільйонів євреїв, з них від 2,2 до 2,5 мільйона - на території колишнього срср.також загинуло більше 200 000 ромів та близько 250 000 пацієнтів із психічними або фізичними вадами.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Паславська Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 квітня 2021
Переглядів
533
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку