Презентація "Гриби" з предмету "Я досліджую світ" за автором Гільберг Т.Г

Про матеріал
Презентація "Гриби" з предмету "Я досліджую світ" за автором Гільберг Т.Г Матеріал можна використати як додатковий при вивченні теми "Гриби Їстівні та отруйні" У презентації надається матеріал стосовно особливостей будови та процесів життєдіяльності грибів. Різноманітність та значення грибів у природі . формувати поняття їстівні та отруйні гриби, вміння розпізнавати їх у природі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гриби. Виконала: Азарова Н. Л.

Номер слайду 2

Царство грибів дуже різноманітне. Ученим відомо близько 100 тисяч видів цих організмів.

Номер слайду 3

Гриби – живі організми. Гриби мають усі ознаки живих організмів, а саме, вони: Дихають;Живляться;Ростуть;Розмножуються;Відмирають.

Номер слайду 4

Будова шапинкового гриба

Номер слайду 5

Цікаво знати. До грибів належать також. ЦВІЛЬ ДРІЖДЖІ

Номер слайду 6

Класифікація грибівЇстівніОтруйні

Номер слайду 7

Ознаки їстівних грибів

Номер слайду 8

Білий гриб - шапинка знизу біла або жовтувата, на ніжці малюнок, що нагадує білу сіточку, м'якуш на зламі залишається білим. Гриб їстівний.

Номер слайду 9

Печериця - шапинка знизу рожева або фіолетова, внизу на ніжці немає торбочки. Гриб їстівний.

Номер слайду 10

Опеньок осінній - шапинка внизу жовтувато-біла з темними плямами, на ніжці - кільце, м'якуш білий з приємним запахом. Гриб їстівний.

Номер слайду 11

Ознаки отруйних грибів

Номер слайду 12

Жовчний гриб (несправжній білий) - гриб схожий на білий. Шапинка знизу рожева, на ніжці малюнок, що нагадує чорну сіточку, м'якуш на зламі червоніє. Гриб дуже гіркий!

Номер слайду 13

Бліда поганка — шапинка знизу біла, на ніжці внизу розірваний мішечок. Смертельно отруйний гриб!

Номер слайду 14

Несправжня лисичка - схожа на лисичку їстівну, але її шапинка рівна, червонувато-оранжева, з надла­маної шапинки виділяється білий сік. Отруйний гриб!

Номер слайду 15

Як збирати гриби?Збирай гриби тільки з дорослими;Збирай тільки ті гриби, які добре знаєш. Адже серед грибів багато отруйних. Щоб не пошкодити грибницю, гриби зрізай ножем. Можна обережно викрутити гриб з грибниці. Ямку, що утворилася, слід присипати листками;Не можна збивати отруйні гриби. Не чіпай, залиш, вони знадобляться лісовим звірам і птахам;Не збирай старих грибів. У них може міститися небезпечна для людини отрута;Неможна збирати гриби біля шосейних доріг, промислових підприємств, у міських скверах. У цих грибах накопичуються шкідливі речовини, які викидають у повітря автомобілі та підприємства;Багато їстівних та отруйних грибів дуже схожі між собою. Збираючи гриби, треба бути дуже уважним, щоб їх не переплутати.

Номер слайду 16

Дякую за увагу

pptx
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
734
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку