Презентація "Громадянський спротив на окупованих територіях. Пасивні методи громадянського спротиву"

Про матеріал
Кожен з нас на своєму місці може чинити спротив ворогу і зробити свій внесок у перемогу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ГРОМАДЯНСЬКИЙ СПРОТИВ НА ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Номер слайду 3

Система національного спротиву. Підпілля – наша таємна організація в тилу окупанта, і діє там, де партизанські сили поки що обмежені в русі;Партизанські сили – наші активні громадяни з військовим досвідом, що кинули виклик уряду окупанта і не дають йому зламати нашу волю;Ви – цивільний та найчисельніший - допоміжний компонент українського національного спротиву! Від Вас залежить успішність підпілля та активність дій партизанських загонів.

Номер слайду 4

Обсяг діяльності, яку Ви будете здійснювати, буде залежати не тільки від Ваших можливостей, але й від факторів безпеки навколо Вас. Не потрібно явно показувати свої наміри та підіймати ризик розкриття Ваших задумів.

Номер слайду 5

Ваша підготовка до проведення заходів спротиву (вибір часу, місця, цілей) не повинна бути занадто складна. Ви повинні діяти якомога непомітніше.

Номер слайду 6

Основні зауваження: Ви завжди повинні мати алібі. Продумайте алібі заздалегідь. Воно має бути просте та зрозуміле. Використовуйте для саботажів матеріали, які здаються для оточуючих безпечними. Спробуйте вчинити дії, за які може бути відповідальна велика кількість людей. Після того, як Ви вчинили простий саботаж, стримайте себе від спокуси залишитися на місці та подивитися на результат. Ви повинні намагатися пошкодити лише ті об'єкти та матеріали, які будуть використовуються ворогом. Коли Ви досягнете успіху, не потрібно вихвалятися про це знайомим та своїм рідним. Їх незнання – Ваш та їх захист.

Номер слайду 7

Не зберігайте на своїх гаджетах (ПК, ноутбук, планшет, телефон) любі компрометуючі Вас матеріали, фото-відео, контакти…

Номер слайду 8

Пасивні методи громадянського спротивуробити анонімні дзвінки та залишати записки у поштових скриньках з погрозами на кшталт "за тобою скоро прийдуть", "день розплати вже близько".доброзичливо вказувати окупантові неправильний напрямок дорогихолодно ставитися до агресорів та колаборантів для зниження їхнього морального духубойкотувати участь у заходах окупантів під будь-якими приводами

Номер слайду 9

Загальні методи для зниження морального духу окупантів. Давати розширені та незрозумілі відповіді, коли вас про щось запитують на роботі. На публіці холодно ставтесь до окупантів та колаборантів. Ігноруйте їх запитання або краще вказуйте їм хибні відповіді (наприклад, коли питають шлях чи час). Демонстративно припиняйте усі розмови, коли окупанти чи колаборанти заходять у кафе або випадково зустрічаєтеся з такими на вулиці чи у магазині. Також демонстративно відступайте від них у бік, аби навколо окупантів утворювався вільний простір і вони виразніше відчували свою ізоляцію. Бойкотуйте участь та відвідування розважальних заходів (кінотеатрів, театрів, концертів тощо). Особливо це стосується провладних мітинг на підтримку окупаційної влади. Виправданням для цього може бути захворювання Вас чи близьких рідних, термінові справи за містом, ремонт каналізації вдома тощо.

Номер слайду 10

Не купуйте й не читайте друковані видання, які будь-яким чином пов'язані з окупаційною владою. Утримуйтеся від перегляду та прослуховування теле-радіо передач окупантів. Не відвідуйте інформаційні чи розважальні сайти країни окупантів. Підкидайте у поштові скрині записки з погрозами (краще аби вони були надруковані, не зберігайте ці файли на Ваших гаджетах). Не користуйтеся специфічними привітаннями окупантів, лозунгами, не виконуйте гімн окупантів на загальних зборах. Надсилати SMS повідомлення на мобільні телефони колаборантів з детальними інструкціями та координатами точок евакуаціїНавіть якщо Ви розумієте мову окупанта, робіть вигляд, що не розумієте досконало усіх її слів; постійно перепитуйте, уточнюйте.

Номер слайду 11

Допомога руху спротивусистематичне спостереження за окупантами. Заможливості документування їх злочинів. Вони мають розплатитися за всі принесені жахіття на нашу землю;передача харчів, медикаментів, одягу, інформації, інструментів тощо членам руху спротиву;виявлення колаборантів, передача про них інформації членам руху спротиву. За можливості боротьба з колабораціонізмом;виготовлення та розповсюдження інформаційних матеріалів (листівки, графіті). Поширюйте новини в мережі Інтернет. Пам’ятайте при цьому, Ви не повинні лишати жодних слідів своєї причетності, не зволікайте правилами інформаційної гігієни.

Номер слайду 12

Центр національного спротивуhttps://sprotyv.mod.gov.ua/

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Крижанівська Тетяна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 вересня 2023
Переглядів
502
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку