Презентація "Характер людини"

Про матеріал
Презентація на тему: Характер людини. Самооцінка характеру. Цікава презентація для учнів початкових класів, яка ознайомить з позитивними рисами та негативними рисами характеру, допомогає виявити позитивні риси характеру та знайти вирішення негативним рисам характеру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Характер людини. Самооцінка характеру.

Номер слайду 2

У далекому дивному світі, у долині, що розляглася серед високихнеприступних гір, росли Дерева-Характери. Це були незвичайні рослини. Вони своїм зовнішнім виглядом відображали характери людей, що жили далеко за горами. У кожного Дерева – Характера від стовбура відходили чотири головні гілки і багато маленьких. Ці гілки мали свої назви: одна називалася — «Ставлення до людей, які тебе оточують»;друга мала назву — «Ставлення до справи, яку виконуєш»;третя гілка — «Ставлення до себе»;четверта гілка була — «Ставлення до власності (до свого і чужого)». Багато людей хотіли б побувати у цьому лісі, подивитись, як виглядає їхнє Дерево-Характер. Але потрапити в цей ліс не може ніхто, і дізнатися, який у тебе характер, можна тільки вивчаючи самого себе і свої вчинки. Казка «Про Дерева-Характери»

Номер слайду 3

Реалістична самооцінка — це коли людина ставиться до себе так само добре, як і до інших. Вона не перебільшує і не зменшує своїх здобутків. Це допомагає їй почуватися впевнено і вказує напрям для розвитку. Самооцінка — це те, як люди оцінюють себе. Буває занижена, завищена і реалістична самооцінка. Занижена самооцінка — це коли людина вважає себе гіршою за інших, завжди зменшує свої здібності й досягнення. Завищена самооцінка — це коли людина незаслужено звеличує себе, перебільшує власні досягнення, а успіхи інших не помічає або применшує. Запам’ятайте! Реалістична самооцінка допомагає почуватися впевнено і вказує напрям для розвитку.

Номер слайду 4

Вірш «Найкраща риса». Промовив гордий Кипарис: — Із людських рисдля мене прямота — найкраща!А липа:— Лишенько! Це глупота. Людина — хай велика чи мала — пропащабез щедрості й сердечного тепла. Озвався Дуб:— Послухайте мене:твердий характер — ось що головне.— А гнучкість розуму —то риса неможлива? —докинула Ліщина пустотлива. Троянда мовила: — Забули про красу, а я в собівіки її несу! Людина мудрі речі наслухала ітужно так замріяно зітхала:— Мені б тих рис найбільше осягти — змогла бя гідно шлях увесь пройти!Про які людські риси говорили рослини?Яку думку висловила людина? Чи погоджуєтеся ви з нею?Про які риси характеру ви дізналися? Це позитивні чи негативні риси характеру?

Номер слайду 5

Гра «Визнач риси характеру».• Якість людини, яка всього боїться. (Боягузтво.)• Якість людини, що ніколи не говорить правди. (Брехливість.)• Якість щирої та прямої людини. (Чесність.)• Якість людини, що любить тільки себе, не піклується про інших. (Егоїзм.)• Якість людини, що ніколи не хвалиться своїми успіхами і досягненнями. (Скромність.)•Якість людини, яка не втрачає самовладання в небезпеці. (Мужність.)Назвати, які риси характеру позитивні, а які — негативні.

Номер слайду 6

Назвіть героїв казок з позитивними і негативними рисами характеру. Які з рис характеру завдають шкоди здоров’ю, а які, навпаки, зміцнюють його. Визначте позитивні та негативні риси характеру. Запам’ятайте! Характер людини впливає на здоров’я. Людина може змінити риси свого характеру.

Номер слайду 7

Вправа-гра «Кольорова кулька». Підійдіть до кольорових кульок, які вам найбільше подобаються. Давайте подивимося, що ж розповість нам колір про наш характер:• червоний — активні, наполегливі, врівноважені, розумні діти;• зелений — мудрі, творчі, винахідливі;• синій — хоробрі, енергійні, активні, неспокійні, рухливі;• жовтий — чуттєвий і витончений, дуже активний характер;• фіолетовий — загадковий, невідвертий, егоїстичний. Завдання на розуміння характеру.

Номер слайду 8

«Мій портрет у променях сонця»На аркуші паперу намалюйте сонце. У центрі сонячного кола напишіть своє ім’я. Потім уздовж променів напишіть власні позитивні риси характеру

Номер слайду 9

«Кошик для сміття»Напишіть на аркуші паперу рису характеру, якої б ви хотіли позбутися. Підійдіть до торбинки для сміття, зіжмакайте папірець і викиньте його в торбинку.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Ярмак Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лисовая Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кабанова Наталя Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Невінчана Наталя Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Дерев'янко Людмила Василівна
    Дякую! Мені подобається.
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
4 травня 2020
Переглядів
10475
Оцінка розробки
4.9 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку