Презентація «Характеристика видів за видовими критеріями: Мала панда»

Про матеріал
Презентація «Характеристика видів за видовими критеріями: Мала панда»Презентація «Характеристика видів за видовими критеріями: Мала панда»Презентація «Характеристика видів за видовими критеріями: Мала панда»Презентація «Характеристика видів за видовими критеріями: Мала панда»Презентація «Характеристика видів за видовими критеріями: Мала панда»Презентація «Характеристика видів за видовими критеріями: Мала панда»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Характеристика видів за видовими критеріями»Підготувала здобувачка освіти 11-ПО групи Соколенко Анастасія

Номер слайду 2

Мала панда — вид ссавців ряду хижих родини пандових. Це переважно травоїдна тварина, яка розміром дещо більша за кішку.

Номер слайду 3

План. Біологічна класифікація. Морфологічний критерій. Життєвий цикл. Географічний критерій. Генетичний критерій. Поведінка. Цікаві факти

Номер слайду 4

Біологічна класифікація. Домен: Еукаріоти (Eukaryota)Царство: Тварини (Metazoa)Тип: Хордові (Chordata)Клас: Ссавці (Mammalia)Ряд: Хижі (Carnivora)Підряд: Псовиді (Caniformia)Надродина: Мустелуваті (Musteloidea)Родина: Пандові (Ailuridae) Рід: Мала панда (Ailurus) Вид: Мала панда

Номер слайду 5

Морфологічний критерій. Довжина голови й тіла: 120—140 см, довжина хвоста: 40–60 см, висота в плечах: 40 см. Вона невелика, вага самців варіюється в межах від 4 до 6 кг, самочки більш мініатюрні – до 5 кг. Хвіст довгий і сильний, до півметра у довжину.

Номер слайду 6

Морда коротка, виділяються темно-карі вічка-бусинки та чорний, схожий на собачий ніс. Лапи сильні стійкі. Кігті довгі і гострі, особливо на передніх лапах, які тільки цей вид панд може частково втягувати, як кішки. Голова велика за рахунок відмінно розвинених щелеп з широкими зубами. У вогняної лисиці 38 зубів!

Номер слайду 7

Життєвий цикл. Червона панда народжує потомство навесні чи влітку, частіш за все у червні, у порожнинах дерев чи в кам'яних розколинах. Вагітність триває 114—145 днів. Народжується, зазвичай двоє дитинчат. Новонароджені важать 110—130 грам. Тверду їжу починають приймати на 125—135 день. Статева зрілість настає у 18-місячному віці.

Номер слайду 8

Георафічний критерій/Генетичний критерій. Діапазон поширення — Південно-Східна Азія. Знайдена переважно в гірських лісах, часто в бамбукових заростях. Кількість хромосом дорівнює 36.

Номер слайду 9

Поведінка. Нічна й сутінкова тварина, вдень спить на дереві. Коли спить, зазвичай згортається, як кішка або собака, з хвостом над головою. Дуже добре лазить по деревах.Їжею для неї є: бамбукові паростки, трава, корені, плоди і жолуді. Також іноді вживає комах, яйця, молодих птахів і дрібних гризунів. Поводження в полоні м'яке, вона не бореться, приборкується легко, цікава, і в цілому спокійна.

Номер слайду 10

Цікаві факти. Мала панда (або червона панда) є хижою твариною, але незважаючи на це, 95 % раціону складає рослинна їжа. Близько очей є малюнок у вигляді маски, яка унікальна у кожної малої панди. За добу мала панда з’їдає 1.5 кг листя і 4 кг бамбука. На годівлю малі панди витрачають по 13 годин на день. Голос малої панди нагадує пташине щебетання. Живуть малі панди до 18 років. В даний час, малі панди живуть в 85 зоопарках світу. Назва браузера “Фаерфокс” означає “мала панда”, незважаючи на те, що на ньому зображена лисиця.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
9629
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку