Презентація " Харчові добавкиїх вплив на організм та обізнаність учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ сттупеня м.Берестечко про них""

Про матеріал
Дана тема є досить актуальною у сучасному світі, адже в усіх продуктах харчування містяться ті чи інші добавки, а їх вплив на організм людини навряд чи можна назвати позитивним, так як додаються вони зовсім не для користі. Методика дослідження: Свої дослідження ми проводили у вигляді анкетування протягом жовтня-листопада 2018 року, у якому брали участь учні 5-11 класів нашої школи у кількості 159 учнів 5-11 класів. Анкета складалася з 7 питань, які були розроблені мною та моїм науковим керівником.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема проекту: “Харчові добавки, їх вплив на організм та обізнаність учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ сттупеня м. Берестечко про них” Підготував: Мороз Дмитро, учень 10 класу ЗОШ І-ІІІ ст. м. Берестечко

Номер слайду 2

Мета роботи. Дослідити ступінь обізнаності учнів нашої школи про харчові добавки та їх вміст у продуктах. Об’єкт дослідження. Харчові добавки та їх вміст у продуктах харчування. Предмет дослідження. Ступінь обізнаності учнів нашої школи про харчові добавки.

Номер слайду 3

Завдання проекту:розглянути види та класифікацію харчових добавок у продуктах ;дослідити склад продуктів харчування за даними вказаними на етикетці;дослідити обізнаність учнів у даному питанні та статистично упорядкувати дані;виробити рекомендації для учнів стосовно продуктів, що містять певні харчові добавки.

Номер слайду 4

Гіпотеза Якщо володіти інформацією про наявність харчових добавок у продуктах харчування і про вплив цих речовин на організм, то зростає ймовірність збереження здоров’я

Номер слайду 5

Актуальність У даний час майже в усіх продуктах харчування містяться ті чи інші добавки, про їх вплив на організм людини знають не всі

Номер слайду 6

Методика дослідження. Анкетування;Вивчення складу продуктів за даними, що вказані на упаковці

Номер слайду 7

Методика проведення дослідження. Анкета. Чи знаєте ви про види харчових добавок та їх походження?Що знаєте ви про шкідливий вплив харчових добавок на здоров’я та на які органи та процеси життєдіяльності організму вони впливають?З якою метою, на вашу думку, виробники продуктів харчування використовують харчові добавки?Чи звертаєте ви увагу на склад продукту при його покупці?У яких продуктах, що ви купуєте, вміст харчових добавок найбільший?Чи хочете ви більше дізнатися про харчові добавки?Чи хотіли б ви змінити ситуацію, пов’язану з використанням харчових добавок?

Номер слайду 8

Що знаєте ви про шкідливий вплив харчових добавок на здоров’я та на які органи та процеси життєдіяльності організму вони впливають?

Номер слайду 9

З якою метою, на вашу думку, виробники продуктів харчування використовують харчові добавки?

Номер слайду 10

Чи хотіли б ви змінити ситуацію, пов’язану з використанням харчових добавок?

Номер слайду 11

Харчові добавки впливають : на будову та функціональну діяльність шлунково-кишкового тракту;на обмін речовин (окисні процеси в мітохондріях);на імунну систему (сприяють розвитку аутоімунних захворювань);на кровоносні судини та склад крові;на окремі функції органів виділення;викликають алергенність та псевдоалергенність. МИ ВИЯВИЛИ, ЩО:

Номер слайду 12

Рекомендації Звертайте увагу на склад і термін придатності продукту. Не купуйте продукти, до складу яких входить велика кількість Е-добавок. Якщо ви схильні до алергічних реакцій, виключіть зі свого раціону продукти, які містять добавки, що можуть викликати алергію. Продукти швидкого приготування намагайтеся не вживати. Намагайтеся менше вживати продуктів із тривалим терміном зберігання (копчені, консервовані і т.д.). Використовуйте лише натуральні продукти для харчування малих дітей. Намагайтеся якомога менше вживати продукти, які містять харчові добавки.

Номер слайду 13

“Ми їмо для того, щоб жити, а не живемо для того, щоб їсти” Стародавні римляни Дякую за увагу!

pptx
Додано
5 березня 2020
Переглядів
780
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку