Презентація "Ходить сон коло вікон"

Про матеріал
Сон нам життєво необхідний. Під час нормального і здорового сну в нашому організмі відбуваються унікальні відновні процеси, без яких нам ніяк не можна відчути бадьорість і компенсувати повноту наших сил. Ідея відзначати «День сну» існує давно. Європейські країни давно оцінили важливість і користь заходів, присвячених «Міжнародному дню сну», який проводиться інколи у третю п’ятницю березня
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ходить сон коло вікон!

Номер слайду 2

Сон тихенько йде до хати,Нам у вічі заглядає. Ніч надворі — треба спатиІ боротись силнемає. Загорілись в небі зорі,Тихо місяць покотився. Затихає хвиля в морі,А мені вже й сон приснився.

Номер слайду 3

Щорічно у березні з ініціативи Міжнародного комітету дня сну в Міжнародній асоціації медицини сну (WASM) проводиться Всесвітній день сну. Цей день спрямований на пропаганду користі правильного і здорового сну.

Номер слайду 4

У середньому кожна людина проводить уві сні третину свого життя. На думку вчених, ідеальна тривалість сну дорослої людини становить 7-8 годин на добу, діткам 6-12 років — 9-12 годин.

Номер слайду 5

Під час засинання людина занурюється в повільний сон, послідовно проходячи чотири стадії: дрімання, поверхневий сон, сон помірної глибини і глибокий сон.

Номер слайду 6

Є люди, які ніколи не запам’ятовують сни. Поки ми спимо, здатні «переглянути» від двох до семи снів, а тому в середньому один сон триває не більше двох годин.

Номер слайду 7

Іноді ми бачимо у снах людей, яких нібито ніколи не бачили. Однак це не так. Мозок не може вигадати особу. Ви скоріше за все одного разу бачили її в маршрутці, по дорозі на роботу або в магазині.

Номер слайду 8

Сон відіграє надзвичайно важливу роль у розвитку та благополуччі дитини. Він забезпечує відновлення сил, сприяє росту, зміцнює імунітет та покращує здоров’я.

Номер слайду 9

Читання казок перед сном - це не просто приємний ритуал, а й дієвий спосіб допомогти дитині заспокоїтися, розслабитися та налаштуватися на сон.

Номер слайду 10

Скорочення тривалості сну призводить до зниження опірності організму до різних інфекцій, відхилень у психіці, до погіршення працездатності.

Номер слайду 11

Корисна як для дітей, так і для дорослих спокійна прогулянка перед сном. Приміщення, де спить дитина, потрібно систематично провітрювати. Ліжко має бути достатньої довжини і ширини з твердим матрацом. Повноцінний сон - важливий елемент !

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ЧИТАЄМО ВІРШІ

Номер слайду 14

Сон. Сон приходить до кімнати. Тиша. Спокій на поріг. Треба спати, треба спати,Навіть вітер спати ліг. В тілі сон розливсь незримоІ кудись летить душа. Відгукнулась тихо рима,Щоб закінчити вірша.

Номер слайду 15

Я ЛЯГАЮ СПАТИЛюлі-люлі-люлечки,Хоче спать Зінулечка. Розкриває ротик,Позіха, мов котик. Заплющуйтесь, оченята,Тітка Ніч прийшла до хати. Дідусь Сплюх приніс корзину –Там хороші сни для Зіни. Позіхає Зіночка,Бере сон з корзиночки,Кладе під подушку. Щоб шептавсь на вушко.

Номер слайду 16

МАЛЮЄМО

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Cон – основна складова здорового життя. Не нехтуйте сном заради інших справ. Бажаємо вам завжди висипатися та бути в гарному настрої не тільки кожного ранку, а й протягом усього дня!

pptx
Додано
13 березня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку