Презентація "Хрестові походи. Взаємовідносини європейського та східного світів

Про матеріал
Ознайомити учнів з причинами, основними подіями та наслідками хрестових походів, пояснити учням, що штовхало різні категорії людей до участі у походах, розповісти про лицарсько-чернечі ордени; розвивати учнів уміння аналізувати та узагальнювати історичні факти та явища, визначати їхні причини і наслідки, навички роботи з історичними джерелами та ілюстраціями, продовжити формувати уміння складати хронологічні таблиці; виховувати в учнях мужність та хоробрість, толерантне відношення  до представників  інших релігій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хрестові походи. Взаємовідносини європейського та східного світів

Номер слайду 2

Мета: ознайомити учнів з причинами, основними подіями та наслідками хрестових походів, пояснити учням, що штовхало різні категорії людей до участі у походах, розповісти про лицарсько-чернечі ордени; розвивати учнів уміння аналізувати та узагальнювати історичні факти та явища, визначати їхні причини і наслідки, навички роботи з історичними джерелами та ілюстраціями, продовжити формувати уміння складати хронологічні таблиці; виховувати в учнях мужність та хоробрість, толерантне відношення  до представників  інших релігій.

Номер слайду 3

План. Причини і привід до хрестових походів. Перші хрестові походи. Держави хрестоносців на Сході. Наслідки хрестових походів

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Учасники. Мета учасників хрестових походів. Спільна мета. Звільнити Гроб Господень з рук невірних. ВідмінностіСеляни. Позбутися феодальної залежності та отримати землю ЛицаріПридбати багатства за рахунок пограбування Сеньйори. Заснувати на завойованих землях нові держави; отримати більше підданих КупціОтримати нові багатства за рахунок розширення торгівлі Духівництво. Розширити сферу впливу католицької церкви, укріпити її авторитет та збільшити її багатства

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Шостий хрестовий похід (1228 – 1229 рр.)Німецький імператор Фрідріх ІІ Штауфен захопив Єрусалим. Християни отримали право вільно відвідувати святі місця.

Номер слайду 15

Сьомий хрестовий похід (1248 – 1254 рр.)Похід на Єгипет французького короля Людовіка ІХ Святого. Завершився поразкою. Король потрапив у полон.

Номер слайду 16

Восьмий хрестовий похід (1270 р.)Похід на Туніс французького короля Людовіка ІХ Святого . У війську хрестоносців розпочалася епідемія чуми, від якої й помер король.1291 р. єгипетські війська взяли Акру – останню фортецю хрестоносців на Близькому Сході. Епоха Хрестових походів на Схід завершилася.

Номер слайду 17

Дитячий хрестовий похід 1212 р. Звільняти Гроб Господній та помститися за своїх батьків та дідів, що загинули в перших хрестових походах, рушили сотні тисяч підлітків. Частина дітей загинула під час переходу через Альпи, решту заманили на свої судна купці та продали в рабство в Алжир.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Домашнє завдання1. Прочитати відповідний параграф підручника.2. Відповісти у зошиті на питання: «Чи можна вважати, що хрестові походи — це лише боротьба між християнами та мусульманами»? Свою відповідь обґрунтуйте.

pptx
До підручника
Історія України 7 клас (Гупан Н.М., Смагін І.І., Пометун О.І.)
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
1472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку