Презентація "Ігри нескорених"

Про матеріал

Дана презентація може бути використана на уроках фізичної культури, курсу "Захист України" та позакласних заходах з метою популяризаціїї національних видів спорту та здрового способу життя. Формування патріотичних почуттів, виховання готовності до захисту Батьківщини , воно покликано спонукати до фізичного вдосконалення , вивчення бойових традицій українського народу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІГРИ НЕСКОРЕНИХ Лоза І. О.

Номер слайду 2

Зародження Ігор Нескорених. Принц Гаррі та його дружина є засновниками «Ігор Нескорених» в 2014 році. Побачивши виступ британської команди на стадіоні в Колорадо в 2013 році, принц висловив побажання втілити свій задум аналогічного міжнародного заходу в Сполученому Королівстві. За підтримки мера Лондона Бориса Джонсона, та інших меценатів. У вступній промові Принц сказав , що ігри «демонструватимуть силу спорту в сприянні відновлення, підтримку реабілітації та показують життя з інвалідністю ». Він також повідомив , що їхня довгострокова мета полягає у запевненні, що травмовані солдати не будуть забуті, і звернувся до майбутніх глядачів Ігор: «Це не на підтримку конфлікту в Афганістані , не на підтримку збройних сил як таких – просто прийдіть і покажіть свою підтримку , гляньте , через що цим воякам довелось пройти. Це важливий символ, з огляду, перш за все війну «росії » проти України.

Номер слайду 3

Перші офіційні Ігри Нескорених. Перші Ігри Нескорених відбулися 10 вересня 2014 року. У них взяли участь близько 300 учасників з 13 країн , які воювали на боці Великої Британії в останніх військових компаніях. До них належать США, Австралія , Канада , Франція, Німеччина, Данія, Нова Зеландія, Афганістан. Конкурсні заходи проходили на багатьох майданчиках , що використовувалися під час Олімпіади - 2012 р.Ігри транслювалися по ВВС.

Номер слайду 4

Види спорту Ігор Нескорених. Баскетбол на візках. Велоспорт. Веслування на тренажерах. Волейбол сидячи. Легка атлетика. Настільний теніс. Пауерліфтинг. Плавання. Стрільба з луку

Номер слайду 5

ГАСЛО НЕСКОРЕНИХ« Я - ГОСПОДАР СВОЄЇ ДОЛІ. Я- КАПІТАН СВОЄЇ ДУШІ ».

Номер слайду 6

І все на світі треба пережити,І кожен фініш – це, по суті, старт,І наперед не треба ворожити,І за минулим плакати не варт. А треба жити. Якось треба жити. Це зветься досвід, витримка і гарт.І наперед не треба ворожити,І за минулим плакати не варт.Єдине, що від нас іще залежить, –Принаймні вік прожити як належить. Нескорений дух

Номер слайду 7

СИЛЬНІ ДУХОМСпорт –це найкраща, найзрозуміліша, найдоступніша рольова модель реабілітації і реінтеграції для ветеранів. Тому що спорт- це не тільки фізична сила, а й духовна. Багато людей, які мають дві ноги, дві руки, не можуть знайти в собі силу волі для того, щоб зранку встати з дивана і піти побігати. А ці хлопці й дівчата , вкотре показують, що український дух сильніший за московську зброю, за будь- що.

Номер слайду 8

БАСКЕТБОЛ НА ВІЗКАХ Баскетбол на візках— різновид баскетболу , в якій гравці переміщаються за допомогою колясок. Баскетбол на візках дає і фізичну реабілітацію , а й психологічну, що передбачає вольову мобілізацію на готовність до роботи і діяльності взагалі.

Номер слайду 9

ВОЛЕЙБОЛ СИДЯЧИДругий командний вид спорту. Команда складається мінімум з 8 осіб.

Номер слайду 10

Окремо змагаються жінки та чоловіки у трьох категоріях. Починаючи з 2017 р, команда українських лучників стабільно виступає, а також кожного разу везе додому нагороди. Стрільба з лука

Номер слайду 11

Настільний теніс. Проводять в одиночному та змішаному парному розряді

Номер слайду 12

Велоспорт. Чоловіки та жінки змагаються в окремих категоріях на час. Дистанція —2,1 км.

Номер слайду 13

Веслування на тренажерах. Змагають чоловіки та жінки та виокремлено 2 види.1— хвилинний індивідуальний спринт.4– хвилинна індивідуальна гонка на витривалість

Номер слайду 14

ЛЕГКА АТЛЕТИКАУ цьому виді «нескорені» змагаються у кількох дисциплінах: Біг на різні дистанціях 100, 200, 400, 1500 м. Естафета 4х100 м. Стрибки у довжину. Штовхання ядра

Номер слайду 15

ПАУЕРЛІФТИНГУ чоловіків найлегша категорія до 63 кг, у жінок до 52 кг. Найважчі 105 кг та від 85 відповідно у жінок

Номер слайду 16

ПЛАВАННЯ Змагаються чоловіки та жінки на різних дистанціях 50 м або 100м, такими стилями: Вільним, на спині, брасом. Та змішана естафета 4 х 50 м. – вільним стилем.

Номер слайду 17

ІГРИ НЕСКОРЕНИХ В ТОРОНТОУкраїна вперше отримала право взяти участь у «Іграх Нескорених» 2017 року в Торонто як союзник НАТО в миротворчих операціях по всьому світі, а також через АТО на сході України. Разом з Україною вперше в Іграх Нескорених бере збірна Румунії . Українська збірна завершила змагання у перших для українських І військовослужбовців Іграх Нескорених з 14 перемогами. Здобув 8- золотих , 4- срібних , 2- бронзові медалі.

Номер слайду 18

ІГРИ НЕСКОРЕНИХ В АВСТРАЛІЇ На Іграх Нескорених в Австралії приймали участь 15 українських спортсменів, які змагалися у шести видах спорту: Пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні , стрільбі з лука та велоспорті на шосе. За тиждень, поки тривали Ігри, наші бійці 20 разів піднімались на п'єдестал в Австралії. Українці вибороли 20 медалей.7- золотих, 10 –срібних, 3- бронзові.

Номер слайду 19

Тріумф у Гаазі Нагадаємо , що минулого року на спортивних змаганнях для поранених військовослужбовців та ветеранів «Ігри Нескорених», що стартували у Гаазі, українських спортсменів зустрічали з гучними оваціями. Тріумф -відео. Захоплення нашими спортсменами викликане найперше тим, що більшість членів команди прибули безпосередньо з передової. У Гаазі (Нідерланди) завершився останній змагальний день України на “Іграх нескорених”. Українська збірна 22 квітня завершила змагання із 16 медалями, з яких 5 золотих, 5 срібних та 6 бронзових..

Номер слайду 20

ВСЕУКРАЇНСЬКІ ЗМАГАННЯ «ІГРИ НЕСКОРЕНИХ»29–30 квітня у Львові пройшли всеукраїнські змагання «Ігри Нескорених». Подали заявку та прийняли участь у всеукраїнських Іграх нескорених , військовослужбовці, ветерани війни, учасники бойових дій, рятувальники, правоохоронці які зазнали травм під час виконання службових обов'язків у зоні бойових дій. Зазначимо, що не всі мають спортивний досвід. Всеукраїнські Ігри нескорених у Львові – це також відбір до української національної команди яка братиме участь у « ІГРАХ НЕСКОРЕНИХ» у Дюссельдорфі у вересні 2023 року. В Іграх нескорених у Дюссельдорфі українську національну команду будуть представляти 24 спортсмена-військовослужбовця. Загалом під час «Ігор Нескорених» 2023р. в Дюссельдорфі прийматимуть участь 600 учасників із 22 країн світу і змагатимуться у 10 видах спорту.

Номер слайду 21

УКРАЇНСЬКИЙ ВОЇН - НЕСКОРЕНИЙ, НЕЗЛАМНИЙ, НЕПЕРЕМОЖЕНИЙОсобисто для мене кожен, хто змагається, вже є переможцями. Адже сама філософія та місія цих змагань — демонстрація того, що ворог може забрати кінцівки, але ніхто і ніщо не може забрати та зламати твій дух, особливо , якщо ти—український воїн. А ще мені особливо приємно бачити, коли волонтерський фонд «ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ», який починаючи із 2014 року і до сьогодні допомагає нашій армії (тепловізорами, автомобілями, снайперськими системами й іншими важливими речами ), тепер є співорганізатором такого масштабного проекту як «ІГРИ НЕСКОРЕНИХ». Адже філософія цих змагань є дуже потужною, коли кожен боєць – учасник— НЕСКОРЕНИЙ, НЕЗЛАМНИЙ , НЕПЕРЕМОЖЕНИЙ.

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лоза Ольга Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 травня 2023
Переглядів
780
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку