Презентація "Інтелектуальний конкурс "Всезнайки"

Про матеріал
Інтелектуальний конкурс "Всезнайки"проводиться з метою виявлення та підтримки обдарованих дітей, розвитку творчих здібностей , заохочення та стимулювання пізнавальних інтересів учнів початкових класів, інтелектуальної ініціативи й позитивної мотивації до навчання в умовах оновленого змісту початкової освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелектуальна гра «Всезнайки»2019

Номер слайду 2

“Привітання команд”

Номер слайду 3

І тур МовознавствоІ ТУР «ЕРУДИТ-ГЕЙМ»

Номер слайду 4

1. Що таке основа речення? (підмет і присудок)2. Яке слово зайве : малюнок,малюк ,малювати?(малюк)3. В якому значенні вжито вислів «сонечко всміхається».( в переносному)4. Доберіть антонім до слова веселий.(сумний)5. Які букви завжди позначають два звуки? (щ,ї )6. На які питання відповідає іменник?(хто?що?)7. З якої букви пишуться назви квітів?( з малої )8. Розмова двох осіб (діалог)9. Скільки всього букв в українському алфавіті (33)10. Іменник «дівчинка» у кличному відмінку

Номер слайду 5

Як відомо, в новорічну ніч трапляються дива. Так сталося і цього разу. Під місячним сяйвом на казковій лісовій галявині зустрілися чотири пори року – Зима, Весна, Літо та Осінь. Кожна з них вважала себе найдивовижнішою, найчарівнішою, найпрекраснішою. Уявіть себе Зимою (Весною, Літом, Осінню).1. Напишіть твір – розповідь з елементами опису, де б ви змогли переконати своїх опонентів в своїй надзвичайності.2. Пригадайте, в яких народних або літературних казках йдеться про визначену пору року.

Номер слайду 6

ІІ тур Математика. Найрозумнішийматематик

Номер слайду 7

І І ТУР «ЕРУДИТ-ГЕЙМ»1. Найменше кругле число?(10)2. Найбільше трицифрове число?(999)3. Яким приладом креслять коло?(циркулем)4. На скільки кожне наступне число більше за попереднє?(1)5. Яким буде результат, якщо число поділити на 0(ділити не можна)6. У дворі ходили гуси. У всіх гусей Сашко нарахував 10 лап. Скільки гусей ходило у дворі?(5)7. Скільки потрібно паличок , щоб викласти трикутник ? (три)8. Двоє друзів грали в шахи 3 години. Скільки часу грав у шахи кожен з друзів?(3 години)9. Як називається прилад для креслення відрізків (лінійка)10. Що буде з результатом, якщо один із доданків збільшити на 5?(збільшиться на 5)

Номер слайду 8

Завдання 1. Для прикраси класу до свята ви з однокласниками купили стрічку довжиною 32 метри. Її потрібно розрізати на шматки завдовжки 2 метри. Ти не знаєш, як це зробити , тому що у тебе немає лінійки. Вчителька підказала спосіб , за яким можна обійтися без лінійки. Для цього потрібно стрічку скласти навпіл і розрізати в місці згину . Отримані шматки скласти докупи , знову згорнути навпіл і розрізати . Так робити до тих пір, поки не залишаться відрізки довжиною по два метри. Питання 1: Запиши, скільки разів тобі доведеться повторити операцію розрізання?Відповідь : ___________ Питання 2 : Запиши , якої довжини вийдуть шматки, якщо один з двометрових відрізків розрізати даними способом , виконавши три операції розрізання ( запиши у відповіді число з одиницею виміру) . Відповідь : ___________Завдання 2. За квадратний стіл в шкільній їдальні можуть сісти четверо людей (по одному з кожної сторони). Школярі для вечірки зсунули разом 7 однакових квадратних столів так, що вони утворили один довгий прямокутний стіл. Скільки людей може сісти за цей стіл?Відповідь : ___________

Номер слайду 9

ІІІ тур Природознавство

Номер слайду 10

ІІІ ТУР «ЕРУДИТ-ГЕЙМ»

Номер слайду 11

Дай відповіді на запитання.1. Який птах найменший у світі? 2. Який птах найбільший в Україні? 3. Хто за рік чотири рази перевдягається? 4. Комар – це тварина чи птах?5. Чиї пташенята не знають своєї матері?6. На якому шарі землі затримується вода, коли вона просочується в глиб землі? 7. Чи однакові за формою молекули снігу і льоду? 8. Яку корисну копалину люди їдять ? 9. Скільки днів у високосному році? 10. Як називається шар повітря навколо Землі? За кожну правильну відповідь 1 бал.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

IV тур Творча майстерня

Номер слайду 14

IV тур Творча майстерня. Виготовте листівку або інший подарунок для свого улюбленого вчителя, презентуйте свій подарунок.

pptx
Додано
11 лютого 2020
Переглядів
1124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку