Презентація "Історія святкування Дня святого Миколая"

Про матеріал
Презентація може бути використана у виховній роботі. При проведенні виховних годин
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕСПідготувала шкільний бібліотекар Хлібодарівського ЗДПЗСО Романова Альона Миколаївна2020 рік.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС — день пам'яті в Україні. Відзначається щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.Історія дня. День встановлено в Україні «…з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці та соціальної політики України…» згідно з Указом Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 р. № 945/2006.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

В Україні у понеділок вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. На сьогодні заплановані низка пам’ятних заходів, в тому числі з участю керівництва країни.«Щороку 14 грудня в Україні вшановують подвиг ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які врятували не лише українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки некерованої ядерної стихії. Саме у цей день в 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. Прикладом мужності та героїзму були дії ліквідаторів, які працювали в зоні радіаційного забруднення. Ми пам’ятаємо Героїв, які віддали життя у боротьбі з радіаційним лихом. Світла та вічна їм пам’ять», – звернувся у фейсбуці очільник Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Вибух на четвертому енергоблоці спричинив зростання радіаційного рівня до межі, в 30-40 разів більшої, ніж під час вибуху в Хіросімі в 1945 році.

Номер слайду 8

14 грудня в Україні – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. В районній газеті «Голос Таврії» №46 (10510) від 10.12.20 р. в розділі « Це вас цікавить» редакцією було надруковано статтю А. Жовнірчука, директора Чаплинської центральної бібліотеки про ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС рідного краю.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Дякую за увагу.

pptx
Додано
11 січня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку