Презентація "Канада"

Про матеріал
Презентація на тему: "Канада". Включає коротку характеристику країни. Географічного положення, рельєфу, клімату, населення. Є тематичні карти і невеличкі завдання для учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Про яку країну мова?

Номер слайду 2

Канада. Офіційна назва: Канада. Столиця : Оттава. Населення: 37 590 000 (2019). Площа: 9 985 000 км² (майже 10 млн). Офіційними мовами Канади є французька та англійська. Форма правління: Конституційна монархія.

Номер слайду 3

Цікаве про Канаду. Назва «Канада» походить від слова «kanata», що означає «село». Канада є другою за величиною країною у світі. Щільність населення Канади є однією з найменших у світі та становить 3,5 осіби на 1 км²!Майже половина населення цієї величезної країни народилися в інших країнах. У Канаді було винайдено : баскетбол, електричну лампочку, електричну плиту, електронний мікроскоп, телефон, телебачення та ін. Світовий постачальник золота, міді, цинку, нікелю, алюмінію, і природного газу. Визнана однією із найкомфортніших країн для життя.

Номер слайду 4

Рекорди Канади. Канада має більше внутрішніх озер і річок, ніж будь-яка інша країна світу. Найдовша берегову лінія у світі, протяжність якої становить понад 200 тисяч км. Найбільший в світі льодовик, що лежить на південь від Полярного кола - льодовик Колумбія (площа близько 325 кв. Км.). Вулиця Йонге-Стріт в Торонто - найдовша в світі (1896,3 км.)Торонто - найбільш "багатонаціональне місто світу" - жителі міста говорять на 100 мовах. Найбільші гойдалки планети - "Анкл Хербс Амьюзментс" (7,6 м.), Побудовані в однойменному парку провінції Саскачеван.

Номер слайду 5

Географічне положення. Канада займає більшу частину півночі Північної Америки. Вона має загальний сухопутний кордон зі США на півдні і на північному заході (між Аляскою і Юконом) і простягнулася від Атлантичного океану на сході до Тихого на заході і Північного Льодовитого на півночі. Вона також має морський кордон з Францією (острови Сен-П'єр і Мікелон) і Данією (острів Ґренландія). Оттава

Номер слайду 6

Рельєф і внутрішні води Рельєф різноманітний: центральну і східну області займають рівнини, на заході простягається потужна гірська система Кордильєр. З басейну річки Лайард в південному напрямку йдуть Скелясті гори (частина Кордильєр, найвища точка — гора Лоґан, 6050 м)На сході підносяться Аппалачі.  На північ від 60-ї паралелі розташовані три канадських території — Нунавут, Північно-західні території і Юкон, — усипані численними озерами (найбільші з яких Велике Ведмеже і Велике Невільниче) і перетнуті щонайдовшою річкою в країні — річкою Маккензі. Смуга низовин тягнеться й уздовж північного узбережжя Канади, далеко вдаючись у глиб материка за течією річки Макензі. Які ще форми рельєфу, річки, озера ви бачите на фізичній карті?

Номер слайду 7

Клімат. Значна площа країни обумовлює різноманітність клімату. Канада витягнулася з півдня на північ на 4600 км і її територія лежить у помірному, субарктичному та арктичному поясах. Над Канадським Арктичним архіпелагом і на берегах Північного Льодовитого океану весь рік панують полярні повітряні маси. Арктичний клімат. Морозні зима й літо, опадів мало. Охарактеризуйте за картою решту території країни.

Номер слайду 8

Населення. Населення: 37 590 000 (2019 р.)Населення Канади розміщене вкрай нерівномірно. Найбільше населення проживає на півдні, а також узбережжі Атлантики, де є кілька густо заселених районів. Найбільші міста: Торонто (2,731,571 чол.), Монреаль (1,704,694 чол.), Калгарі (1,239,220 чол. Станом на 2016 р.), Оттава, Едмонтон (близько мільйона). Канада – класична країна іммігрантів. Основні групи сучасного населення країни ведуть походження від двох “націй-засновників” – французів та англійців. Державними мовами є англійська та французька. Канадців українського походження – понад 1,3 млн осіб (3,6 % населення країни). Багато з них зберігають культурну ідентичність і говорять українською мовою. Канадська українська діаспора – друга за величиною після Росії.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Неверова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 лютого 2020
Переглядів
6699
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку