Презентація. Казка « Будиночок для ЩАСТЯ».

Про матеріал
Авторська казка "Будиночок для щастя" підійде для виховної роботи із дітьми дошкільного і молодшого шкільного віку. Та як мотиваційна частина до уроків образотворчого мистецтва учнів 1-4 класів (фантастичні будиночки, казкові будиночки...тощо)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казка « Будиночок для ЩАСТЯ»КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОСВІТИ «КРИВОРІЗЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА «НАДІЯ» ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»Підготувала Вихователь КЗО «КРИВОРІЗЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА «НАДІЯ» ДОРКомарова Тетяна Володимирівна2022-2023 н.р

Номер слайду 2

Жила була звичайна дівчинка Оленка. Як і всі діти її віку любила гратися іграшками, любила солодощі ….і дуже любила мріяти. Одного дня, сівши на підвіконня у своїй кімнаті вона замислилась, замріялась і якось , навіть сама не помітила, що її думки стали такими ж похмурими, як і хмаринки, що збирались на небі і віщували наближення дощу. І настрій у Оленки теж ставав «дощовий», її думки ставали такими сумними, що вона готова була приснути сльозами, як хмаринка за її вікном.

Номер слайду 3

Пішов дощік, і Оленка теж заплакала. ЇЇ сумні думки вже не зупинити.«Яка ж я нещасна! У мене немає щастя!»- вголос сказала вона і щє дущє заридала. Коли не відомо з відки почула тоненький голосочок : « Не правда!». Оленка подумала , що їй почулось і продовжила свої страждання. Коли знов почула : « Не правда!!!»«Що не правда?»-вже в голос сказала вона. «Неправда, що мене у тебе нема!»- почула дівчинка відповідь, але все щє не бачила з ким вона розмовляє. « Хто ти і де ховаєшся? Виходь негайно!»- сказала дівчинка.

Номер слайду 4

« Хіба так своє щастя у дім запрошують?» почула вона знов. І тут вона побачила справжнє диво, невідомо звідки перед нею на хмаринці з’явилась маленька дівчинка, з вигляду, тако ж віку як і Оленка, але дуже маленька, прозора як і сама хмаринка і з дуже добрими і водночас веселими очима. « Ну що за сльози? Чому ти стверджуєш, що мене немає, я ж і образитись можу… Я твоє щастя, я завжди, кожної миті поруч на своїй хмаринці…» . « Якби ти було поруч, то сьогодні зі мною не відбулось такого…. Такого!». І Оленка вголос заплакала, перераховуючи усі причини свого сьогоднішнього сльозового дощика.

Номер слайду 5

«Зранку, замість смачних солодощів мама змусила мене з’їсти тарілку каши і дала тільки дві цукерки! Хіба це щасливий початок дня?» спитала дівчинка

Номер слайду 6

Потім я вийшла на прогулянку, а там… а там.. у моєї подружки, виявляється , з’явилась нова лялька. Така класна, дуже гарна! А мої всі старі і набридли мені!»

Номер слайду 7

« А щє, у нашої дворової собачки Жужи народились цуценята. Такі милі і пухнасті. Наталці батьки дозволили взяти додому песика, коли він підросте. А мені не можна!!!»- знов заплакала Оленка.

Номер слайду 8

Мені і котика не дозволяють завести. Бо то алергія у братика, то місця мало, то хто за ним буде прибирати….. Причин багато.« А я так хочу домашню тваринку!»

Номер слайду 9

Я так хочу собі будиночок, де буде місце для котика, песика і інших тваринок….. Де буде багато солодощів і нових іграшок…. Куда я зможу запрошувати своїх друзів…« Так намалюй такий будиночок, сказало Щастя. І я будо в ньому жити. Ти повісиш цей малюнок на стіну і я буду тобі постійно нагадувати , що я у тебе є!!! Що я поруч!!!».«А щє замислись, Оленко, невже щастя може бути тільки у солодощах , ляльках і песиках?

Номер слайду 10

Адже є дітки у яких немає головного. Люблячих батьків, бабусь і дідусів- мудрих і ласкавих, немає друзів, навіть як твоя Наталка, у якої є песик і Каті, у якої постійно з’являються нові іграшки, хтось із діточок у родині один і мріє про ліпшого друга- братика або сестричку, навіть із алергією на котиків і собачок. В Україні багато діточок, які вимушено покинули свої домівки, іграшки, розлучились із близькими людьми..

Номер слайду 11

Щастя у твоїй родині і простих речах- любові, турботі, повазі, теплі і ніжності. А щє у тому, що ти дивишся своїми очами на хмаринки сонечко, своїми ніжками бігаєш по вулиці, чуєш голоси рідних людей…Твоє щастя завжди поруч, треба тільки навчитися його відчувати і бачити !!!»

Номер слайду 12

Отже малюй свій будиночок для щастя , а я буду в ньому жити і нагадувати про себе !» автор Комарова Т. В.

Номер слайду 13

Диво-будиночки

pptx
Пов’язані теми
Класному керівникові, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
18 лютого 2023
Переглядів
294
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку