Презентація "Київ столиця України"

Про матеріал
Презентація до курсу: "Я досліджую світ", для 1 класу на тему: "Київ столиця України".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Київ столиця України

Номер слайду 2

Кий, Щек й Хорив і їх сестра Либидь, саме вони за легендою заснували місто над Дніпром на семи пагорбах, назване на честь старшого брата Кия - Києвом.

Номер слайду 3

Пам'ятник князю Володимиру Вели́кому — найстаріший скульптурний пам'ятник Києва, споруджений у 1853 році. Один із символів міста. Розташований на нижній терасі Володимирської гірки.

Номер слайду 4

Пам'ятник на Андріївському спуску

Номер слайду 5

Золоті́ воро́та — головна брама стародавнього Києва. Свою назву одержали по аналогії і зразку з Золотими воротами в Константинополі.

Номер слайду 6

Архітектура

Номер слайду 7

Замок Річарда - Левине серце». Будинок у вигляді старовинного замку встановлений на складному рельєфі колишньої літописної гори Воздихальніци трохи нижче Андріївської церкви.

Номер слайду 8

Міст Метро - міст через Дніпро, що з'єднує правобережну частину міста з Гідропарком, а також Русанівкою та іншими житловими районами лівого берега.

Номер слайду 9

Є в центрі Києва дивовижний будинок, повз якого ніхто не може пройти, не затримавшись поглядом .. Будинок, про який йде мова, не переплутаєш ні з яким іншим. Його розкішні фасади, як і химерна сходи біля парадного входу, прикрашені фантастичними скульптурами звірів і химерами, немов знятими з гостроверхих дахів собору Нотр-Дам у Парижі.

Номер слайду 10

Музе́й Ле́сі Украї́нки у Ки́єві — літературно-меморіальний музей, відкритий 1962 року. У ньому представлені матеріали про життя і творчість Лесі Українки, рукописи, перші видання творів, її особисті речі тощо.

Номер слайду 11

Свя́то-Успе́нська Ки́єво-Пече́рська ла́вра — одна з найбільших православних святинь України, визначна пам'ятка історії та архітектури, а також діючий монастир Української православної церкви.

Номер слайду 12

Собор святої Софії - Премудрості Божої, Софія Київська або Софійський Собор — християнський собор в центрі Києва, пам'ятка української архітектури і монументального живопису.

Номер слайду 13

Володимирський собор (Патріарший кафедральний собор св. Володимира) — православний собор у Києві, головний храм Української Православної церкви.

Номер слайду 14

Андрі́ївська це́рква — барокова церква Св. Андрія у Києві.

Номер слайду 15

Театр Ляльок. Церемонія урочистого відкриття нової будівлі Київського академічного Театру ляльок відбулася 19 грудня 2005. Цей невеличкий казковий замок побудовано на місці колишнього кінотеатру «Дніпро», його будівництво розпочалося в 2004 році.

Номер слайду 16

Марії́нський пала́ц. Назва «Маріїнський» закріпилася за палацом від Маріїнського парку навпроти, до цього палац носив назву Царський.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Чеканова Наталія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Петраускас Ольга
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
21 квітня 2022
Переглядів
10031
Оцінка розробки
4.5 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку