Презентація "Кібербулінг у соціальних мережах. Тролінг"

Про матеріал

Презентація містить матеріали до уроків інформатики під час вивчення теми "Інтернет. Соціальні мережі". Крім того дану презентацію можуть використовуватив роботі класні керівники, соціальні педагоги, практичні психологи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кібербулінг в соціальних мережах“Тролінг в Інтернеті”r

Номер слайду 2

Кібербулінг – це переслідування інших осіб з використанням сучасних електронних технологій. Одна з найрозповсюдженіших форм Інтернет-насильства –  тролінг.

Номер слайду 3

Тролінг(від англ. trolling) — розміщення в Інтернеті (на форумах, у групах новин Usenet, у вікі-проектах та ін.) провокаційних повідомлень з метою викликати флейм, конфлікти між учасниками, образи, війну, марнослів'я тощо. Тролінг є грубим порушенням мережевого етикету (нетикету).

Номер слайду 4

Тролінг буває грубий і тонкий. Грубий тролінг — це банальна образа “я твою матір...”, а тонкий тролінг - це коли жертва не розуміє, що її тролять, і активно бере участь в глумлінні над собою.

Номер слайду 5

Головне завдання троля отримати реакцію жертви — її відповідь, тому спроба дискутувати з таким інтернет-користувачем грає в мінус. Найкращий захист — не реагувати.

Номер слайду 6

Інтернет-тролі- це підлітки, але середній вік коливається від 14 до 30 років. Так звані тролі отримують задоволення від того, що дістають людей, провокуючи на прояв емоцій. Вважається авторитетним, якщо троль виведе на емоції вже старого і відомого користувача мережі Інтернет. Тому навколо тролів завжди крутяться молодші, які намагаються підняти свій рейтинг, оголошуючи війну вже визнаному гуру.

Номер слайду 7

Тролінг підлітків. Кіберцькування підлітків зазвичай важко помітити: діти приховують це від дорослих, а навіть коли і розповідають про це, такі проблеми не завжди сприймають серйозно

Номер слайду 8

Як захиститись від тролінгу- Не провокуй інших. - Стався до інших так як хочеш щоб ставилися до тебе.- Якщо ти помітив натяк на тролінг - повідом про це Адміністрацію.- Намагайся ігнорувати так званих тролів.

Номер слайду 9

Як захиститись від тролінгу. Не піддавайся настрою духу того, хто тебе ображає, і не ставай на той шлях, на який би йому хотілося захопити тебе. Марк Аврелій

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кілєва Оксана Анатоліївна
    Чудово! Дякую! Бажаю вам творчої наснаги!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 січня 2018
Переглядів
4448
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку