Презентація "Клас Павукоподібні""

Про матеріал
Презентація про зовнішню і внутрішню будову павукопобідних може бути використана при поясненні нового матеріалу або під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

За стародавньою грецькою легендою, Арахну, дочку красильника пурпуром Ідмана, Атена Паллада навчила мистецтва ткати тонкі візерункові тканини. Незабаром Арахна так удосконалила ткацьку справу, що викликала богиню на змагання. Після чого розгнівана Атена перетворила Арахну в павука. Ось так давня легенда розповідає про появу павуків.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

На верхній стороні головогрудей спереду розташовані органи зору - 8 простих очей, а нижче від них помітні ротові органи, а саме: перша пара - щелепи, друга пара - ногощупальця. На ногощупальцях є чутливі волоски, що є органом дотику.

Номер слайду 6

Павук - хижак, він озброєний пристосуваннями для убивання жертв, якими найчастіше бувають різні мухи. Кожна щелепа на вершині має членик у вигляді гострого рухомого кігтя. Під щелепами поміщаються отруйні залози, що виробляють отруту. Коли щелепи встромлюються в тіло жертви, отрута через отвори щелепних кігтів вприскується і убиває її.

Номер слайду 7

Вміст отруйних залоз не тільки вбиває здобич, але і діє на неї як травний сік. Приблизно за годину павук повертається і всмоктує вже частково переварений рідкий вміст здобичі, від якої залишається тільки хітиновий покрив. Тверду їжу павук їсти не може.

Номер слайду 8

Павук-хрестовик Дихальна система Легені. трахеї Нервова система Головний мозок, черевний нервовий ланцюжок Органи чуття орган зору – 8 простих очей, орган дотику – волоски на тілі, орган хімічного чуття – на ногах і ногощупальцях Кровоносна система незамкнена, серце і судини Видільна система мальпігієви судини

Номер слайду 9

Самка павука-хрестовика більша за самця. Восени вона відкладає яйця в кокон, сплетений з тонкої шовковистої павутини. Кокон вона плете в різних затишних місцях - під корою пнів, під каменями. До зими самка павука вмирає, а яйця зимують в теплому коконі. Навесні з них виходять молоді павуки.

ppt
Додано
2 листопада 2021
Переглядів
1442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку