Презентація "Класифікація тварин"

Про матеріал
Додаткові ілюстрації, схеми до теми: "Класифікація тварин": розподіл на два типи (хребетні та безхребетні), основи систематики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Класифікація тварин”

Номер слайду 2

Вперше система тварин була розроблена в 4 ст до н.е.(наша ера) Арістотелем, який описав більше 450 форм, розділивши їх на 2 великих групи — тварин, забезпечених кров'ю (хребетні, по сучасних виставах), і безкровних (безхребетні, в сучасному розумінні).

Номер слайду 3

Значний крок вперед в побудові системи тварин зробили французькі учені Ж. Ламарк і Ж. Кювье . В «Системі безхребетних» (1801) і в «Філософії зоології» (1809) Ламарк розділив всіх тварин на безхребетних і хребетних.

Номер слайду 4

Царство тварин зазвичай розділяють на 2 півцарства: одноклітинні (Protozoa) і багатоклітинні (Metazoa); останніх ділять на Parazoa (інакше Епапtiozoa), що включають губок, і сьогодення багатоклітинних (Eumetazoa, або Enterozoa), об'єднуючих всіх останніх типів. Eumetazoa ділять на променистих (Radialia), до яких відносять тих, що жалять і гребневіков, і двустороннссимметрічних, або білатеральних (Bilateria); до останніх відносять первічноротих (Protostomia) — черв'яки, молюски, ехиуріди, членистоногі, сипункуліди і щупальцевиє, і вторічноротих (Deuterostomia) — напівхордові, голкошкірі і хордові.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Усіх тварин, можна розділити на сім великих груп, або типів: 1 - найпростіші, 2 -кишковопорожнинні, 3 - плоскі черв'яки, 4 - круглі черв'яки, 5 - Кільчасті черви, 6 - молюски або м'якотілі, 7 - членистоногі. Типи, у свою чергу діляться на менші групи - класи. Так, тип членистоногих ділять на класи: ракоподібні, павукоподібні і комахи. Класи поділяються на ще більш дрібні підрозділи.

Номер слайду 7

Крім безхребетних тварин, існують ще хребетні тварини. Таким чином, весь тваринний світ можна розділити на два великі відділи: 1 - Безхребетні тварини; 2 - Хребетні тварини.

Номер слайду 8

Сучасні систематики налічують близько 1,3 млн. видів, що нині живуть (по ін. даним, до 1,5 млн. видів).

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Тип Хордові об’єднує риб, земноводних, плазунів, птахів й ссавців. Існує понад 41 000 видів хордових тварин (в Україні – майже 750), що становить всього 3% від загальної кількості видів усіх тварин. Але, незважаючи на це, хордові поширені по всій земній кулі й часто живуть в умовах, недоступних для інших тварин.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бориславська Вікторія Павлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Михайленко Лариса Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
19 березня 2019
Переглядів
27616
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку