Презентація "Колосок Українська нарожна казка."

Про матеріал
Українська народна казка "Колосок". Текст. Зображення створені з використанням ШІ. Завдання на встановлення послідовності в казці. Lego/ Порядкова лічба. РОзвиток зв'язного мовлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Жили собі двоє мишенят — Круть та Верть — і півник Голосисте Горлечко. Мишенята було тільки й знають, що танцюють та співають. А півник удосвіта встане, всіх піснею збудить та й до роботи береться. Ото якось підмітав у дворі та й знайшов пшеничний колосок.— Круть, Верть, — став гукати півник, — а гляньте-но, що я знайшов!Поприбігали мишенята та й кажуть:— Коли б оце його обмолотити…— А хто молотитиме? — питається півник.— Не я! — одказує Круть.— Не я! — каже Верть.— Я обмолочу, — каже до них півник. І взявся до ро­боти. А мишенята й далі граються. От уже й обмолотив півник колосок та й знов гукає:— Гей, Круть, гей, Верть, а йдіть гляньте, скільки зерна я намолотив!Поприбігали мишенята.— Треба, — кажуть, — зерно до млина однести та бо­рошна намолоти.— А хто понесе? — питає півник.

Номер слайду 3

— Не я! — гукає Круть.— Не я! — гукає Верть.— Ну, то я однесу, — каже півник. Узяв на плечі мішок та й пішов. А мишенята собі одно скачуть — у довгої лози граються. Прийшов півник додому, знов кличе мишенят:— Гей, Круть, гей, Верть! Я борошно приніс. Поприбігали мишенята, пораділи:— Ой, півничку! Вже тепер тісто треба замісити та пиріжечків спекти.— Хто ж міситиме? — питає півник. А мишенята знов своє.— Не я! — пищить Круть.— Не я! — пищить Верть. Подумав, подумав півник та й каже: — Доведеться мені, мабуть. От замісив півник тісто, приніс дрова та й розпалив у печі. А як у печі нагоріло, посадив пиріжки. Мишенята й собі діло мають: пісень співають, танцюють. Аж ось і спеклися пиріжки, повиймав їх півник, виклав на столі. А мишенята вже й тут. І гукати їх не треба.

Номер слайду 4

— Ох, і голодний я! — каже Круть.— А я який голодний! — каже Верть. Та й посідали до столу. А півник і каже:— Стривайте-но, стривайте! Ви мені перше скажіть, хто знайшов колосок?— Ти, — кажуть мишенята.— А хто його обмолотив?— Ти, — вже тихіше відказують Круть із Вертем.— А тісто хто місив? Піч витопив? Пиріжків напік?— Ти, — вже зовсім нищечком кажуть мишенята. — А що ж ви робили?Що ж мали казати мишенята? Нічого. Стали вони тут вилазити з-за столу, а півник їх і не тримає. Хто ж отаких лінюхів пиріжками пригощатиме?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

pptx
Додано
5 вересня
Переглядів
225
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку