Презентація "Комп'ютерні та відеоігри"

Про матеріал
Презентація до уроку з медіаграмотності "Комп'ютерні та відеоігри" в рамках вивчення курсу "Основи медіаграмотності"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп'ютерні та відеоігри

Номер слайду 2

Комп'ютерна гра - це гра, в яку можна грати на персональному комп'ютері, подібно до того, як в неї можна грати на відеоприставці (наприклад, приставці Xbox).

Номер слайду 3

Історія створення комп’ютерних ігор

Номер слайду 4

1950-ті роки. Олександр Дуглас написав комп'ютерну реалізацію «хрестиків-ноликів» Вільям Хігінботам у 1958 створив гру "Tennis for Two"

Номер слайду 5

Перша популярна гра-аркада Space. War. Гра імітувала бій двох космічних кораблів й була створена в 1961 році в Массачусетському технологічному інституті.

Номер слайду 6

Гра Pong Комерційна історія ігор почалася на початку 70-х років, коли інженер та підприємець Нолан Бушнел заснував компанію Atari і випустив епохальну гру Pong . А у 1972 році компанія Magnavox презентувала першу в світі ігрову приставку Odyssey (розробник Ральф Бауер) і почала її масовий продаж.

Номер слайду 7

Гра Super Mario Bros.

Номер слайду 8

Тетріс В 1984 р. радянський програміст Олексій Пажитнов створив гру Тетріс, яка швидко здобула світову славу.

Номер слайду 9

Перший тривимірний шутер – Wolfenstein 3 D

Номер слайду 10

Комп’ютерні ігри як вид мистецтва

Номер слайду 11

Восени 2012 року Музей сучасного мистецтва в Нью-Йорку придбав для своєї колекції 14 комп’ютерних ігор, що стали класикою, серед яких як Spacewar 1962 року, так і більш відомі The Sims та Portal.

Номер слайду 12

Виставка відеоігрового мистецтва (Смітсонівський музей американського мистецтва)

Номер слайду 13

Класифікація відеоігор

Номер слайду 14

Комп’ютерні ігри. Стратегії. Аркадні. Логічні. Рольові. Пригодницькі.3 D Action. Симулятор.

Номер слайду 15

Стратегії Жанр гри, в якій запорукою до перемоги є  планування і стратегічне мисення людини. Самі відомі стратегії: Dota 2, Warcraft 3, CS GO.

Номер слайду 16

АркадніЖанр гри, у якій гравцеві доводиться діяти швидко, покладаючись тільки на своє чуття. Самі відомі аркадні ігри: Mortal Kombat, Assassin's Creed, Need for Speed.

Номер слайду 17

Логічні або головоломки Жанр гри, в якій розвивається логічне мислення гравця, його уява та розвиток пам'яті. Самі відомі логічні ігри: пазли, кубик-рубика, шахи, шашки.

Номер слайду 18

Рольові ігри. Жанр гри, де граваць асоціюється з конкретним персонажем, або лідером команди. Відомі рольові ігри: Fallout, Mass Effect, Far Cry.

Номер слайду 19

Пригодницькі Жанр гри, у якій керований гравцем герой просувається по сюжету і взаємодіє з ігровим світом. Відомі пригодницькі ігри: Assassin's Creed, Prince of Persia, Harry Potter.

Номер слайду 20

3 D-Action Жанр гри, в якій успіх кравця залежить від його швидкості, реакції та вміння прийняти вірне рішення. Відомі 3 D-Action: Mafia, GTA, Crysis, Call of Duty.

Номер слайду 21

Симулятор Жанр гри, де є імітатори, механічні або комп'ютерні, що імітують управління певним процесом. Відомі симулятори: FIFA, Sims, PES.

Номер слайду 22

Драматургія відеоігор

Номер слайду 23

Етапи створення відеогри охоплюють розміщення в пам’яті комп’ютера необхідних даних для зміни зображень і написання програми, яка змонтує з них цілісну картину за мить до її демонстрації на екрані. Характерна особливість складних відеоігор — драматична основа, на якій будується гра. Розробники електронних ігор зазвичай не розповідають історію в традиційному розумінні, на відміну від представників таких екранних медіа, як кінематограф і телебачення. Вони за- дають певні параметри сюжету та характеристик персонажів, згідно з якими розробляють технічне забезпечення для реалізації ігрового плану. У гравця залишається можливість створити власну історію, проте в межах, які запрограмував розробник.

Номер слайду 24

Насправді, багатоваріантність ігрового процесу визначена заздалегідь, і гравець має можливість обирати варіант тільки з числа запропонованих. Вигадати власний неможливо, тому що в програмі гри його нема. Така сама модель характерна і для вибору персонажів, якщо програма гри припускає набір героїв. Серед запропонованих персонажів гравець обирає такого, характеристики та зовнішність якого найбільше йому імпонують. І так само, залежно від власних уподобань, наділяє протагоніста якостями з пропонованого набору. Персональні якості гравця відкривають можливості для створення нової історії, потенційна основа якої наявна в базовій програмі гри. Відповідно до законів драматургії, відеоігри містять ключові елементи— тему, загальну стилістику, фа- булу, систему героїв, сукупність яких дає змогу визначити жанрову належність конкретної гри.

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Презентації
Додано
30 березня 2023
Переглядів
2445
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку