Презентація "Корисні та шкідливі звички2".

Про матеріал
Дана презентація може бути використана при підготовці та проведенні години спілкування у 9 класі зі здобувачами освіти з порушеннями слуху. В даній презентації представлені різні форми та методи роботи для розвитку критичного мислення здобувачів освіти з порушеннями слуху.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Година спілкування «Шкідливі та корисні звички». Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Сьогодні тема – «Корисні і шкідливі звички та вплив їх на здоров´я»Що ви очікуєте від години спілкування?

Номер слайду 3

Звичка - це те, що ми робимо майже не замислюючись, діючи автоматично. Наприклад, заправляти зранку ліжко, чистити зуби, робити ранкову зарядку. Для того, щоб звичка сформувалася ту чи іншу дію потрібно виконувати регулярно та багаторазово і тоді людина незамислюючись виконує ту чи іншу дію. Як правило у кожної людини є багато різних звичок. Вони можуть бути корисними та шкідливими.

Номер слайду 4

КОРИСНІ ЗВИЧКИЛюдський організм забезпечений глибокими резервами надійності і міцності, а також здатністю до компенсації і адаптації до різних умов. Спосіб життя, звички і повсякденна поведінка безпосередньо впливають на реалізацію наших можливостей.

Номер слайду 5

Шкідливі звички — ряд звичок, що є шкідливими для організму людини. Вони перешкоджають людині розвиватися як розумово, так і фізично.

Номер слайду 6

Східна притча « Все в твоїх руках»Дуже давно в стародавньому місті жив Майстер, оточений учнями. Найбільш здібний із них якось задумався: “Чи є питання, на яке наш Майстер не зміг би дати відповіді?”Він пішов на квітучий луг, піймав найкрасивішого метелика й сховав його між долонями. Метелик чіплявся лапками за його руки й учневі було лоскотно. Посміхаючись, він підійшов до Майстра і запитав:– Скажіть, який метелик у мене в руках: живий чи мертвий?Він міцно тримав метелика в зімкнутих долонях і був готовий у будь-яку мить стиснути їх заради своєї істини. Не дивлячись на руки учня, Майстер відповів:– Все у твоїх руках. Чи так само й у вашому житті все залежить від вас ?

Номер слайду 7

АЛКОГОЛЬ

Номер слайду 8

ТЮТЮНОПАЛІННЯ

Номер слайду 9

Family. ID=Office_Archive. TornІНТЕРНЕТ - ЗАЛЕЖНІСТЬ

Номер слайду 10

ЗЛОВЖИВАННЯ ШКІДЛИВОЮ ЇЖЕЮ

Номер слайду 11

НАРКОМАНІЯ

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Закінчи речення: Як про здоров’я дбаєш, так і ... (маєш)Найбільше вітамінів у ... (фруктах)Не читайте книгу у ... (ліжку)Без здоров¢я немає ... (щастя )

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Перейдіть за посиланням та пограйте в ігри:https://learningapps.org/2882166https://learningapps.org/3538330

Номер слайду 16

Шкідливі звички та їх наслідки – жахливі, оскільки порушується робота абсолютно всіх органів і систем організму, розвиваються важкі хронічні захворювання, втрачається зв’язок із зовнішнім світом, страждають рідні та близькі.

Номер слайду 17

 Гра «Корисно –шкідливо». Вітатися при зустрічі. Брати до рота і гризти предмети. Допомагати слабшим, маленьким дітям. Виконувати ранкову зарядку. Смоктати палець. Доглядати за одягом, взуттям. Дотримуватися режиму дня. Гризти нігті. Колупатись у носі. Говорити неправду. Довго сидіти біля телевізору. Курити, пити алкогольні напої. Говорити правду.

Номер слайду 18

Дерево очікування - висновки - Чи важко дотримуватися правил здорового способу життя?- Від кого перш за все залежить дотримання правил здорового способу життя?- Отже який висновок ви можете зробити? («Моє здоров’я – в моїх руках»)- Чи досягли ви мети поставленої на початку нашого спілкування? (Так)

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Використано матеріали інтернету

pptx
Додано
23 листопада 2023
Переглядів
292
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку