Презентація "Космічний Всесвіт"

Про матеріал
Презентація "Космічний всесвіт". Містить цікаві матеріали для заняття з мовної теми "Космос" та математики (лічба в межах десяти, порядкова лічба) для дітей середньої та старшої груп ЗДО. Всі ілюстрації знайдені в мережі інтернет у вільному доступі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Середній вік. Знайомство з довкіллям

Номер слайду 2

Там, де Сонечко живе,Всесвіт зорям гнізда в’є. Сонце в сонячній родиніІ матуся, й господиня. В Сонця стільки дітлахів – Дві дочки і шість синів. Діти в хаті не сидять, На усіх парах летять.

Номер слайду 3

Як від Сонця рахувати,Меркурій першим слід назвати.

Номер слайду 4

Друга – Венера величава,По небу ходить , ніби пава.

Номер слайду 5

Третя, Венерина сусідка,Це Земля – ваша домівка. Поряд з Землею завжди її друг - супутник Місяць

Номер слайду 6

Місяць зовні нагадує планету – він круглий і великий. Однак Місяць не планета, а лише супутник планети  Земля. Цілодобово він крутиться навколо Землі ось уже мільйони років.

Номер слайду 7

Ніби бог війни упертий,Червоний Марс.І він четвертий.

Номер слайду 8

За ним друг його пихатий –Гігант Юпітер,В списку – п’ятий.

Номер слайду 9

Шостий, ніби в пояс вбраний,Це Сатурн - сусід Урана.

Номер слайду 10

А Уран, планета сьома,Також добре нам відома.

Номер слайду 11

Ну а слідом за Ураном-Нептун – восьмий і останній. Вісім сонячних планет. Поспішають на бенкет. Був Плутон завжди дев’ятим,Не беруть його на свято!Він найменшим уродивсяІ до карликів прибився. Він такий маленький, що його навіть не вважають за планету. Але, як і Земля, має свого супутника на ім'я Харон.

Номер слайду 12

З давніх давен люди мріяли подорожувати до зірок та загадкових планет, щоб читати Всесвіт, ніби відкриту книгу.

Номер слайду 13

І ось нарешті настав час, коли вони змогли побудувати транспорт, який може полетіти в космічну далечінь.

Номер слайду 14

З'явились ракети та космічні кораблі.

Номер слайду 15

25 років тому, 9 листопада 1997 року о 19:46 за Всесвітнім часом із космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида розпочався зворотній відлік для американського космічного корабля "Колумбія". На його борту — шість членів екіпажу, серед яких українець Леонід Каденюк. Він став першим і поки єдиним космонавтом незалежної України.

Номер слайду 16

Для сигналу пробудження під час польоту на "Колумбії" Каденюк обрав Гімн України, який прозвучав у космосі двічі: "Я був першим, хто полетів у космос із українським прапором і виконав завдання українського уряду. 1997 року вперше український гімн пролунав у відкритому космосі". Також український космонавт взяв із собою портрет Тараса Шевченка і "Кобзар".

Номер слайду 17

Політ тривав 15 діб 16 годин 34 хвилини та одну секунду, за які "Колумбія" здійснила 252 оберти навколо Землі. За цей час український космонавт провів у космосі кілька експериментів із вивчення впливу невагомості на рослини та організм людини. Згодом він описав власні експерименти у книжці "Місія — космос".

Номер слайду 18

13 квітня 2023 року французька ракета злетіла у космос із малюнком маленької українки на корпусі! Ще у 2021 році малюнок Ярини Закалюжної з Житомирщини переміг на міжнародному конкурсі малюнків Європейського космічного агентства. Ця ракета має злетіти зі космодрому у Французькій Гвіані.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Як від сонця рахувати,Меркурій першим слід назвати. Друга – Венера величава,По небу ходить , ніби пава. Третя, Венерина сусідка,Це Земля – ваша домівка,Ніби бог війни упертий,Червоний Марс.І він четвертий. За ним друг його пихатий –Гігант Юпітер,В списку – п’ятий. Шостий, ніби в пояс вбраний,Це Сатурн - сусід Урана. А Уран, планета сьома,Також добре нам відома. Ну а слідом за Ураном-Нептун – восьмий і останній.

pptx
Додано
12 березня
Переглядів
41
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку