Презентація "Країна фестивалів"

Про матеріал
За часів королів та лицарів виготовлення кубків призначалося для того, що б з них пили . Однак у наші дні все кардинально змінилося, і тепер - це елемент нагородження за досягнення в якій-небудь сфері. Виготовлення кубків з кожним днем набирає все більших обертів, так стали з'являтися нові форми і використовуватися різні матеріали. Однак при будь-якому виробництві кубків в обов'язковому порядку присутні стандартні елементи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Країна фестивалів Урок образотворчого мистецтва в 7 класі

Номер слайду 2

Фестиваль (франц. festival – свято, від латів.(латинський) festivus – веселий, святковий), масове свято, що включає показ досягнень області музики, театру, кіно,естради.  Яке значення мають фестивалі? ~Всесвітні фестивалі молоді і студентів: Музичний фестиваль, Театральний фестиваль, Кінофестиваль (Велике значення в боротьбі за мир)

Номер слайду 3

Однією з головних ознак сучасного культурного простору України є надзвичайно швидке поширення фестивального руху, що, починаючи з 1990-років, охопив практично всі міста та навіть села. Фестивалі як форма існування музичного мистецтва (альтернативна до сезонних концертів) утворили свого роду календар новітніх українських свят. Інтерактивний метод «Мікрофон» - Назвіть відомі вам фестивалі? ( « Таврійські ігри», « Червона рута», « Музик-фест», фольклорні фестивалі, етнофестивалі майстрів декоративно-прикладного мистецтва …)

Номер слайду 4

« Таврійські ігри або Чорноморські ігри»,Міський фестиваль «У піснях мого народу доля України»

Номер слайду 5

Фестиваль те-Арт-соціо Конкурс пісні “Співоче поле”

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Виготовлення нагород бере свій початок ще від древніх римлян. У наш час вони багато в чому вдосконалилися і тепер поняття « нагорода» - це який –небудь предмет, який видається в честь перемоги, заохочення чи досягнення. Застосовують призи, кубки… Нагорода Одеського кінофестивалю, Нагорода фольклорного фестивалю « Святовид»

Номер слайду 8

Здатність «зупинити» зображувану мить і зробити її глибоко змістовною притаманна і творам скульптури. *корисність – форма предмета – зовнішні показники корисності виробу; *надійність – міцність, довговічність; *максимальне пристосування предмета до людини; *простота виготовлення (серійність); *краса.

Номер слайду 9

Перегляд та аналіз демонстраційного матеріалу

Номер слайду 10

За часів королів та лицарів виготовлення кубків призначалося для того, що б з них пили . Однак у наші дні все кардинально змінилося, і тепер - це елемент нагородження за досягнення в якій-небудь сфері. Виготовлення кубків з кожним днем набирає все більших обертів, так стали з'являтися нові форми і використовуватися різні матеріали. Однак при будь-якому виробництві кубків в обов'язковому порядку присутні стандартні елементи. У виготовленні кубків використовуються різні матеріали, як недорогі, так і дорогі. Сучасні технології у виготовлення, дозволяють створити їх самих складних форм і з будь-якого матеріалу. Так завдяки технології лиття виробництво цієї нагороди легко здійснюється із пластику й металу.

Номер слайду 11

Практичне завдання А ми з вами будемо виготовлями макет кубка засобом ліплення. - Назвіть основні етапи роботи скульптора?

Номер слайду 12

Послідовність творчої роботи скульптора  Задум митця.  Вибір характерної форми  Композиційна побудова в об'ємі.  Виконання роботи в матеріалі, яке, у свою чергу, включає:  виготовлення твору пластичними матеріалами.  призначення замовлення;  технологію виготовлення,  форму виробів,  кольорову гамму;  вартість дизайнерського оформлення.

Номер слайду 13

Самостійна практична діяльність учнів: Розроблення макету головної нагороди фестивалю кубку (ліплення). Робота відбувається в групах: - музичні фестивалі; - кінофестивалі; - артфестивалі; - етнофестивалі майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Індивідуальне консультування та стимулювання творчої ініціативи школярів.

pptx
Додано
13 травня 2020
Переглядів
5673
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку