Презентація "Країни світу"

Про матеріал
Про матеріал Презентація за темою "Країни світу" створена для учнів 6 класу. В даному матеріалі коротко і змістовно викладен головний матеріал уроку, а саме що таке політична карта світу, які країни відносяться до найбільших країн світу за кількістю населення і території, розкрите питання "Україна на карті Європи". Учні мають змогу закріпити набуті знання за допомогою виконання практичних робіт, перегляду відеороликів, самостійно відповісти на питання попереднього вивченого матеріалу, а також відповісти на запитання за змістом уроку. Матеріал містить текс, відео, малюнки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КРАЇНИ СВІТУЩо відображає політична карта світу?

Номер слайду 2

Країни різняться площею, кількістю населення, особливостями географічного положення та ін. За площею є країни-гіганти. Їх територія становить декілька мілльонів квадратних кілометрів. Водночас є й маленькі країни, що радше нагадують міста. Їх і називають відповідно – держави карлики. Найменша серед них – Ватикан, його площа менш як 0,5 км. кв.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Знаходиться в Східній частині Європи. З півдня наша країна омивається Чорним і Азовськи морями. На заході вона межує - Румунією; - Молдовою; - Угорщиною; - Словаччиною; - Польщею. На півночі проходить кордон із - Білоруссю. На півночі і сході з - Росією. Площа України- 603,7 тис. м кв. За розмірами території – найбільша європейська країна

Номер слайду 6

ФІЗИЧНА КАРТА УКРАЇНИ

Номер слайду 7

Росія. Китай. США

Номер слайду 8

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ§ 59-60 стор. 233 – читати, усно відповідати на питання

pptx
Додано
9 вересня 2020
Переглядів
1486
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку